27.1.11

IT-ella.

Ongelma tuli vastaan. Joulukuun 2010 voi käyttää kaksi kertaa, mutta ahdasta tulee ja eilen oli väistämätön tosiasia edessä. Uuden kalenterin hankinta. Joulukuu 2010 toimi yllättävän hyvin myös tammikuussa 2011. 6. päivä oli punainen pyhäpäivä molemmissa kuukausissa jne.
Ukko on jo oppinut, että seinäkalenterin hankinta on Akan juttu. Se ei saa olla liian nätti tai erikoinen, lokerot täytyy olla sen kokoisia, että tekstiä mahtuu, nimpparit ja punaiset pyhäpäivät on plussaa, jne.

No, ajattelin, että IT-ellalla saan sen näppärästi, kun samassa talossa on pikkuinen ruokakauppa, niin hoituupa sitten yhden pysähdyksen taktiikalla kaksi juttua.

Niin voi hyvänen aika sentään. On kuulkaa ollut siinä firmassa myyntikoulutusta. Otin kalenterin (-50% tässä vaiheessa vuotta) ja menin kassalle. Silmäilin, en edes hemmetti hypistellyt vaan silmäilin, suklaahyllyä (joo, niin mitä vittua? suklaata postissa???) ja sieltäpä näppärä täti aloittaa myyntipuheen:
- Nyt on tullut uutta makua... päläpäläpälä.
- Joo, no mä nyt vaan tän kalenterin tästä...
- Se onkin tosi nätti!
- Ympf. (mietin samalla, että just sopivan mitäänsanomaton, mutta...)
- Katos, se on puoleen hintaan! Tosi edullista!
- Joop.
- Meillä onkin nyt semmoinen tarjouskampanja, että voit valita sen kalenterin lisäksi samaan alehintaan jonkun toisen jutun tuosta laarista tai tuolta pöydältä!
- Ai? Ai niinku ostan tän ja voin sit valita vielä jonkun jutun lisäksi?
- NIIN!
- Ok, no mäpä katson. (töpötän laarille ja pöydälle ja valitsen muistikirjan)
*tässä välissä jonoon on mennyt 3 ihmistä ennen minua ja en ole mitenkään etuoikeutettu kiilamaan alkuperäiselle paikalleni, tietenkään* joten jonotan uudelleen.
- Ja sit tässä on tää ihana uusi korusarja! Katsopa vaikka!
- Joo, mä nyt vaan tän kalenterin ja sit tän muistikirjan...
- Tarvitko postimerkkejä? Tässä olis tälläsiä tosi nättejä ja sit näitä hauskoja, joissa voi liimata silmät ja suun erikseen!
- Tää kalenteri riittää, niin ja sit toi muistikirja, en tarvitse muuta, kiitos!
- Huomasitko, että voit valita muitakin noita aletuotejuttuja- kaksi yhden hinnalla!
- Ihan mahtava tarjous, mutta MÄ HALUAN MAKSAA TÄN KALENTERIN! KIITOS!

IT-ellalle vaan tiedoksi: Nyt olette menossa metsään niin, että rytke käy.

Tämä sama ilmiö on ollut ko. yrityksessä jo tovosen ja pahemmaksi menee, kerta kerralta. Jos asiakkaalle jää vitutus viimeisimpänä mieleen, niin se samainen tunne pulpahtaa pintaan seuraavan kerran, kun tarvitsisi ko. liikkeessä asioida ja vääjäämättä miettii saisiko niitä postimerkkejä jostain helpommalla.

Hehhee, työkaverin kanssa juteltiin aiheesta ja hänellä oli monopoliliikkeestä samanlaisia kokemuksia. Jos myyjä aloittaa jo ovelta, että: "Mitä ruokaa ajattelit laittaa? Voin suositella siihen sopivaa viiniä." Niin tekee mieli vastata, että: "Purkkihernekeittoa, käviskö siihen kossu?"

Liian agressiivisella myyntityylillä saattaa ampua itseään nilkkaan. Vaikka kuinka pitäisi takoa tulosta, niin jotain rajaa kuitenkin. Ja pöhlöintähän tässä on se, että ei ne myyjät ihan itse keksineet yhdessä yössä, että aletaanpa aamulla tyrkyttään kaikille kaikkea, vaan komennus ja ohjeistus on taatusti tullut jostain ylemmältä taholta.

Kuten huomaatte, arki on todella palannut Susikairaan. Eikä minusta tullut vieläkään sellaista kilttiä, jolla ei hihat pala koskaan;D

S.A.

Oli mulla jotain muutakin mielessä, mutta tämä nyt törähti ekana.

23 kommenttia:

Unikas kirjoitti...

Postimerkit voi ostaa yksittäiskappaleina (ei siis mitään laattapakkoa) postin nettisivuilta. Tilaus tulee näppärästi kotiin. Huomasin tämän palvelun ihan hiljattain ja tykkäsin siitä kovasti. Sai rauhassa katsella, että haluaisinko yhden tuollaisen ja kaksi tuollaista vai mitä haluaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Aika jännä posti teillä. :O Tänään just kävin hakemassa paketin omasta lähipostista, niin eipä se täti mitään kaupitellu. Ei ne ikinä kaupittele, vaan aina saa ite kysyä että onko sitä taikka tätä, jos ei hyllystä löydy. Onkohan teillä niin pienimyyntinen posti sitten, että menee duuni alta jos lopetetaan kannattamattomana, niin pakko vähän yrittää?

Ja vielä pitkäripaisessakin sama homma! Mikä tässä kylässä on vikana kun myyjiä saa suunnilleen kirveellä uhaten vaatia antamaan viinisuositusta hirvipaistille? :D

Sirpa kirjoitti...

Minulta on joskus postipakettia hakiessa kysytty tarvitsenko postimerkkejä, mutta muuten ei kukaan ole yrittänyt myydä mitään extraa. :)

~R&T~ kirjoitti...

Tässä vuodenvaihteessa olen saman huomannut postissa. Jo viime vuonna asia ärsytti suomalaisessa kirjakaupassa. Se joka tuon "tyrkytä kassalla kaikkea" myyntitaktiikan on keksinyt, ei taida tietää kuinka huono idea se onkaan.

Anu kirjoitti...

SAMA JUTTU! Jo parisen vuotta olen tehnyt kaikkeni etten joutuisi käymään siinä paikassa! Armotonta tyrkytystä ja lässytystä joka kerta. Postimerkit ostan nykyään Tiimarista, mutta paketit joudun ikävä kyllä noutamaan vielä siitä hemmetin tyrkytyslaitoksesta.

Olen itse asiakaspalvelija ja säälin henkilökuntaa. Olen aivan varma etteivät kaikki työntekijät tyrkytä tuotteita vapaaehtoisesti.
No, yksi hyvä puoli siinä on, että joudun aika ajoin käymään siellä! Muistan nimittäin pitkän aikaan varoa samaa taktiikkaa omassa työssäni!!! Kysyn kaikilta asiakkailta haluavatko he palvelua ja poistun takavasemmalle mikäli he haluavat olla rauhassa!

Ai niin... tein pienimuotoisen kirjallisen reklamaationkin kyseisen tyrkky-yrityksen "palvelusta" pari vuotta sitten.

Sari kirjoitti...

Minä en myöskään enää pidä kyseisessä yrityksesä käymisestä. Tuohon samaan pakkomyyntiin olen törmännyt täälläkin. Mutta pakkohan niiden toisaalta on yrittää, kun ovat alkaneet Tiimarin ja ruokakaupan kanssa kilpailemaan. Ruokakaupan kassaltakin saa usein ostettua postimerkkejä siinä samalla kun maksaa ruokia.

Kimmeli kirjoitti...

Minä olen huomannut usein saman asian, nimenomaan POSTISSA ja jäänyt miettimään, että onko heillä mahdollisesti prossapalkka??? Mitä enemmän myy, sen parempi palkka? Onneksi eivät sillai enää minulle tuputa, kun olen kanta-asiakas ja vain vien postia. Merkit ostan netin kautta. Vaan ku suklaata on joka paikassa, miks ihmeessä???? Ihankuin se olisi joku tärkeä päivittäistavara? Postista on tullut sellanen sekatavarakauppa, ettei puutu ku lauantaimakkara ja skootterit :)

jerikonruusu kirjoitti...

Varansa saa pitää, ettei varsinainen asia- joka useimmiten on postimerkki- unohdu siinä posmotuksessa. Ja pahinta mielestäni on, että jono takana kasvaa.Hävettää siinä seisoa jumittamassa, kun todella pitää melkein ääntä korottaa, että saa maksetuksi sen mitä alunperin on mennyt ostamaan.

Eve kirjoitti...

:)) meidän postissa on aina niin pitkät jonot, ettei myyjät ehdi tyrkyttää mitään, muuten jonottajat syöisi heidät elävänä :)

Hanni kirjoitti...

Onneksi on pienen kylän asiamiesposti huoltsikan yhteydessä, ne hädin tuskin ehtii tulla sieltä abc:n tiskin takaa palvelemaan postin puolelle. Mutta on näitä tyrkkypaikkoja muuallakin. Jysk on yksi: kun ostat muutaman kynttilän, on kassatiskille kasattu koreittain sälää, ja myyjä ohimennen kysäisee: tarvitsetko sytkäreitä? Huopaa? Lakanoita? Lyhtyjä? Kengänpohjallisia? Energiansäästölamppuja...?

liskonainen kirjoitti...

missä te oikein asutte, kun posteja on kaikkialla???

ei meillä täällä lopella ole posteja ollut enää vuosiin. ainuttakaan.

asiamiespostissa tyrkytyksiltä välttyy ketterästi kun aina on varsinaisella kassalla jono.

muuten kyllä asiakaspalvelu on ollut kiitettävää, mitä myös ihmettelen,asiamieskorvaukset ovat sitä luokkaa että ei äkkiä tee mieli siihen hommaan, ja vastuut sitäkin suuremmat.

ja susikaira on näemmä palannut arkeen. UPEETA!

Anne kirjoitti...

Voi huh huh, Suomeen on juurtunut uusi tyyli... :-o

Taitaa kääntyä itseään vastaan tuollainen pakkomyynti, eikä minusta sovi ollenkaan suomalaiseen mentaliteettiin!

Niinu kirjoitti...

Juu,ei tasan ole provikkapalkalla! Mutta uhkaillaan kyllä sitäkin enemmän jollei tule myyntiä!
Älkää kysykö mistä tiedän...
Ei ole tosiaan myyjien omaa keksintöä,vaan ohjeistus tulee ylemmältä taholta.Olisikohan näiden muutaman mainitun ketjun väkeä käynyt kouluttamassa sama firma:)
Muistaakseni piti mennä sille omalle "epämukavuusalueelle", aarrgghh että mä inhoan tota sanaa!
Niin ja siitä jonosta; tiesittekö että kaupoilla on ihan oikeasti sääntö myös siitä että kassalle ei saa mennä ellei jonoa ole tarpeeksi?!
Minun vanhassa työpaikassani raja oli vedetty neljään,mitenköhän muissa?!

Stansta kirjoitti...

Onneksi ehdin tyhjentää tuon kahvimukillisen ennen kun luin kolme viimeistä kirjoitustasi - niin moni kohta sai nauramaan ääneen, että olisin salettiin kastellut tuon "toisen" läppärin. Nyt "jouduin" vain lukemaan ne kohdat ääneen. Kiitos nauruista!
Ihanaa kun olette kotona ja jo keskellä arkea!!!
Mukavaa viikonloppua! =)

Punatulkku kirjoitti...

Minua häiritsee Suomalaisessa kirjakaupassa sama asia. Ostan sieltä kirjoja, joskus jotain paperi- tai kynäjutskia. Mutta kuinka ollakaan, joka kerta kassalla mainostetaan joko perunanpuhdistuskintaita tai jotain vielä ihmeellisempää kirjakauppaan kuulumatonta! En tykkää!!!

Patonki kirjoitti...

Täällä postista ei saa kortteja. Tai oli siellä jotain joulukortintapaisia, muttei tavan kortteja. Paketteja (siis laatikoita) myydään, mutta vain Ranskan sisäiseen postiin. (Tai saa niitä ostaa muuallekin, mutta postimaksu on maksettu Ranskaan.) Ja jonoa on AINA ja paljon. Ostan postimerkit ja pakettilaput postista, mutta automaatista. En jonota. En.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on pakko kommentoida. Joskus kun huomasin, että postissa myydään karkkia (ja vielä kallista sellaista) niin päätin, että en ikinä osta karkkia postista. Vaan viime joulun alla ostin, kun siellä oli -50% sellaiset, joita olin kytännyt muissa kaupoissa.
Mutta tänään, argh...sanoin tytölleni, että kohta täytyy tatuoida otsaan teksti "Ei, minulla ei ole S-etukorttia". Ärsyttää suuresti, kun ne aina s-ryhmän kaupoissa kysyy "onko s-etukorttia?". Yleensä vastaan tosi kauniisti eli "ei ole, eikä tule". Miks ne kysyy, kai mä antaisin sen kortin siinä kassalla jos olis....!
Löysin tän blogin parisen viikkoa sitten ja valvoin yhden yön lukemassa teidän perheen sattumuksia. En silti oo saanu kaikkea vielä luettua. Lapsille oon kans kertonut parhaita juttuja (mun lapset 14 ja 10) ja nekin tykkää. Poika 10 v on samanlainen höpöttäjä ku Cee ja pari kertaa kun se on tässä kuullut jonkun keskustelunpätkän ja puuttunut siihen, niin olen kommentoinut siihen: "Mitä, onko sängyn alla jänis?" :-D On se vaan ihanaa huomata, että muidenkin arjessa sattuu ja tapahtuu. <3

Hanni lisää: kirjoitti...

Kävinpä tänään Kaksoslikan kanssa kaupungissa meidän pääpostissa. Sehän oli melkein kuin R-kioski. Oli karkkia, kalenteria, alekoria, toimistotarvikkeita... onneksi asiakas oli tyttö, ei ne sille kehdanneet kaupitella mitään, etenkään kun likan paketti oli toimitettu väärään postiin.

milli kirjoitti...

Mukavaa, että ootte toipumassa :) Mulle tuli tuosta sairastelujutusta mieleen,ku yhellä tutuntutulla tuli suun aftoista aivokalvontulehdus ja vaipui jo koomaan= teholle ja olipa käydä kaikkein huonoiten :( Nyt on kotona ja kaikki hyvin!!! toivottavasti teilläkin. VOIKAA HYVIN.

Anonyymi kirjoitti...

Sama meno meidän postissa, ollut jo jonkin aikaa. Uskovat kyllä kun sanoo ei. Postista on tulossa sekatavarakauppa ja ei mikään ihmekään kun iso osa tavaroista kulkee nykyään Matkahuollon kautta, saa sitten hakea lähisiwasta. En tykkää, minä haluan pakettini Postin kautta.

Joku ihmetteli noita bonuskorttien kyselijöitä, se on kans yks näitä että sitä on pakko kysyä. Esimies jos kuulee että jäi kysymättä niin ei hyvä heilu. Sitten noi kassajonot. Kaupoille, ja nyt puhun näistä ketjukaupoista, tärkeintä on kassatehot. Ne saadaan kun lasketaan aika minkä kassa on auki, ja jaetaan se kassaan kertyneellä euromäärällä (vai oliko se toisinpäin, olen onneksi päässyt siitä maailmasta jo aikapäiviä sitten). Enihuu, markettien ja tavaratalojen kassatehoja seurataan ihan ylimmässä portaassa asti, viikate heilahtaa jos jossain on notkahdusta. Eli kassoja ei kannata pitää auki tyhjinä. Nykyään kassatehot lasketaan koko henkilökunnan osalta, eli osastoilla palvelevat myyjätkin vaikuttavat tähän kaikkivoipaan kassateholukemaan. Mistä syystä myyjiä on aina vain vaikeampaa ja vaikeampaa kaupoista löytää.

(iso) Dee kirjoitti...

Posti tosiaan myy kaikenlaista, mitä ei oikein postitavaraksi voi käsittää. Heijastimet voi hyväksyä, mutta suklaan myyminen pitäisi kieltää. Lisäisivät korttivalikoimiaan, niitä voisi katsella pidempäänkin. Aurinkoa sinne Susikairaan.

Emonen kirjoitti...

Hernekeiton kanssa otetaan punssia! ;)Ekaa vaan en vikaa blogissasi!

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin olen ketjukaupassa töissä ja ylemmältä taholta on todellakin tullut käsky kysyä bonuskorttia kassalla jos asiakas ei sitä itse anna. Ymmärrän että tämä ärsyttää niitä joilla ko. korttia ei ole, mutta oikeasti monet ko. kortin omistavat asiakkaat unohtavat antaa kortin (varsinkin vanhukset) ja muistavat sen vasta kun myyjä sitä kysyy. Nämä asiakkaat ovat sitten iloisia siitä että korttia kysyttiin koska muuten bonukset olisi jäänyt saamatta :)