5.5.11

Työssäoppimista ja dieettiä.

Meillä on töissä ehkä universumin suloisin työssäoppija. Näppärä käsistään, hurjan ahkera, tunnollinen ja kaikkea. Ja hurjan ujo. Ihan mahdottoman ujo. Ja kun asiakaspalvelua pitäisi opetella, niin ihan surettaa, kun pieni ei kertakaikkiaan saa suutaan auki. "Päivää!" "Hei!"... Mutta ei mitään:/ Vaikka kuinka rohkaisee ja kannustaa, niin ei vaan riitä vielä rohkeus. Kauhistuttaa, että miten näytöstä voi antaa arvosanaa, kun kuitenkin pitäisi arvostella sitä aspaosiota:( Jos pitäisi arvostella ihan mitä tahansa muuta, niin paras arvosana kehiin heti, mutta kun... Höh! Ihan mänttiä! Miten kannustetaan vielä enemmän?

Ja toinenkin havaittu ongelma; koskee suurin piirtein kaikkia 14-17 vuotiaita tyttöjä. Ne EI SYÖ! EI MITÄÄN! JÄRKYTTÄVÄÄ! Miettikää nyt, 7,5 tuntia teet hommia kuin aropupu ja pakotettuna juot yhden kupillisen teetä. Ilman sokeria, maitoa mitään. Ei samperi ole todellista!

Toista se on meillä kehäraakeilla. Lähes joka päivä kannetaan töihin jotakin ylimääräistä hyväskää, milloin piirakkaa ja milloin karkkia. Kindermuna pukukaapissa naurattaa väkisinkin. Sovittiin työkaverin kanssa, että aletaan dieetille. Paitsi ei kesällä, kun pitää grillata ja syödä jäätelöä ja juoda vähän siideriä. Syyskuussa? No, ei se kato onnistu, kun mä pidän lopun kesäloman sillon, niin ei lomalla oikeen voi. Lokakuussa? Joo, sit alotetaan, mutta sovitaanko, että meillä olis sit ainakin yks herkkupäivä? Nehän sanoo, ettei saa vetää liian tiukalla. Joo, yks herkkupäivä viikossa. Ja joulukuussa pidetään sit taukoo... niinhän? Tottakai, kuka hullu nyt joulukuussa laihduttas? Joo, eli loka- ja marraskuu laihdutetaan ja sit ehkä tammikuussa taas? Kuulostaa ihan hyvältä, muttei kovinkaan tehokkaalta:P

Anyway, Tettiläisdieettiä ei kuitenkaan aiota edes kokeilla.

S.A.

Ps. Nyt äkkiä saunaan, palelee, kun lämpötila viileni taas pikkupakkasille. Antaa kesä odotuttaa itseään. Mutta ei se haittaa, ei ajateltu laihduttaa ennen kesää kuitenkaan. Sehän se ottais pattiin, kun laihtuisi 3 kg ja heti kesäkuun tokana olisi jo takaisin entisissä mitoissa.

7 kommenttia:

Kimmeli kirjoitti...

Jos on ujo, ei muuten kykene syömäänkään, ei missään vieraassa paikassa!!! Kyllä ne nuoret sitten syövät, kun pääsevät kotiin tai ovat omien kavereidensa kanssa :)

Anonyymi kirjoitti...

Tulin yhtymään Kimmelin kommenttiin. Itsekään en koskaan uskaltanut syödä muualla kuin kotona. Se on jotain torikammoon verrattavaa.

Ofelia kirjoitti...

Voihan se olla totakin mitä edelliset sanoo mutta myös sitä että halutaan olla laihoja. Nykyään osa nuorista mättää sikana ja loput ei syökään mitään. :( Syömishäiriöt ovat aika yleisiä.

Mä suosittelen dieetiksi rakastumista, hypomaniaa tai sit karppausta! :) Mulla toimii noi kaikki kolme. Nyt yritän sitä karppausta eikä tee mieli makiaa! Äkkiä se paino rupee putoomaan. (Tosin älä sitten naura kun ens viikolla meen vaa'alle ja jos oonkin sama mitä ennen, hah ha!)

Villiviini kirjoitti...

Joulun lisäksi ei pidä laihduttaa ainakaan pääsiäisenä, mikä tuli todistettua.

(iso) Dee kirjoitti...

Ujous voi olla tyttösen syömättömyyden syy, mutta jos oikein on nälkä, luulisi että rohkeus löytyisi.
Nuorten tyttöjen syöminen on ihan erilaista kuin poikien. Meillä kotona kasvoi kumpaakin laatua. Tyttö söi kuin lintu, jos ylipäätänsä söi. Poika taas söi runsaasti ja kaikki kelpasi. Kasvatuksessa ollut eroja. Niitä oli erilaisissa harrastuksissa ja sitä kautta kalorien tarpeessa.

Syömättömyyteen voi tietenkin olla muitakin syitä kuin että ei nälätä.
Nykypäivänä ihannoidaan laihoja - melkein nälkiintyneitä tyttöjä. Ajatellaan nyt vaikka Saimin enkeleitä! Voi ressukoita! Nuoret, joilla itsetunto on vasta hakusessa, omaksuvat helposti yleisen kauneusihanteen. Vasta kypsemmällä iällä järki kasvaa itsetunnon myötä. Ei tarvitse olla sellainen kuin kaikki muut, voi olla ihan semmoinen kuin on ja haluaa. Ofelian dieetti kuulostaa mielenkiintoiselta.

Anitta kirjoitti...

On kurjaa olla niin ujo, ettei uskalla syödä eikä käydä vessassa. Jos syömättömyys johtuu ujoudesta, niin toivottavasti neitonen rohkaistuu ajan kuluessa.

Anonyymi kirjoitti...

Anitta - eiköhän, itsekin syön nykyään varsin hyvin, vaikka ikävuodet 12-22 menivätkin ujostellen. täytynee nyt myös tunnustaa että sen lisäksi oli helpompi sanoa että ei ole nälkä, kuin että ei tykkää tarjolla olevasta ruoasta. :)