23.12.11

"Kaaos", toinen nimeni.

Ilmeisesti sen adhd-diagnoosin voisi tehdä näin äkkiseltään jollekin muullekin tässä perheessä. Sehän on periytyvää...hmm...olisiko lähempänä kuin arvata saattaisi? Aiheutan näköjään kaaosta mennen, tullen ja palatessa- vaikka ei takuulla ole tarkoitus!

Kinkkuhan on akan joulupöydän nro. 1. No, senhän siis varasin hyvissä ajoin ja sitten en osannut oikein sanoa hakuaikaa kuin "ennen aattoa, pitäisi varmaankin". Sähelsin akselilla torstai-perjantai eiku sittenkin perjantai-ilta eiku. No, kauppias oli oikein ymmärtäväinen ja lupasi tosiaan lämmitellä kinkun huoneenlämpöiseksi jne. Pääsinkin töistä eilen ihan ihmisten aikaan ja ehdin hakea kinkun. Sen antoi joku työntekijä, kun itse kauppiasta ei näkynyt.

Tänä aamuna hyvin varhain puhelin soi ja outo numero. Vastasin ja hyvin hämmentynyt kauppias aloitti: "Tuota, noh, öö, mitenhän tän nyt kysyis...öh, ootko sä hakenut sun kinkun...?" Ja minä siihen, että "JOO, siis hain sen eilen illalla, kun ehdinkin sitten, että kiitosta vaan!" "Soitin teille töihin ja sain tän sun numeron, mutta pääasia, että kinkku on tallessa! Oikein rauhallista ja hyvää joulua teidän perheelle!" "Kiitos samoin!"


No paistopussiahan en tietenkään ollut ostanut, joten hain sen vielä ja kauppiaan rouva oli kassalla. Kaupassa oli aamulla ollut hivenen paniikkitunnelma; rouva kertoi kauppiaan juosseen ympäri varastoja ja rouva oli sanonut: "Et soita vielä minnekään, nyt etsitään se kinkku, tarkistetaan joka paikka!" No eihän se voinut löytyä, kun se jo pötkötteli meidän keittiössä. Kauppias oli sitten soittanut töihin ja...
...töihin päästessäni siellä oli ns. yleinen hälytystila päällä ja varovainen kysymys: "Onko sun kinkku löytynyt!?"

Nou hätä, kinkku tallessa, muutama rapistelutyö vielä yölle varattuna- muuten kaikki taitaa olla aika hyvin?

Näin siis toivotan kaikille teille oikein hyvää, rauhallista ja juuri sellaista joulua kuin haluatte! Halauksia, suukkosia, rakkautta ja kaikkea kaunista!

S.A.

Ps. Kuinka moni kauppias näkee vaivaa asiakkaan puolesta noin paljon!?

3 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

Huippukauppias :). Vaan hänellä on vielä kehittämistä tiedonkulun järjestelemisessä oman talon sisällä... ;)

Oikein ihanaa joulua vielä kerran!

haltiakummimummi kirjoitti...

kadonneen kinkun arvoitus ja muita joulujuttuja sisukairasta... hih.

tuhannen ihanaa ja rauhallista(?) joulua lemmikkiperheelleni!

amalian kommentti tuolla edellisessä postauksessa meinasi ruveta vähän hymyilyttämään... joko alan luudan tekoon?

suunnattoman suuret joululahit liskolandiasta!

Anitta kirjoitti...

Onneksi taisit saada vielä oikean kinkun etkä umpijäätynyttä.
Hyvää joulunaikaa!