7.2.12

Pakkaseloa.

Juuh, reilun viikon kestänyt liki -40 asteen keli riitti hyydyttämään minut. Tehokkaasti. Jos nyt en näistä talvikeleistä muutenkaan niin pidä, niin yhden kovan pakkaspäivän jälkeen mentiin sitten sisulla eteenpäin. Ärsyttää se, että kaikki mihin koskee hajoaa käsiin. Autot, kaikki ulkoasiat, autonroikat yms. Siis kaikki! Ja loppuhuipennuksena hajotin perseeni. Sellainen puolihuolimaton etukumara kiertoliike ja sitten naps. Noidannuoli, issias, sydänkohtaus persposkessa... tein monta diagnoosia ihan itse. Istuminen ja makaaminen on pahimmat- kävellä niinkin pystyy ja seisokelemaan, mutta istuma- tai köllöttelypaikka on syytä valita huolella, pudotusta saa mielellään olla, jotta joku voi tuupata päälleen lattialle minut.

Ajattelin, että kyllä se siitä, mutta muutaman päivän päästä toinen kankku meni ihan kovaksi, turposi ja sitä kuumotti ja kaiken huipuksi siihen ilmaantui n. 10x10 cm:n mustelma. Torstai-iltapäivälle sain hieroja-ajan. Olen nyt hautonut sitä merisuolahauteella ja Ojan-Isännän muistolinimentillä (pieni hippi minussa taistelee lääkäriä vastaan, en tahdo lääkkeitä, jotka poistaa kivun, vaan tahdon että kivun syy poistetaan...). Leikkisästi olen nimennyt itseni JLO-perseeksi, harmi vaan, että tämä komeus on kovin toispuolinen:/

Viime perjantaina treffasin Patongin perheineen! Toinen ihkaelävänä nähty nettituttu:) Kukaan ei varmaan arvaakaan, että juttua riitti ja Jii ja Dee leikkivät touhuissaan tottakai :) Oli muuten huippumukava aamupäivä!

Ja mitäs muuta sitten? No Deellä on nyt sitten ihan oikeasti vesirokko. Se mikälie sillä oli taannoin, ei ollut vesirokko ja tämä viikko ollaan sitten puolitellen hoitovuorossa kotosalla. Cee lähti elämänsä ekaan yökylään kummitätinsä luo, siis sellaiseen yökylään, jossa ei ole veljiä tai meitä vanhempia mukana.

Loppuviikosta saattaa olla aikaa kertoilla vähän tarkemminkin kuulumisia, siihen sitten heido!

S.A.

9 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

Voi, voi. Toivotan pyllylle pikaista paranemista.

Aija kirjoitti...

Auts! Noidannuoli ei ole mukava, on niitä jokunen ollut ammuttuna tuonne omaankin pakaraani.

Voin neuvoa hyvän venytysliikkeen, sitten kun siihen taivut: istu vaikka sängyllä ja laita toinen jalka (se kipeä puoli ensin) koukkuun eteen, toinen ojenna suoraksi taakse. Sitten taivu siihen koukkujalan puolelle niin, että otsa ottaa patjaan. Sama toiselle jalalle. Venyttää imakasti pakarasta ja joku hermo siellä suoristuu samalla pois pinteestä.

Koittakaa pysyä sulana siellä hirmupakkasissa! Meilläkin on ollut yli -10 asteen pakkasia täällä etelän mailla. Tuollainen pakkanen sinänsä ei haittaisi, mutta kun näitä taloja ei ole tehty kylmyyttä vastaan, niin alkaa ihan oikeasti harmittaa, kun aina palelee, sisällä ja ulkona.

Kimmeli kirjoitti...

Ounou! Sama juttu, et millää ei suostuis ottaa lääkettä... Tiikeribalsami on ihan hyvä :) Niin ja kylmä/kuuma-vuorottelu. Kun minulla oli noidannuoli viimeeks, niin sitten se vuorottelu sillä pakkasesta otetulla märällä pyyhkeellä ja lämpimällä vedellä täytetty limupullo. Lapset vuoron perään niitä asetteli ja se kylmän laitto oli kuulemma parasta, ku äite kivasti aina kiljui...

Anonyymi kirjoitti...

Auts. Paranemisia! Halit! Sipulixilta.

Ofelia kirjoitti...

Lohduttaako Vuoden Mutsi Award? Nappaa blogistani! :)

Ja ihan hirvee toi perseongelma. :((( Mulla on ollut viime aikoina selkä ihan paskana ja kiristää juuri tuolta kohtia, joten vähän aavistelen miten pahalta tuntuu. Mutta sulla meni vähän överiksi tuo vamma! :D Pikaisia paranemisia!

Arkienkeli kirjoitti...

Ystäväni, jonka kanssa puhuin puhelimessa samalla kun hän kuntolenkillä harppoi menemään, sanoi yhtäkkiä että "h-vettei, repeskö mun p-rse" kun vissiin joku rutkahti. Lääkärin diagnoosi oli muistaakseni joku nivelpussin... oliko se repeämä vai mikä. Kauan se oli kipee.

Toivottavsti sun pehvas paranoo nopiampaan. Mä oon kans vähän lääkityskielteinen, mikä on sitten pikkasen noloa kun yksi kaverini on lääkäri (ja näkee esmes mun ontuvan ja kysyy mikä ihme sulla on NYT, no joo... olen mä tässä ontunut jo kaks kuukautta.... :))))

Aikoinani kun mahkipuja podin, eikä kukan viitsinyt etsiä syytä sille, hoidettiin vaan aina kipukohtaus pois ja eikun kotia - niin mähän menin lääkärille kun EI sattunut ja sanoin haluavani että syy etsitään. No sehän lähti tosiaan hyvin alkuun, kun eka lääkäri pyysi mua itseäni arvioimaan mikä mulla on... hmm.

Kestähän!

Kupla

Patonki kirjoitti...

Ja taas me onnistuimme karttamaan vesirokon, höh. Perse sentään.

Ps. Sikakalliita mökkejä oon vaan löytänyt keväälle, taitaa jäädä haaveeksi Kairailu.

Anonyymi kirjoitti...

Kauratyynyntekoohjeet iskiasta varten:

1. Osta tarjouksesta tyynyliina, koko on riippuvainen mikroaaltouunin koosta, takapuolen koosta, sekä tuulen suunnasta.

2. Mene, tai pistä poikasi hakemaan lähimmän maanviljelijän laarista pussillinen kauransiemeniä. Kilon verran riittää, ellet halua ruokkia pihalintuja (koukku).

3. Kaada ne kauran siemenet sinne tyynyliinaan, surauta ompelukoneella suu (tyynyliinan) tukkoon ja muutaman kerran ristiin rastiin yli (mielikuvitusta saa käyttää).

4. Laita teoksesi mikroaaltouuniin kokeeksi kolmeksi minuutiksi. Rojauta laitos kipeän paikan päälle. Jos tuntuu, että sielu sietää, pidennä lämmitysaikaa tarpeen mukaan.

PS. Hätätapauksessa siemenet voi kaataa suoraan tyynyliinaan, roiskasta pussin persiille ja naatiskella...

~R&T~ kirjoitti...

Puuh! Tunnustus sinulle blogiystäväni: http://rosmariinijatimjami.blogspot.com/2012/02/talvi.html