11.4.12

Hämmentävää!

Kun enimmäkseen tulee juputettua siitä miten milloinkin jokin asia rassaa, lapset kiristää pinnaa ja ihan vaan ahdistaa muuten, niin nyt kyllä täytyy kirjoittaa yksi hämmentävän hieno kokemus. Aan kaveri, jota en ollut aiemmin tavannut, tuli hakemaan Aata ulos. Tultiin siis yhtä aikaa meidän pihaan, minä autolla ja kaveri mopolla. Hyvä, että ehdin autosta ulos, niin tämä poika tuli käsi ojossa esittelemään itsensä.

Olin jo tuosta hieman hämilläni, mutta paras oli vasta tulossa:

- Kysyn nyt sinulta luvan saanko ottaa sinun lapsesi kyytiini? Tiedän, että sivutiet ovat vielä jäiset, mutta olin ajatellut ajaa pääteitä tässä keskustassa. En ota kyytiin ketään, jonka vanhemmilta en ole saanut suostumusta. Olen myös lapsena ajanut jonkin verran kilpacrossia, joten hallitsen kyllä tämän.

Ja minä seisoin suu auki ihmettelemässä, että missä ne huonosti kasvatetut usein parjatut nuoret oikein lymyää? Kas, minun kohdalleni on sattunut vain tälläisiä helmiä:)

S.A.

Ps. On kuulkaa hymyilyttänyt jo monta päivää. Aika vastuuntuntoista ja söpöä.
Sanoinkin Aalle ja kaverilleen, että "Hei kaveri, laita nyt sormet korviin, muuten sua alkaa punastuttaa; Aa, se sun kaverisi on muuten harvinaisen fiksu nuori mies!"

7 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Upeeta!!!

Hanni kirjoitti...

Just näin ajattelen miekin. Ja nuorilta saa täsmälleen samanlaista käytöstä takaisin, kuin miten itse käyttäytyy. Musta oli ihana, kun olin vuosia toiminut epävirallisen nuorisotalon emäntänä (=nuoret tulivat aina meille viettään aikaansa) ja sitten järjestin kaksosille 18-vuotisjuhlat. Ne ihanat nuoret olivat pukeutuneet pikkutakkeihin ja kesämekkoihin, juotiin kahvia ja syötiin täytekakkua ja juteltiin. Välillä on niin ikävä niitä aikoja, vaikka rehellisesti sanoen joskus meinasi hermo palaa, kun ne olivat aina meillä, "kun teillä on niin kivaa". Ja toisaalta: ne oli mun olkkarissa silmälläpidon alla, eivät puistossa juomassa pussikaljaa.

TaiNa kirjoitti...

Aivan mahtavaa että vielä joku on osannut kasvattaa noin hienon nuoren miehen! :)

Anonyymi kirjoitti...

Oikeastaan omalla kohdalla ei hämmästyttänyt se, että poikien lähipiiristä löytyi mukavia, kohteliaita jne mnuoria miehiä, vaans e, kun muiden vanhemmat tuli kertomaan, miten kohteliaita ja avuliaita ja hyvin käyttäytyviä mun pojat on. ;)

HannaHoo

(iso) Dee kirjoitti...

Olen törmännyt yllättävän moniin fiksuihin nuorukaisiin, kohteliaisiin ja auttavaisiin. En ihmettele, että Susikairassakin kasvaa sellaisia.

Hehkuvainen kirjoitti...

Näin hiukan viiveellä toivottelen Susikairaan hyvää Vappua! Toivottavasti blogin hiljaisuus tarkoittaa vain sitä, että elämä siellä on ihanaa ja sopivalla tavalla täynnä touhua. :)

Katja - Tässä ja Nyt kirjoitti...

Kerrassaan mahtavaa! :)