2.3.15

Vanhuuden varalle.

(teksti saattaa sisältää mustaa ja huonoa huumoria)

Kun tuo kuolema nyt on pyörinyt tässä ympärillä monella eri tapaa lähivuosina, niin suhde siihen on hieman arkipäiväistynyt. Ennen joulua kävimme isän (jonka syöpä on ainakin tämän hetkisen tiedon mukaan saatu taltutettua) seuraavan keskustelun:

Isä: Kuule, jos käy niin, että mä oon ihan tietämättömänä koneiden varassa, niin sun PITÄÄ irrottaa mut niistä koneista. Vedät vaan johdot irti. Tiedän, se on aika paljon pyydetty...
Minä: Nääh, mähän oon niin kömpelö, että ei mun tarvi ku tulla sua sairaalaan moikkaamaan ja kuitenkin kompastun niihin piuhoihin. Niin, että et sä nyt niin mahdottomia vaadi.

***
Ukon kuolleen isän talo jäi Ukolle ja veljelleen- kun nyt veli kuoli, niin se talo jäi Ukolle (meille). ollaan sitä purettu ja pikkuhiljaa laitettu asuttavaan kuntoon. Pohdin pesuhuoneremonttia ja totesin Ukolle, että pitäisi varmaan ottaa huomioon mahdolliset tulevat rajoitteet liikkumisen suhteen, apuvälineasiat jne. Ukko katseli minua hieman hitaasti ja kuinkas sattuikaan; samana päivänä uutisoitiin siitä kuinka suomalaiset alkavat pohtia vanhuuden asumis- yms. järjestelyitä 70 vuotiaina. Totesin, että: "No 30 vuoden varaslähdön otin sitten tuohonkin asiaan."

Ukko jatkoi keskustelua samaan rataan kuin isä aiemmin. Kuulemma minun pitää TAPPAA hänet, jos hän alkaa tarvitsemaan apua.

Totesin siihen, että no eipä mulla ihmeemmin tarvitse sitten sen remontin suhteen päätäni vaivata. Totta se joku selli mulle vanhuuden varalle löytyy, kun oon ensin tappanut isäni ja mieheni.

Hitto, miten makeasti meillä nauratti :D

Tiedän, huonoa huumoria, mutta minkä sitä itselleen voi?

4 kommenttia:

Amalia kirjoitti...

Paremmin tässä elämässä pärjää, kun ottaa hurtin huumorin mukaan. Äitinkin lupas seurata mua pilven reunalla, mä sanoin, että putoot kuitenkin. Ei oo näkynyt ;)

Arkienkeli kirjoitti...

Tää on just tätä huumoria jota minäkin ymmärrän!! :D :D Anna tulla lisää vaan!

Ruska kirjoitti...

:D Hyvää ja joskus jopa tarpeellista tuollainen huumori :) Tärkeiden asioiden käsittelyä kuitenkin. Rankkoja juttuja teidän lähipiirissä ollut, mutta onneksi paljon hyvääkin.
Kiva kuulla Sinusta! Hienoa kevättä toivottelen!

Susikairan akka kirjoitti...

Juu, kai se on jokin suojausmekanismi, että ihan joskus tulee lähes sopimatonta huumoria, yhtä kaikki- itsellemmehän me lähinnä irvailemme :)