24.2.11

Pohjakosketus.

Nomen est omen, tällä blogilla siis. Katastrofialueella ollaan taas ihan ytimessä ja jokseenkin vittumaisimmasta päästä mitä olla saattaa. Maanantai-iltana valkeni, että sitä viimeistä kauppakirjaa talokaupoissa ei voida tehdä. Pankki ei siirrä vakuuksia uuteen kohteeseen, vaikka näin oli sovittu. End of story. Piste. Deellä hitonmoinen silmätulehdus ja tiistaina hoidin sitä kotona vuorostani ja samalla koitin keräillä maailmani rippeitä kasaan. Istuin saunanlauteilla ja paruin ihan aikuisten oikeesti ja täysillä. Soitin paniikkipuheluja (sano, että hengitä, sano, että mä selviän tästä, sano, että kaikki järjestyy, sano, sano...) tärkeille ihmisille ja yritin muistaa hengittää. Soitin asuntotoimistoon- hahhhaahhhaa! 3h ja keittiö (65 m2) vittu, että ei naurattanut yhtään. Sitten kokosin itseni ja pesin kolme koneellista pyykkiä hengitysharjoitusten lomassa.

Keskiviikkona suoriuduin töihin ja no. luojan kiitos, työkaverit yms. oli helkutin mukavia, joten kamelin selkä ei katkennut. Tänään on torstai, hengitän edelleen ja lapset on hengissä ja hengittää ja Ukko teki vuokrasopimuksen talosta, jota käytiin eilen katsomassa (3mh, kkh, oh, keittiö, sauna, wc...), sijainti loistava, maanantaina saadaan avaimet ja *tattadaa* muutetaan *tattadaa* taas.

Lapsille oli kurja kertoa, mutta keneen ihmeessä niistäkin on tullut niin järkeviä? Ei ainakaan vanhempiinsa. Aa totesi, että harmittaa vähän, mutta onneksi perhe pysyy(!!!) Bee viittoi, että "v-i-t-u-t-t-a-a" ja sanoin, että meillä ei kiroilla, ei edes viittomalla ja Bee totesi, että kiva, kun kuitenkin saadaan pitää omat tavarat. Cee rallatteli: Meillä on vanha talo ja meillä on uusi talo ja meidän uudesta talosta tulee myös vanha talo.

Tänään olen jo seisonut ihan vankasti jaloillani, hengitys kulkee ilman suurempia suunnitelmia ja nyt sitten hmm. niin muutetaan uuteen kotiin ja odotetaan paskat housuissa maaliskuuta. Helvetin hienostihan tämä alkuvuosi on lähtenytkin käyntiin.

Joo, no hyviä puolia on tietty, että kumpikaan ei ole saanut potkuja ja kaikki ollaan terveinä, silmätulehduskin alkaa olla parempaan päin.

Eli saattaa olla, että pientä päivityshitautta on.

S.A.

Ps. Ystävät ja sukulaiset, puhelimeen en nyt jaksa kauheasti vastailla, mutta kyllä tämäkin suo rämmitään läpi, muukaan ei taida auttaa :)

Pps.Ja jos siellä joku miljonääri lukee mun blogia, niin voin privaatisti laittaa tilinumeron. Myös pieni lepoloma aurinkorannalla voisi tehdä terää. Haha.

Ppps. Uudessa kodissa on kaksikerroksinen leikkimökki:) Jee! 

Pppps. En enää ikinä luota, että asiat menee, niinkuin joku sanoo. Yritän olla aiheuttamatta enempää traumoja lapsille (aika vaikeeta se kyllä on)...

Ppppps.Pyydän, että kommentointi olisi asiallista- tää on heti tammikuun jälkeen pahin tilanne ja vaatii kohtuullisen paljon voimia pitää paketti kasassa.

39 kommenttia:

Ofelia kirjoitti...

Mitä mitä mitä!!??? Voi hyvä ihme sentään!!! =( Oon tosi pahoillani! Mulla on ollut jossain välissä taukoa lukemisesta eli olin siinä luulossa että asutte jo vakaasti siinä uudessa isommassa kodissa, mistä joku aika sitten iloitsitte. Nytkö sieltä joudutte lähtemään?! Miten helvetissä pankki voi tolleen tehdä??? Voimahalaus!!!!! <3

Susikairan akka kirjoitti...

Joo, Ofelia, siis ollaan asuttu tässä uudessa ja nyt piti siis tehdä se lopullinen kauppakirja, ja syy miksei sitä tehty aiemmin oli se, että myyjät ei voineet myydä ennen 1.3., no sitä päivää ei tule. Tai siis tuleehan se päivä, muttei ihan sellaisena kuin oli suunnitelmat. Still going strong! Kun lyödään polvilleen, niin sitten pitää vaan nousta ylös ja laittaa laastari polviin ;)

Hehkuvainen kirjoitti...

Karmaisevaa :(. Mää olen niin vihreä ja naivi noissa talonostohommissa, etten osaa ollenkaan ymmärtää että mistä on nyt kyse, mutta ei hyvältä kuulosta. Isot halit!

Aino kirjoitti...

Puuh! Kyllä on teillä taas kestämistä! Voimia. Ja PALJON!

Pilviharso kirjoitti...

...pieni jälki.... jaksuja....

ziriliini kirjoitti...

Hengitä rauhallisesti sisään, sittne ulos... rauhallisesti, rauhallisesti ja uudestaan...

Akka, tuntuu noita kaaoksia tulevan yhdelle jos toisellekin, joten onkohanplaneetat nyt jotenkin huonosti vinksallaan ;-) (niitä on hyvä syyttää aina)

Voimia, Voimia!!! Ootte sitkee perhe, jolla on tukevasti jalat maassa. Kyllä te yhdessä selviätte, tuli mitä tuli.

Millan kirjoitti...

Kyllä nyt tulee lunta tupaan ja jäitä porstuaan. Pitäisiköhän lähteä muutaman vuoden tauon jälkeen lottoamaan. Lupaan pyytää sen tilinumeron, jos potti osuu kohdalle. Nyt vaan toivotan paljon voimia.

Kimmeli kirjoitti...

Juu, miekii putosin! En millää ymmärrä koko juttua mutta pattiin ottaa teidän puolesta ja nii ku ihan kybällä!!!!

Hanni kirjoitti...

... ihan pihalla?? Miten pankki lupaa ja sitten ei pidäkään lupaus? No, tässä oman asuntokaupan pätsissä olen huomannut, että KAIKKI on mahdollista :-/ Olen kironnut, että asuntokaupassa on nykyään myyjä täysin suojaton, mutta niin taitaa olla ostajakin välillä. Voi perse! Mutta jaloilleenhan Susikairan väki nousee, enteet on jo olemassa.Teidän viisaat lapset luotsaa perheen taas pystyyn :)

Hanni jatkaa: kirjoitti...

... niin ja sitä mie en tajua, että miten pankki nyt vasta tajusi, että vakuudet ei riitä? Eikö tuollaisen asian olisi voinut ilmoittaa vähän ennen, eikä paria päivää aikaisemmin??

Patonki kirjoitti...

En minäkään ihan kärryillä nyt ole pankin toimista, mutta ei kait kukaan.

Muistelehan hengitellä rauhassa.

Ja täällä on hiekkarantaa, tervetuloa! (halvin vaihtari; hyppää vaan lentskariin yksinään)

Ofelia ihmeissään kirjoitti...

Niin onko ees laillista moinen vain viikko ennen sitä päivää ilmoittaminen?

Anni kirjoitti...

Tsemppiä!

Villiviini kirjoitti...

Ihan pihalla minäkin. Mutta laastari polviin ja "jos kaadut aina vaan, niin ajattele, että kukaan ei kaadu niin komeasti kuin minä, niin suoraan mahalleen ja näköalapaikalle." (kirjoitti Aino Suhola). Jaksuja, taistelutahtoa ja ota vastaan halit täältäkin.

Sari kirjoitti...

Voimia taas tähänkin taistoon!
Merkillistä millaisia lupauksia pankki voi antaa niitä pitämättä!
Te selviätte kyllä, olette sellaista taisteluporukkaa ja upeat lapset olette kasvattaneet ja kasvattamassa!
Ja muista akka isäni sanat:"Koskaan ei mennä taaksepäin, jos kaadutaankin, niin kaadutaan eteenpäin!"
VOIMIA!!!!

Pauliina kirjoitti...

Voi kun teitä koetellaan. Valtavasti voimia koko perheelle. Enpä ymmärrä minäkään tästä sotkusta muuta kuin sen, että väärältä tuntuu.

Anonyymi kirjoitti...

Katkase koipes!

PS. Olen ilmavoimien kavereita ja sopii muutenkin tunnelmaan!

t. liskonaisen ukko

liskonainen kirjoitti...

johan nyt!!!
oletteko varmasti tarkistaneet kaikki asiat? onko mahdollista saada pankkia kääntämään päänsä, tai ainakin selvittämään miten tuollainen sotku on päässyt syntymään.

käskin mcgyverinkin lukea postauksesi ja miettiä.

ainakin teillä on vahva perhe ja suuri rakkaus keskenänne,kyllä te maailman päihitätte ihan milloin vaan.

ve-eenytän häntääni ja pitelen teitä tovin lämpimässä syleilyssä, koko porukkaa!

Ruska kirjoitti...

No voi p#¤#¤#¤# :( Miten tommosia loukkuja voi olla :( Eikö joku toinen pankki voi auttaa? Jaksamisia ja ihmeitä toivon teille. Jos ei tosiaan muita konsteja tähän hätään nyt löydy, niin onneksi teillä on tosiaan toisenne ja jonain päivänä haaveiden mukainen koti - satavarmasti! Halauksii!

Eeva kirjoitti...

Voi herrantähen! Ei kenelläkään ole oikeutta viskellä lapsiperhettä miten tahansa - ei edes pankilla!!
Vastaava tapaus kävi minun entisessä elämässäni ostavalle asiakkaalleni(olin kiinteistönvälittäjänä 10 vuotta ennen sairastumistani ja eläkkeelle jääntiä). Vain pari päivää ennen kaupantekoa hänelle ilmoitettiin, ettei vakuudet riitä (ja taatusti oli selvittänyt asian etukäteen koska oli pankin ammattilainen hänkin ja vieläpä ko pankin työntekijä). Pankkia vaihtamalla hänen asiansa korjaantuivat - ja niinkin lyhyellä aikavaroituksella...
Jos vaan jaksatte, niin taistelkaa pankilta selvitykset... Toisaalta tulee mieleen, oliko myyjällä varmasti mahdollisuus irtautua kauppasummalla kiinnityksistä (oliko kiinnitykset isommat kuin kauppasumma?) Mutta jos asia on niiltä osin kunnossa, niin onhan kaupan kohteellakin jo aika reippaasti vakuusarvoa. Vähän sekava on tämä minun selvitys näin kirjoitettuna mutta jos voin vaan auttaa neuvonnalla, ota yhteyttä sähköpostiin niin soitellaan. TSEMPPIÄ!

Hanni jatkaa: kirjoitti...

Pankin vaihtoa miekin ajattelin, sekä tuota Eevan mainitsemaa uuden talonne (=nykyisen asuintalonne) vakuusarvoa. Eikö näistä yhteensä muka tule tarpeeksi vakuutta = vanha talonne ja nykyinen? Jollei nykyiselle niin toiselle pankille? Terveisin asuntokaupan pohjamutia kyntävä Hanni.

Maami kirjoitti...

Voi hyvänen aika kun teitä nyt koetellaan...vetää jo sanattomaksi!
Voimia!!! ♥

Leea kirjoitti...

Miten siellä Susikairassa on mahdollista pompottaa tervejärkistä porukkaa noin? Eikös siinä ole jo riskinä, että porukka vaihtaa maisemaa. Ja heipat vaan verotuloille ja mahd. tuleville veronmaksajille...

Nyt olis Ameriikan tädin perinnölle selvästi tilausta.

Toivottavasti laina-asia kuitenkin järjestyy. Uskon vielä siihen! Vakaasti!

Minz kirjoitti...

No huh, millainen hötäkkä. Pankeilla tuntuu olevan vähän liikaakin valtaa monenlaisissa asioissa nykyään. Harmittaa kovasti puolestanne! Pahus vieköön, ettei ammattilaiset osaa laskea yks ynnä yks yhteen jo siinä tilanteessa, kun lupailevat asioita. Kummastuttaa todella.

Onneksi teillä on vahva perhe ja toinen toisianne tukien taatusti tästäkin murheenkryynistä ja ajasta ohi pääsette, vaikka taatusti tuntuukin nyt suossa tarpomiselta.

Energiaa ja sitä lottovoittoa toivotellen!

Pellon pientareella kirjoitti...

VOi saatana! Voimia ja halauksia täältä! Miten noin oikein voi käydä, pankin on niin törkeitä?! Onko vanha asunto kuitenkin myyty ja rahat saatu, miksi ihmeessä vakuudet ei riitä.

Voisitteko varmuuden vuoksi vielä konsultoida jotain juristia, esim. oikeusaputoimistosta tai jotain asiantuntevaa tuttavaa? Onhan tuo nyt järkyttävää. Voi kun tuli paha mieli puolestanne.

Mutta, kyllä kaikki selviää ja kääntyy parhain päin, uskotaan siihen!

Stansta kirjoitti...

♥ ♥ ♥
(..olen hengessä mukana, pidän peukkuja kaiken parhaan puolesta ja toivon, toivon, toivon...)

Tuula kirjoitti...

Pitäiskö ottaa selvää onko tuo edes laillista?! Ihmetyttää kyllä tosissaan tuollainen toiminta!

(iso) Dee kirjoitti...

Kaikenlaista sitä elämässä tapahtuu! Toivottavasti asiat kuitenkin vielä kääntyvät parhain päin. Uskon, että Sinä Akka ja perheesi selviätte kaikesta, mitä vastaan tulee, vaikka pahalta näyttäisi.

~R&T~ kirjoitti...

Yllytän myös marssimaan toisiin pankkeihin.
Meillä on kaksi kertaa ostettu taloa ja kummallakin kerralla on eka pankki sanonut "ei vakuudet riitä" (me kun ei ole haluttu takaajia).
Ekassa kävi ilmi että kyseisen pienen pankin johtaja oli kokenut oikean laman ja joutunut liemeen liian heppoisasti myönnettyjen lainojen takia ja periaatepelkäsi.
Vaihdoimme pankkia, ja toinen pankki otti meidät iloisena asiakkaaksi eikä mutissut yhtään.
Toisella kerralla sitten tietty silloisesta pankistamme kysyimme asiaa ensin ja siellä oli oma pankki-ihmisemme lomalla ja sijainen totesi vain että ei hän saa lupaa pankinjohtajalta "ei vakuudet riitä". Marssimme toiseen pankkiin ja siellä taas ei ollut mitään ongelmaa. :-O
Viikko kaupan jälkeen sen vanhan pankin ihminen oli ottanut mieheen yhteyttä että oli huomannut meidän olleen yhteydessä hänen loman aikana, että miten voisi auttaa? No myöhästyi pahasti. Harmi se ihminen oli ihan kiva-pankki ei osannut vain hoitaa hommaansa.

Eli jos se on mahdollista kannattaa kysyä muualta, ennen luovuttamista.

Kävi kuinka vain-haluan lähettää hurjasti tsemppivoimia teille!
Suohon upottuakin nousette pintaan-ihan varmasti!

Keväisiä auringonsäteitä ja voimia!!!

Anonyymi kirjoitti...

No voi räkä!
Pankin vaihtoa suosittelen minäkin.
VOIMIA, VOIMIA JA VOIMIA.....
terv. Marketta

Anonyymi kirjoitti...

Eipä jaksa ymmärtää?! Sitä pankin vaihtoa suosittelisin ensimmäisenä minäkin, jos vaan mahdollista? Kuitenkin, kaksi työtätekevää ihmistä huushollissa, joten mun maalaisjärki väittää, että tuolla missä asutte ei vaan VOI olla niin, etteikö vakuudet ja tulot ja sun muut riitä!

Ruman sanan sanoisin, jos uskaltaisin. Ihan hiljaa mielessä nyt vaan.

Ei vaan jaksa käsittää, ei sitten yhtään. Ei pankkia, eikä elämänmenoa aina yleensäkään.

Ainoa valopilkku tässä on se, että te selviätte, jälleen kerran. Ihan varmasti.

Hanna

liskonainen kirjoitti...

vaihteluksi tarjoan pientä purtavaa meemin muodossa. kipaise noukkimassa kunnarin kera liskolandiasta.

Nina kirjoitti...

Voi pee, tarjosiko pankki valtion takausta? Sillä saa pikkasen venytettyä lainan määrää suuremmaksi.

Eeva kirjoitti...

Ei perkkele voi olla totta!! Luulin, että joskus parikymmentä vuotta sitten jo loppui pankeilta nämä asiakkaiden kusetukset ja kyykytykset, muttei näköjään.

Ilman muuta toiseen pankkiin juttelemaan, ja minäkin ottaisin jonnekin lakimieheen yhteyttä samassa.

Sanaan ei voi luottaa, ei Suomessakaan!

Paljon jaksuja ja jos lottovoitto tulee, tilinumeron pyydän takuulla!

Eeva kirjoitti...

Akka, alappa ilimotella itestäs, että ootko ees hengissä?

Ei vaiskaan - Sisumuorisemme:) On vaan niin ikävä sinua.

Siellä meillä päin on kuulemma ollut aikamoiset tuulentuiverrukset - niin tuulee täällä Savossakin mutta aurinko paistaa aivan mahtavasti

Ofelia kirjoitti...

Minäkin käyn täällä harva se hetki tsekkaamassa oisko kuulumisia. =) Niin elän toivossa et kaikki sittenkin järjestyis!

Hanni kirjoitti...

.... niin, mitä kuuluu?

Myrkytär kirjoitti...

Monet jo suosittelivat pankin vaihtoa, niin minäkin. Minä olin 15 vuotta saman pankin asiakas, mutta kun piti saada lainaa isompaan kotiin, oli se sen verran hankalaa, että marssimme kilpailevaan yritykseen ja kas, lainan saimme ja jopa 10 000 enemmän kuin vanhasta pankista olisimme saaneet. Pidän peukkuja pystyssä, että kaikki ratkeaa parhain päin.

Pirjo kirjoitti...

Myrkyttären linjoilla minäkin. Vanha pankkimme halusi suojella meitä liian isolta lainalta (joo-o, meillä on aika iso laina, mutta näköjään siitä on selvitty), mentiin naapuriin, ja niille tämä ei tuottanut minkään sortin ongelmia. Jaksamista!