26.4.11

Paljonko kakkaa ja yrkkää mahtuu kahdeksaan henkeen?

Kun koko ajan tapahtuu niin paljon, niin on vaikeuksia pysyä oikein missään raameissa...

Näpätäänpä nyt muuan rivi kuulumisia kuitenkin. Ja SUURI kiitos privaattisähköposteille ja kommenteille, vastailen kyllä ja kaikki olen lukenut <3

Keskiviikkona Aa ja Bee valittelivat huonoa oloa ja tein näppäränäidin suklaapatukkatestin. Jos lapsi valittaa pahaa oloa, niin tarjotaan suklaapatukkaa. Jos lapsi syö sen, niin paha olo ei ole kovinkaan paha, mutta jos lapsi yökkii, niin se tod. näk. on sairas. Patukkatesti näytti "oikeesti kipeenä", mutta molemmat halusivat lähteä yrittämään koulupäivää. Ja menivät. Toinen oli tullut tunnin päästä kotiin ja toinen oli soittanut privaattitaksi-iskän hakemaan koululta. Urpo ja Turpo olivat pähkäileet, että kuuma sauna ja piiiiiitkä kuuma suihku voisi kohentaa oloa. Kai se kohensikin, mutta sillä seurauksella, että lämmin vesi loppui ja kuten myöhemmissä tutkimuksissa huomasimme, varaaja tehtailee lämmintä vettä ainoastaan öiseen aikaan.

No hätähän ei olisi ollut ollenkaan paha, jos myös Dee ei olisi alkanut oksentamaan. Piti lämpimän veden puutteessa keksiä "jotain" ja se "joku" oli 10 pyyhettä.

Minä ja yrjöävä Dee nukuttiin parisängyssä 10 pyyhkeen kanssa ja pyörittelin sekä itseäni, että poikaa pitkin pyyhkeitä ja käärin aina pahimmat laatat johonkin pyyhkeen mutkaan ja taas nukuttiin tovi, jonka jälkeen taas käärittiin laattaa rullalle. Eipä ollut klo. 6:00 virkeä eikä levännyt olo. Nakkikastike tukassa mietin, että aika helmee, jos tule vieläkään lämmintä vettä.

Onneksi tuli. Deelle syötin aamupalan ja hyvin pysyi mahassa. Aa vaikutti virkulta, joten kouluun. Bee tahtoi vielä lepäillä, joten jäi kotiin. Ukko töihin, Cee-sairastumaton ja Dee hoitoon, minä töihin. Ajattelin, että jumavit, vähällä päästiin! Yhden yön tauti.

Ei päästy niin vähällä. Perjantai oli sanan varsinaisessa merkityksessä piiitkä -siis allekirjoittaneella. Oksensin ja tyhjensin kroppaa sillä toisellakin tavalla. Isot tuli pihalta jonkun kaplakan saattelemina ja jaksoin hoitaa erotuomarin virkaa niinkin pontevasti, että itkin pää ämpärissä, että ihan sama kenen vika, ei KIINNOSTA!!! Ukko lähti käymään *kerrankin* kaverinsa kanssa jossain ajelulla, enkä suurin surminkaan olisi tahtonut soittaa, että tule nyt helvetin äkkiä takaisin pitämään tätä torppaa pystyssä. Pakko oli taipua ja soittaa. Tulihan se.

Sain makuuhuoneen yöksi käyttööni ja Ukko ja lapset linnoittautuivat sohvalle ja patjalle. Yökin ja juoksin vessaan ja yökin ja join pakolla vettä, että olisi jotain mitä yrjötä.

Lauantaina oli ihan pakkopakkopakko mennä töihin. Haamuilin paikalle kymmeneksi ja olin tavallaan töissä neljään. Tavallaan, koska mitään mainittavaa en kyllä saanut aikaan. Söin työkaverin Imodiumit ja kun kuume alkoi nousta niin Buranatkin.

Lauantai-iltana tuli vieraita, olin kyllä informoinut tautitilanteesta, mutta uskalsivat tulla. Hullut.

Lauantain Ukko yrjösi. Dee ripuloi. Vieraspatjassa oli kakkaa. Pesin sen. Arvatkaapa miten kävi?
Huonosti.

Nyt meillä on pihalla rautalankasyltty, superlonin suikaleita ja puhdas ja kuivausrummutettu ihan helkkarin liian pieni joustinpatjanpäällinen.

Jos jossain on vetoketju, niin eikö se tarkoita sitä, että sen voi irrottaa pesuun?!
Ei vissiin XO
(Eipä Ukko ole kuittaillut pahasti, että "mähän sanoin, että toi ei kyllä nyt näytä hyvältä..." /kun siis revin hampaat irvessä sitä päällistä irti...)

Jäljelle jäi divaanisohva kahdelle aikuiselle jaettavaksi. Toinen sai toisen sakaran, noin 1,2 m ja toinen toisen sakaran noin, 1,4 m. Eihän pääsiäisenä ole mikään vieraspatjakauppa auki. No ei ole. Ei. Aika sitkeitä vieraita kyllä. Siinä ne könötti yön.

Maanantaina sitten olikin vieraat "The taudissa". Mikäpä se siinä, kyllä mein pyykkikone pyörittää puhtaaksi ihan kaikkien kalsarit ;)

Jee, nyt on tiistai ja kukaan ei oksenna, ei ripuloi, ei röyhtäile happamasti. Mukava odotella seuraavaa tautia, vähänkö jännittää! 8D

Ostoslistalle on kuitenkin nyt pikimiten lisättävä vierassänky. Onko niistä kokoontaitettavista rautasängyistä mihinkään? Ehdotuksia otetaan vastaan, ilmapatja ei käy ja sellainen pestävä malli olisi ihan jees.
Ideoita?

Mukavaa viikkoa, Vappua ilmassa!

S.A.

Ps. Vastaus otsikon kysymykseen: Aivan helvetisti! 

12 kommenttia:

Markka kirjoitti...

Niin se vain muistaakseni meni, että kun oli hoitanut I:n II:n ja III:n (vuorokauden välein) yrkkätaudista suht koht kuntoon, sairastui itse lopulta kolmen huonosti nukutun yön jälkeen... siinä hämärän rajamailla.
Kokoontaitettava rautasänky on hyvä, siihen ei pysty tarttumaan paljoa sitä yrkkää ja kakkaa ja se on helppo huuhdella suihkussa puhtaaksi. Ilmapatjankin muuten voi.
Niin, ja froteepyyhesulkeiset kai me kaikki äidit jossain vaiheessa elämäämme käydään läpi.

Anonyymi kirjoitti...

Se on moro. Ne kokoontaitettavat on just ja just siedettävät jollekin kohtuu kevyelle ja pienelle ihmiselle.. aikuiselle en laittais sellaista ellei halua päästä vieraasta nopeasti eroon. suosittelen ehkä kuitenkin sellaisten varapatjojen hankintaa, jotka voi sitten rullata näppärästi esim. jyskistä saatavan vuodevaatekassin sisään tms. Ja sitä paitsi ne taittuvat varasängyt vie tilaa, on painavia ja kapeitakin..

Pilviharso kirjoitti...

Huhhuh! Elämänne on taas varsinaista realitysarjaa. Kammottavan tarttuvaa laatua tuo tauti ja miksei tarttuisi, kun liki on oltava. Nakkikastikkeet hiuksissa.

Oma enkkamahatautimuisto (vain kahden lapsen kanssa) oli se, kun heräsin keskellä yötä esikoisen parvelta lentävään oksennukseen, pienempi yökki vieressä häkkisängystä, mies tuli unisena, liukastui ygään, löi päänsä kynnykseen ja meni vähäksi aikaa taju kankaalle. Silloin en tiennyt, ketä ensisijaisesti alkaisin auttamaan.

Yäk-juttuja kuitenkin.

liskonainen kirjoitti...

nyt en ihan äkkiä keksi, mikä tauti teiltä vielä puuttuisi tälle keväälle, joten voisi olla aika viettää tautivapaa loppuvuosi. ehkä.

meillä on onneksi oksinut vain kissa ja sekin vain tomaatin, samettiruusun, digitaliksen ja siperianunikon taimia. juu, ja rönsyliljoja. ruohosipuli ei okseta eikä basilika kummallekaan maistu.

näiden älykkäiden kommenttien jälkeen vetäydyn raportoimaan tämänilatisesta valtuuston kokouksesta paperilehden lukijoilleni.

~R&T~ kirjoitti...

Voi ei :( on teilläkin oikein käynyt taas mäihä! Hus pois taudit susikairasta! Ei tunnukaan enää missään pari unetonta yötä ja viikko nuha-köhä-korvapotilaslapsia. Ne ei sentään oksenna- se on mun tautikauhistuksista pahin. Jos jätetään laskuista kuolemansairaudet ja pystytään tällä hyppykuppa asteella. Parempaa vointia!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä teitä on taas koeteltu! Omilta lapsilta olevat ykämuistot ovat kevyttä kamaa; yksi yrjös pöntön kannelle, kun ei ehtiny sitä avaamaan ja toinen ykäs auton takapenkiltä kohti etupenkkiä ja vierustovereita.
Kokoontaitettavista rautasängyistä on kokemuksia, koska niitä on lapsilla opiskelukämpissä. Itse haluan nukkua mieluummin siinä kuin kovalla patjalla. Kyllä ne mahtuu sängyn alle piiloon, mutta säilytyspussi tms. olisi ylellistä ympärillä. Ja ei sitä kyllä asumaan jää ko. huusholliin sille patjalle, mut pari yötä nukkuu kevyesti. Paino sanalla kevyesti!!
Toivottavasti tervettä kevään jatkoa! Marketta

(iso) Dee kirjoitti...

No olihan akalla hyvä este, ettei kerennyt ennemmin kirjoittamaan! Mahatauti on kenkku sairaus! Toivotaan, että seuraavaan koettelemukseen on pitkä aika.

Meille on kokoontaitettava rautasänky hankittu mökille varasänkyksi. Yhden testinukkumiseni jälkeen en vapaaehtoisesti siinä itse nukkuisi, mutta kuten anonyymi kertoi, lasta tai hippiäisen kokoista aikuista siinä kyllä voisi nukuttaa. Aikuiselle laittaisin kunnon sängyn puutteessa patjan suoraan lattialle.

Villiviini kirjoitti...

No voi vietävä, minkä myrkyn lykkäsi vaivaksenne. Toivottavasti tämä kierros on vähään aikaan viimeinen. Oksennustautia on kuulemma hirrmuisesti liikkeellä, meilläkin tyttären ja poikansa pääsiäisherkut mummulassa jäivät samasta syystä syömättä. Nyt mulla on ainakin tiu pääsiäismunia jäljellä. Kauankohan ne säilyvät?

Kokoontaitettavia sänkyjä en tunne muuta kuin vauvanpetiversiona. Ai niin, onhan meillä semmoinen sohva. Kyllä siinä yhden yön nukkuu.

Anonyymi kirjoitti...

Jos vaan mahtuu, niin suosittelen sellaista rautasohvasänkyä!! Siihen kunnon patjat, niin kelpaa. Itse nimittäin nukun sellaisella koko ajan. Tai IKEAn valikomista ainakin löytyy puinenkin, tosi kaunis valkoinen "keittiösohva!

Uiks, tota mahatautia tuntuu olevan liikeellä. Ei haluu, kurjista kurjin...

HannaHoo

Hanni kirjoitti...

Koska aamulla yritin kommentoida kolme kertaa, ja aina tää heitti mut pihalle, niin en kommentoi nytkään, mutta oisin vaan sanonut, että mökillä on jyskin ilmapatja, jossa ihmiset nukkuu ihan hirmu hyvin ja jos siihen joku joskus oksentaa / paskantaa, kuten oletettavaa on, niin otan sen suihkuun ja pesen, eikä se sitten luultavasti täyty enää ikinä, koska käy sähköllä. Mutta koska tätä kommenttia en saanut aamulla sanoa, niin en sano nytkään, juttu on näin!

Anitta kirjoitti...

Yritin eilen kommentoida, mutta ei onnistunut. Nyt sitten lyhyempi versio.
Joustavapohjainen kasattava sänky on huono muutamien kokemusten jälkeen. Levypohjalle voi olla parempi
Patja lattialla on hyvä, jos polvet sallii.
Varapatjaa voi säilyttää sängynpäädyssä. Toimii samalla yöpöytänä, jos on riittävän paksu. Mulla noin 22 senttiä.
Oma petauspatja toimii myös vieraspatjana ja omassa sängyssäni on oikein hyvä nukkua ilman sijauspatjaakin.
Patjansuojukset on helpompi pestä kuin patjapussi.
Toivottavasti tautikiintiönne on nyt täynnä pitkäksi aikaa.

liskonainen kirjoitti...

juu, se hannin ilmapatja on hyvä, suorastaan hellä syli, jossa vieras nukkuu suloista pikkuporsaan unta.
kunnon ilmapatja on oikeesti hyvä nukkkumavaihtoehto vieraille, oksennuksella tai ilman.

se on muuten varattu mulle ja blondille seuraavissakin kokoontumisajoissa, ettäs tiedät.