19.8.11

Oikein toimimisen vaikeus.

Tämä nyt taas ei oikeastaan liity mihinkään aiempaan, mutta tulipahan vaan mieleen.

Kuukausi sitten olimme uimassa yleisellä uimarannalla ja lähtiessämme pois Bee huomasi maassa Nesteen maksukortin. Siinä oli kääntöpuolella puh. nro, osoite ja maininta löytöpalkkiosta. Beehän riemastui siitä, että nyt kyllä palautetaan tämä ja hän löytäjänä saa löytöpalkkion! Jeah!

Soitin kortissa olleeseen numeroon ja siellä sanottiin, että kortin voi joko postittaa tai viedä lähimmälle huoltoasemalle. Sanoin, että eihän tuo lähin kaukana ole, viemme sen sinne. No, jotenkin ajattelin, että maksavat pojalle sen 9 euroa sieltä asemalta, mutta "ei kuule ole meidän tehtävä maksaa mitään löytöpalkkioita, soita siihen numeroon uudelleen"... Ja soitin ja ottivat tilinumeron ylös ja ja ja... Kuukausi on mennyt, eikä mitään ole kuulunut.

Tänään Bee totesi, että: "Se oli kyllä ihan huijausta, ei ne maksa mitään löytöpalkkiota, mä oon käyny melkein joka päivä tilillä tarkistamassa, eikä ne oo maksanut. Jos mä vielä löydän joskus jonkun kortin, niin mä katkasen sen ja laitan roskiin."

Hmmm. Niin olisi kannattanut toimia nytkin, olisipa ainakin säästynyt harmistukselta. Tyhmää keksiä hyviä juttuja ja kannustimia, jos niitä ei sitten viedä loppuun asti, eikö?

30 euron kuukausirahaan 9 euroa on kiva lisä, sen lisäksi, että tulisi sitä oikein toimimisen kannustusta, mutku...

S.A.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi B:tä. Ymmärrän harmituksen. Löysin VisaElectronin Oulun yöstä ja palautin sen pankkiin apujoukkojen kanssa - sehän ei myöskään ollut helppoa- hyvä ettei tarvittu äidin ja isän syntymäaikaa siihen palautusoperaatioon. Ei houkuttele toista kertaa tekemään mitään asian hyväksi. Mutta täytyy jaksaa uskoa, että hyvät teot kuitenkin kantavat hedelmää. Eli B toivottavasti jatkaa niitä samoin kuin me muutkin ;)

Hanni kirjoitti...

Jos mie oisin sie, soittaisin numeroon vielä kerran ja kiittäisin niin perkeleesti siitä, että poikaa huijattiin. Sen verran jästipäinen mie oon :( Paskatemppu!

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Juu, yhdyn Hannin kommenttiin. Joku roti se pitää olla lupaustenkin kanssa!

Sari kirjoitti...

Ymmärrän, että B on vihainen. Tuollainen on kyllä täyttä huijausta, kun kerran luvataan löytöpalkkio.
Toivottavasti raha vielä kilahtaa tilille.

Anonyymi kirjoitti...

Me löydettiin pari viikkoa sitten lompakko yhdestä syvennyksestä. Minä katsoin ensin syvennyksen etuosasta, että tossa on jonkun Veikkaus-kortti ja poika sitten huomasi, että täällä on koko lompakko. Perjantain jäljiltä tietysti. Rahaa ei ollut, mutta sotilaspassit ja KELA-kortit ja kaikki. Vietiin poliisille. Poliisi sanoi, että vaaditteko löytöpalkkiota, vaikka arvoton tämä on, kun ei täällä rahaa ole. Minä vetosin siihen, että onhan siellä kaikki mahdolliset kortit ja tietysti vaaditaan löytöpalkkiota jos vaan mahdollista. Poliisi totesi hiukan oudosti, että on ihan oikein jos tämä henkilö maksaa löytöpalkkion, kun ei opi tavaroistaan huolehtimaan. Oli siis poliisille tuttu nimi. Jo alkuviikosta meille soitettiin, että löytöpalkkion, 10 e voi tulla noutamaan. Lompakon omistaja on vastuussa löytöpalkkiosta, en tiedä sitten kuka tuollaisen kortin osalta. Pankkikortin löytöpalkkiokin maksetaan asianosaisen tililtä.
- K & N -