15.1.12

Aina jotain.

Oli torstaina vanhempainilta. Been luokan. Hohhoijaa, siinäpä onkin luokallinen paukapäitä. Ja ryhmähengessä ovat hienosti saaneet kaiken energian suunnattua vaikka mihin perseilyyn. Ihan syrjimis-, kiusaamis-, spritismi-, seksijutut ja you name it. Kylmää kyytiä ja opettaja on sitten ollut siinä kiusauksen pääkohteena. Hei, nämä on 11 vuotiaita ja nyt jo käytökseltään aivan palikoita.
Meidät vanhemmat jaettiin ryhmiin ja annettiin tehtäväksi miettiä miten saadaan homma uusille urille. Ehdotin:
1. Uusi ilta, jossa mukana myös nämä "kullannuput"- tehdään raa'asti selväksi, että me vanhemmat ei hyväksytä tälläistä menoa ja ollaan opettajan tukena.
Tämä ehdotus sai kannatusta, mutta rehtori sanoi, ettei me (siis koulu) voi pakottaa lapsia vapaa-ajalla koululle. Sanoin, että ettehän te niitä sinne pakota, vaan me vanhemmat(!!!). Nyt on syytä tosi kovalla kädellä tehdä selväksi, että opettaja sanoo luokassa miten siellä toimitaan ja teidän tehtävä on toimia juuri sillä tavalla kuin sanotaan.
2. Istumajärjestystä ei muuteta sen mukaan kenen vieressä on kiva istua.
3. Opiskelurauha taataan, myös niin, että vanhemmat käy seuraamassa tuntitilanteita.
4. Jos tulee jotain pientäkin sanottavaa, niin heti ilmoitus kotiin.
5. Kaikki vanhemmat sitoutuu varmistamaan, että sen oman kultsin käytös pysyy ruodussa.

***
Meillä on tylysti katkolla harrastukset, puhelin ja netti. Jos käytös jatkuu huonona, niin loppuu kaikki muukin mukava.
***
Muutama vanhempi mietti, että millä niitä palkitaan. Sanoin, että ei millään. Nyt ollaan siinä pisteessä, että palkitseminen ei ole se juttu. Eikö toisia kunnioittava ja perushyvä käytös kuulu settiin ihan ilman palkintoja?!

Bee oli kyllä saanut hyvää palautetta mm. sellaisessa kyselyssä, että kenen uskoisi tulevan auttamaan, jos olisi loukannut välitunnilla jalkansa. 6 oppilasta oli nimennyt Been. Omani silti tuntien (ja sanavalmiiksi tietäen) en usko, etteikö hänkin osaisi olla oikea riivinrauta. Varmasti osaa.
Oli kuitenkin jossain tilanteissa myös puolustanut opettajaa ja kannustinkin jatkamaan sillä linjalla ja huolehtimaan siitä, että ei itse mellasta, käyttäydy sopimattomasti, jne. Jokainen on vastuussa omasta käytöksestään ja tuksin kukaan on niin luupää, että jatkaa mellastusta, etenkin kun saadaan pientä sosiaalista painetta mukaan.
***
Vanhempainillasta pölähdin kotiin ja ripitin koko lauman pystyyn ja pinoon. Muistutin, että voidaan mennä siihen paskapää-äiti linjalle takaisin. Siihen ei ollut hinkua kenelläkään. Ennen joulua pidin sellaisen parinpäivän "ihan sama"-kokeilun. Jos säännöistä lipsutaan, niin ei ole sääntöjä. Eikä muuten ruoka-, pyykki- ja muutakaan palvelua. Kotiintuloajoista sanoin, että ihan sama. Ruoasta: syökää mitä löydätte. En toivotellut hyviä öitä, enkä laastaroinut naarmuja. Riitoihin en puuttunut ja auliisti lupasin jättää puhelinlaskun maksamatta. Puhuin sen minkä puhuin korostetun hitaasti ja hyytävällä äänellä. Jos minulta kysyttiin jotain totesin, että ei kiinnosta piiruakaan. Vanhempainillat ja lääkäriajat yms. pyysin jokaisen huolehtimaan ihan itse.

Viesti meni perille. Jos määritän kotiintuloajan, niin jos meinaa myöhästyä, soitto tulee. Jos minä soitan, niin puhelimeen vastataan ja pääsääntöisesti minua kyllä kuunnellaan.

(hitto, että oli vaikeaa, ihan kauheaa, mutta välillä on kai sitten vaan näytettävä, että jos luulitte, että teillä on maailman v***umaisin äiti, niin nyt näette sen, jos se todella olisi maailman v***umaisin...)


***
Perjantaina oli tullut positiivista palautetta sekä Aalta että Beeltä ja viikonloppu olikin mitä mukavin. Sai tulla yökylävieras ja herkuteltiin lauantaiaamuna letuilla yms.

Tästä riittää vaahdottavaa, mutta seuraavaan kertaan:)

S.A.

8 kommenttia:

~R&T~ kirjoitti...

Toivottavasti luokka saadaan ruotuun.
Minä kanssa pidin loppuvuonna kotona tuommoisen kampanjan kuten kuvailit ;) kummasti taas (ainakin hetken) toimii hommat niin kuin sovittu.

Paukkupakkasterveisiä ja reipasta vuoden jatkoa!

Kimmeli kirjoitti...

Just! Hyvä meininki! Lapset on laitettava ruotuun ja se on vanhempien tehtävä. Toi paskaäiti on hyvä keino ja toimii, vaikka ei olekkaan niitä helpoimpia! Niin, ja joutuu aina välillä uusimaan. Jos meillä on tupa sekaisin ja kotihommat tekemättä kun tulen vaikkapa iltavuorosta, käännyn kynnykseltä takaisin ja ilmoitan vaan tulleeni väärään osoitteeseen ja jätän kauppakassin eteisen lattialle. Tulen uudestaan kotiin noin tunnin päästä, niin tilanne on ihan toinen :)

Anonyymi kirjoitti...

Meidän lasten koulussa ainakin muutama vuosi sitten pidettiin erään luokan lasten ja vanhempien yhteinen vanhempainilta niin että mussukat istutettiin rinkiin ja vanhemmat ulompaan rinkiin. Liityi muuten kanssa kiusaamiseen.
Jokainen mussukka joutui vastuuseen tekemisistään sekä sanomisistaan ja se ilta tehos. Kiusaaminen väheni ja loppui lopulta ryhmäpaineen ansiosta.

Anonyymi kirjoitti...

Näin vanh...entisenä opettajana olen todella kiitollinen kaiksita niistä vanhemmsita, jotka ymmärsivät, miten tärkeää on kodin ja koulun yhteispeli. Sekä sen, että se oma kullannuppu on siellä koulussa ja kavereiden kanssa ihan eri muksu, kuin mitä vanhempien kanssa.

Siltikin, 11-vuotiaat kiusaavat opettajaa? Ei ois kuulkaa tullut kuuloonkaan mun kohdalla. Yrityksestäkin ois ollut luokasa sellainen jääkausi ja muut keinot käyttöön, että jok'ikinen olisi katunut jopa syntymäänsä.

En tiedä, miten on kyseisen opettajan kohdalla, mutta kun useimmat opettajat on niitä koulussa menestyneitä hiljaisia kympin tyttöjä, niin...

HannaHoo

Anne kirjoitti...

Heippa! Ei mulla sen kummempaa kommentoitavaa. Kunhan vaan halusin sanoa, että mainiota tekstiä taas!

Arkienkeli kirjoitti...

Raisa Cacciatore muistaakseni kertoi jossain että oli tehnyt lasilleen selväksi että äidin soittoon vastatan viimeistään kolmannella soittamalla TAI hän soittaa poliisit perään. Oli kuulemma lapset kuulleet puhelimen, rock konserteissakin...

Meillä on kans välillä muistutettava "tämän talon katolla ei lue hotelli" - asiasta ihan konkreettisesti, sitten taas muistavat :)

Hanni kirjoitti...

Mun lapset on 29,27 ja 2 X 20v. Senkin jälkeen kun nämä nuorimmat on ala- ja yläasteensa käyneet,on meno kouluissa muuttunut aivan toiseksi. Näin kertoi Kaksoslikalle (20v) entinen alakoulun opettajansa. Eli te, jotka nyt olette mulli-ikäisten vanhempia ja opettajia, joudutte vielä kovemmille kuin me, joilla pahin ikä on ohi. Me opettajatkaan ei voida enää sanoa, että ei mulle tehtäisi näin, ne muksut ei ole samanlaisia kuin vielä esim 10 vuotta sitten. Valitettavasti jotain on tässä välissä tapahtunut. Ja valitettavasti opettajien omista lapsistakaan ei läheskään aina kasva kunnon aikuisia...(tämä aihe akuutti kaksosten kaveriporukassa paljastuneiden juttujen takia.)

Sen vuoksi hatunnosto nro vaikkakuinkamones Akalle! Pidä pääsi omien kanssa, ja vaadi myös muilta vanhemmilta muutakin kuin palkintoja lapsilleen. Ihan oikea suunta sulla! Sun jätkistä tulee vielä mallikansalaisia, sano mun sanoneen! Ja muista sanoa sitten 15 vuoden kuluttua, että oikeassa olit, Hanni. Niistä tuli loistomiehiä :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä! Tuo tosin onnistuu vain jos kaikki vanhemmat sitoutuu suunnilleen tuohon. Jos siellä on niitä "meidän kullannuppu ei on enkeli,eikä sitä voi rangaista mistään" vanhempia niin voi opettaja parkaa! Mutta hatunnosto ja jatka samaan malliin :)