28.3.15

Työhyvinvoinnista.

Kun on ollut aikoinaan vuosia työpaikassa, jossa työntekijää ei arvosteta tai sitä ei ainakaan mitenkään osoiteta, niin jaksan hämmästyä kerta toisensa jälkeen tätä nykyistä työpaikkaani. Ensinnäkin, palkka tulee jo päiviä ennen virallista tilipäivää. Aiemmin se tuli noin viikon sisällä siitä, jolloin se piti olla tilillä. Jep, tyhmää suostua sellaiseen, mutta kun on asiasta maininnut ja saanut siitä vittuilut tarpeeksi usein, niin sitä taipuu osaansa. Ja monen muunkin asian kanssa sama juttu. Kun työnantaja kaikin tavoin osoittaa, että työntekijällä ei missään tapauksessa saisi olla muuta elämää kuin työ, niin kyllähän siinä ennen pitkää lannistuu.

Kun tammikuulla sitä lomaa Ukon kanssa suunnittelimme, työnantajani suhtautui asiaan niin, että "tottakai varaat loman ja kaikki muu järjestyy kyllä, ihmisellä pitää olla elämässä muutakin kuin työ ja hyvinvointi elämässä kokonaisvaltaisesti heijastuu työnteossa". Niinpä, voi kun kaikki maailman työnantajat tajuaisivat tämän. Työntekijä ei ole mikään pakollinen paha joka pyörii haitoilla, vaan tunteva elävä ihminen, jolla on elämää myös työpaikan ulkopuolella. Voi olla iloja ja suruja ja ties mitä, mutta jos esim. työssä voi hyvin, niin siitä saa myös paljon potkua ja sietoa niihin muihin arjen haasteisiin. Ja kun voi hyvin kokonaisvaltaisesti, niin jaksaa työssä ja antaa työyhteisölle enenmmän ja on todennäköisesti myös joustavampi.

No nyt sitten sairastuin oikein kunnon flunssaan. Kävin terveyskeskuksessa hakemassa sairaslomaa, koska olo vaan oli niin huono, että tuntui ettei pysy tolpillaan. Soitin työnantajalle ja ilmoitin sairaslomasta. Entisessä työpaikassani olisi todennäköisesti voivoteltu kuinka pahaan paikkaan sairastuin ja kuinka hankalaa kaiken järjestäminen nyt onkaan. Ja mitä tekee nykyinen työnantaja: Toteaa, että toivottavasti paranet pian, juo paljon lämmintä, muista levätä. Ja sitten muutaman tunnin päästä ovikello soi ja työnantaja tuo dvd-boxin komediaa ja suklaalevyn, koska myös mieli kaipaa virkistystä sairastaessa :).

En todellakaan oleta, että kaikki työnantajat säntää hyysäämään flunssaisia työntekijöitä, mutta pieni ele, jolla tosiaan osoittaa välittävänsä työntekijästä merkitsi minulle aivan älyttömän paljon. Olo koheni huomattavasti! Ja suklaa on aina hyvää :D

Tästä teemasta tulen vielä kirjoittamaan enemmänkin, mutta nyt pitää kääriytyä vilttiin ja alkaa katsomaan komediaa, koska työnantaja käski.

4 kommenttia:

Katja - Tässä ja Nyt kirjoitti...

Sun pitäis kuule kirjoittaa tää meijän "paikallislehteenkin" :)

Susikairan akka kirjoitti...

Totta, miten ei tullut aiemmin mieleenkään :) Saat oikolukea sen kunhan saan valmiiksi.

terttu kirjoitti...

Hienoa, että olet palannut kirjoittelemaan!
On sinulla hieno työpaikka ja työnantaja. Katsoin tuota kommenttia vierestä ja minun mielestä saisit kirjoittaa koko valtakunnan lehteen tuollaisesta työhyvinvoinnista.

Paranemisia sinulle ja oikein mukavaa pääsiäisen odottelua ja kevättä!

Anitta kirjoitti...

Onnittelut mukavasta työnantajasta.
Tuollaisessa työpaikassa tekee mielellään töitä.