17.10.11

Hammaskeijun puuhia.

Ceen hammas lähti irti eilen aamulla. Cee säikähti kuulemma ja heitti hampaan jonnekin makuuhuoneessa. No siinäpä sitten etsittiin sitä pikkuriikkistä hammasta, joka löytyi lopulta lelulaatikosta. Hammas laitettiin rasiaan ja sänkyyn tyynyn alle, jotta keiju voi tuoda rahaa. Cee totesi, että taitaa tulla seteli. Minä siihen, että ei kuule hammaskeijut seteleitä jakele, kolikoita sieltä tulee. Ceen nukahdettua hain rasian ja totesin, että keijulla ei ole oikein kolikoitakaan, vain 70 senttiä löytyi.
Nolo tunnustus. Hain Ceen oman pörssin ja lainasin sieltä 30 senttiä. Bee katsoi vieressä, että "JUMA, SÄ et VOI tehdä noin! Mä lainaan sulle sen 30 senttiä ja maksat sitte takas! Mieti nyt vähän! Jos sä pyytäsit iskältä 50 euroa kauppaan ja se sanois, et okei ja hakis sun lompakosta sen viiskymppiä ja antas sen sulle...?" *isku vyön alle*

Ja sitten unohdin sen rasian keittiön pöydälle.

Nukuin vielä aamulla, kun Cee heräsi. Ukko totesi, että parku kuului läpi talon, kun koko rasia oli hävinnyt tyynyn alta. Ei rahaa, ei hammasta. Cee köpitti pissalle ja siinä välissä Ukko ehti viedä rasian pöydältä sänkyyn ja sanoi Ceelle, että menehän etsimään uudestaan. Iloa!

Tänään lähti eskarissa toinen hammas. Hämmentävää kyllä, se oli vielä illalla tallessa ja Ceen laittoi hampaan rasiaan. En tiedä mikä aivoitus siinä oli sitten mennä vessaan ja avata se rasia lavuaarin yllä. Korvia huumaava huuto! Kyyneleitä! Hammas hävisi viemäriin! Kriisikokous keittiössä. Minä haen paperia, Bee lohduttaa, että hän kerran nielaisi hampaansa ja kirjeellä ilmoitettiin keijulle hampaan osoitteeksi suolisto ja raha tuli silti. Aa lohdutti, että hän piti kerran kaksi vuotta hammasta hyllyllä, eikä keiju käynyt koskaan *puukko*... Ja minä kirjoitin lappua: "Ceen hammas lähti ja tippui lavuaariin. Mutta voit vaikka kurkata suuhun, niin kyllä sieltä vaan kaksi hammasta puuttuu. Terveisin Ceen äiti." Lappu rasiaan ja nythän ei tarvitse muuta kuin lainata joltain euro. Siis niitä aivan absurdeja tilanteita oikeasti, kirjoittaa nyt tavallaan itselleen jotain meriselitystä irronneesta hampaasta... Minua alkoi naurattaa niin, että meinasin tipahtaa jakkaralta.

Mä kyllä oikeesti yritän olla hyvä äiti.

S.A.

Ps. Ukko teki tänään poliisille ilmoituksen siitä puremasta. Pöh. Ihan mäntti juttu kaikkinensa.

4 kommenttia:

Kimmeli kirjoitti...

Meil on ollu kans noitten hampaitten kans kaikkee... Kerran jouduin lainaa naapurilta rahaa, et sain maksettuu! Sit ku ne o viel kalliita hampait! Pelimies halus aina enemmän, koska Pelimiehen hampaat vaan ovat niin kalliita! Pien mies vetosi siihen, että koska lähti niin kivuliaasti, maksaa enemmän jne.

Aija kirjoitti...

Meidän poika ei halua antaa hampaita keijulle, mutta silti haluaisi ne rahat ;-) Sitten se rupesi miettimään miten kummassa hammaskeiju mahtuu asumaan kodissaan, kun se on täynnä lasten hampaita??? Koitin sitten keksiä, että ehkä keiju palauttaa ne hampaat siinä vaiheessa, kun kaikki ovat irronneet... :-o Just, joo!

Nyt odottaa kolme hammasta pienessä pussukassa päätöstä annetaanko ne keijulle vaiko ei. Ja suussa on hurmaava kolmen hampaan kolo yläleuassa, ja neljäskin liikkuu. :-D (Kuinka näillä hymiöillä tehdään hampaaton hymy?)

Susikairan akka kirjoitti...

Aija! Höh, ne hampaathan viedään tekaritehtaalle! ;D

Cee muuten tuskasteli alkusyksystä kun yhtään hammasta ei liiku ja sanoin, että jos ei harjaa hampaita kunnolla, niin ne ei irtoa koskaan. Poika ryhtyi harjaamaan reippaasti hampaitaan ja kas, ihan pian alkoi liikkua ekat...

Aija kirjoitti...

No niin tietysti, tekaritehtaalle ilman muuuta. Tämä täytyy muistaa seuraavalla kerralla, kun asia tulee esille. Kiitos! :-D