8.6.10

Kausituotteet- my ass.

Kirjoitanpa siitä miten voi ärsyttää pientä ihmistä kausituotteet, kausimaut, limited edition, myynnissä vain TÄNÄÄN, Art-collection.... (you name it.)

Siis nämä lähes jokaiseen tuoteryhmään rantautuneet tietyn ajan myynnissä olevat spesiaalierät. Voi haitari! On saippuaa, on mehukeittoa, on jogurttia, on pesuainetta, on vauvan vaippaa, on hammasharjaa, on ihan mitä tahansa. Löydäpä niistä sitten joku ihana persikka-vadelmakeitto, joka aivan älyttömän hyvää, mutta kun purkissa lukee "kausituote", niin elät pelko persiissä, että koska ne vaihtaa sen johonkin luumu-rusina-kaneli-soppaan, joka maistuu ulostuslääkkeeltä. Pthyi!

Tai hammasharja art-kokoelmasta. Kun on aika vaihtaa hammasharjaa, etsit pää pinkeänä sitä semmoista mustaa, jossa on pinkit raidat. "No, kato ei sitä enää oo saatavilla, kun se oli viime vuoden väri!" (Mitvit?)

Ostin, kun Cee oli pieni, jonkun Liberon vaippapaketin, jossa oli ainakin 10 erikuvioista vaippaa. Sain jälleen hidasta tuijotusta, kun olin purkanut koko paketin olohuoneen lattialle vain tarkistaakseni minkälaisia hienoja kuvia niissä onkaan. (Kokeilkaapa tunkea vaipat takaisin siihen tiukkaan pakettiin- ei onnistu!)

Joo. Kyllä minä nyt himppasen ymmärrän, jos joku ruoka on kausimaku. Jonkun marjan/hedelmän saaminen voi olla helpompaa/edullisempaa tiettyyn aikaa vuodesta, joten ihan järkevääkin käyttää sitä sillä hetkellä, kun se on saatavilla... mutta...

Miten pesuaineessa voi olla kausituoksuna "kesä"? Meneekö se niin, että jossain Kiillon tehtaalla käydään tämäntyyppinen keskustelu:
Pomo: Lomat peruttu! Nekin, jotka on jo lomalla, kutsutaan välittömästi takaisin töihin!
Työntekijä: WTF?
Pomo: Joojoo! Nyt on KESÄ! Kaikille vaan pesuainepullot kainaloon ja kiireen vilkkaa niityn reunaan pullottamaan kesää! Hopihopi! Liikkuu, liikkuu! Ja yhtään kesää ei sitte mene hävökkiin! Onko selvä?!

(Miltä haisee "syksy"? Mätääntyneiltä lehdiltä? Märältä koiralta? No thanks!)

Millä logiikalla piparkakut on myynnissä läpi vuoden? Eikö nekin ole vähän niinkuin kausituote? En minä ainakaan ikinä osta pipareita heinäkuussa.

Minä ainakin boikotoin periaatteesta kausituotteita. Nih.
Paitsi välillä lankean pikkuisen.


Kuvan tuotteet eivät liity tapaukseen, tai saattaa ne pikkuisen liittyä;D

5-henkisen perheen takapuolien pyyhkimiseen menee vuodessa noin 4 km ja 234 m vessapaperia. Jos teitä nyt sattuu tämmöinen knoppitieto kiinnostamaan ja mikä jottei kiinnostaisi! Ei tuommoistakaan tule usein mietittyä!

(Meillä on iso-eko wc-paperisäkki, jonka kylkeen on laskettu, että yhdessä paketissa on 2 117 m paperia, se riittää meillä puoli vuotta. Deehän ei vielä vessapaperia käytä.)

Tämmöistä syvällistä tänään aamukaffeella Susikairassa.

S.A.

Ps. Arvoisat tuotesuunnittelijat! Voisiko kausituotteisiin lisätä noin ajan-> saatavilla elokuuhun 2010 saakka? Että osais niinku henkisesti valmistautua siihen, että milloin pitää vaihtaa syksy-tuoksuun.

11 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Arvaa kuka osti pipareita viimeksi viime viikolla..? ;D

Hehkuvainen kirjoitti...

Varsin aiheellinen älähdys!

Minä kyllä syön pipareita ympäri vuoden, joten ei haittaa etteivät ne ole kausituote :P. Pentikillä tämä saatavuusjuttu on mietitty, niillähän aina lukee malliston eessä jotta "tuotantotakuu vuoteen 2011" tai jotain vastaavaa. Se on minusta hieno juttu.

Susikairan akka kirjoitti...

:) Joo, oon kyllä miettinyt, että kesäisin pipareita syöviä ihmisiä täytyy kyllä löytyä ja aika paljonkin, kun piparit saavat pitää hyllypaikkansa läpi vuoden.

Ja aina löytyy useampaakin laatua.

(taidan itse olla se outo;D)

Kimmeli kirjoitti...

Asiaa!!!
Mitä tulee vessapaperiin, niin minulle on tärkeää, että se on nättiä eikä ihan liian pehmoista... Ei voi ostaa sellasta säästöpakkausta, koska sit ois niitä rullia joka paikas.

~R&T~ kirjoitti...

Kiitos, taas aamu"kahvin" (minulla se on lasi appelsiinimehua) kanssa sain tyrskähdellä.

Kaikki edelliset postauksetkin meillä on luettu jotakuinkin ääneen omalle ukolle.

Niin totta joka asia ja sana.

ihanaa lomaa ja aurinkoisiakin päiviä susikairaan!

Sirpa kirjoitti...

Mainio postaus! :) Katselin äsken espanjalaissarjaa (naapurit varmaan ajattelee, että mitä tuo nainen eli siis minä hekottaa kämpässään joka aamu) ja tämän blogin lukeminen saa samalla lailla ihmisen hyvälle mielelle ja suun korviin. :)

Hiutale kirjoitti...

Niin totta! Parhaillaan pakkaan vaellusruokia ja pikapuuromaku "täysjyväruis ja puolukka" on tällainen kausimaku. Syksyllä, kun tulee puolukka-aika, se varmaan vaihtuu sitten johonkin vehnä-mansikka-vaahtokarkki-en-tiiä-mihin epäterveelliseen. Mikä logiikka?

Mutta hammasharjoissahan tuo on siis jo ihan normaalia, ne on niinku MUOTIjuttuja ne kaudet! Ja hammasharjat jos jotkuthan on trendikapineita. On on.

Eve kirjoitti...

Mä on tehnyt asian ittelleni helpoksi. Mä ostan vuodenajasta muodista ja kaikesta muusta riippumatta, aina vaan halvinta, halvinta, halvinta mm. pipareita kesällä, näissä kun kilohinta suht halpa ;)... no se toiseksi tuleva kriteri on sitten kylläkin se edes jonkinlainen käyttökelpoisuus...

TaiNa kirjoitti...

Mitä, missä kaupassa Suomessa myydään pipareita ympäri vuoden?? En mää ole nähny. :D Ruotsissa niitä toki syödäänkin ympäri vuoden, Ica Maxista saa keskellä kuuminta kesää Annasin pipareita ison purkin 15kruunulla. ;D

Ja just noi hammasharjat.. viimeksi kun ostin perheelle uusia harjoja niin seisoin siinä hyllyn edessä varmaan puoli tuntia. Entä jos mä haluan sen ihan tavallisen, yksivärisen, tai korkeintaan kaksivärisen harjan? Siitä saa nykyään enää haaveilla. :/

Hiutale kirjoitti...

TaiNa, kyllä ainakin täällä Pirkanmaalla on piparisaatavuus taattu ihan koko vuoden - nam!

Susikairan akka kirjoitti...

TaiNa:) Kuten Hiutalekin tuossa kirjoitti, että saatavuus on taattu, niin myös täällä Susikairassa ja jopa niitä Annas-pipareita löytyy tuosta meidän lähikaupasta:)