28.6.10

Kiuas, auer, pitkäaikainen, hauet, ruoat, leuat...

Autoiluleikki pitkille taipaleille, joilla ei ole nimeksikään vastaantulijoita. Suomenkielisiä sanoja, joissa on kolme eri vokaalia peräkkäin. Ceehän ei tietysti tähän voinut osallistua, mutta sille annettiin karttakirja (vaatimattomasti meillä oli mukana maailman kartasto, eikä mikään Suomen tiekartasto) ja tehtävänä oli etsiä hyvä kahvipaikka. Cee on ilmiömäinen, koska löysi Norjan kohdalta hyvän kahvilan, joka taas ajellessa löytyi näppärästi Sotkamosta (Maanselän etappi). Navigaattori on jättänyt toistuvasti minut pulaan, joten en luota siihen enää pätkääkään. Se on selvästi jännittäjätyyppiä, koska pystyy pysymään topakasti ikkunassa ja kartalla 200 km (kun ei tarvitse kääntyä minnekään), mutta annas kun ollaan jossain taajamassa, niin eiköhän iske jännän päälle ja koko laite vaipuu tajuttomana lattialle... Hahhaa, tuli muuten mieleen, että kun niihinkin saa ladattua uusia ääniä, niin olisiko vähän kiva semmoinen: "Käänny 300 metrin päästä vasemmalle. EIKU oikeelle! EIKU jatka sittenki suoraan!" Ja sitten 50 km päästä (Pikku Myyn äänellä): "Ootko eksyksissä? Thiihiihii!"

Olikin muuten ihan legendaarinen lähtö Susikairasta reissulle nro. 2. Matkaa oli rapiat 400 km:ä ja pysähdyttiin valehtelematta varmaan sen 50 kertaa. Eka pissatauko 7 km:ä kotoa, toinen tauko 15 km:n kohdalla, 75 km:n kohdalla huomasin unohtaneeni Deen hoitolaukun kotiin ja olipa hyytävä tunne! 75 km:ä lähimpään kauppaan ja sama 75 km:ä kotiin. Huihai! Onneksi lapsi nukkui ja päästiin kauppaan ostamaan uudet kaikki (pullot, tutit, maidot, vellit, puurot, ruoat, vaipat, pyllypyyhkeet). Kauppastopin jälkeen 2 km:n päästä pysähdyttiin huoltoasemalle pyllynpesulle ja sitä samaa rataa jatkui pysähtely. 5 tunnin ajomatkaan meni melkein 8 tuntia, jippii!

No pojat arvioivat: "Sun kanssa äiti on kivempaa matkustaa ku iskän kans, ku sä pysähdyt aina välillä!" Kaikille on varmaan piirtynyt mieleen mm. se kerta, kun lähdettiin ajamaan Helsingistä kotiin ja sanoin, että pitäis ostaa juotavaa, niin meidän iskä sanoi, että: "Ostetaan kohta". Ja se "kohta" oli Kajaanissa.

Tai kun ajeltiin Susikairasta Helsinkiin ja sanoin, että pysähdytään syömään, niin iskä kurvasi jonkun hikisen kyläSiwan parkkiin ja osti paketin karjalanpiirakoita ja paketin nakkeja. Ja me syötiin niitä kylmiltään ajaessa! Ei siis tarvitse olla kovinkaan kummoinen kuljettaja, että ylittää mukavuudessa nuo suoritukset;D

Kaikenkaikkiaan pojat matkusti kuitenkin tosi reippaasti. Dee istui minun vieressä, Aa Deen takana, Cee takana keskellä ja Bee minun takana. Järjestys oli toimiva kaikilta osin. Aa ja Bee eivät voineet nahistella keskenään Ceen turvaistuimen takia, Cee näki eteen ja Aa autteli Deen hoidossa. Eli lisää reissuja suunnitellaan innolla:) Siperian Eeva; varos vaan;D

Näitä matkamuistoja saatte varmaan lueskella lähipäivinä, en kehtaa yhtä pitkää sepostusta rustata, joten näppäilen näitä, kun juttuja mieleen juolahtelee.

Ensimmäinen trampoliini-melkein-pöljäilykin sattui jo heti eilen. Bee huusi ovelta: "Saako mennä hyppimään ... trampoliinille?" Tajusin heti tuon ... tauon kohdalla, että nyt yritetään vedättää äiskää ja pyysin poikaa kysymään uudestaan ja ar-ti-ku-loi-maan selvästi. Kysymys kuului komeudessaan: "Saako mennä hyppimään katolta trampoliinille?"

No minähän olen siis toistakseksi ainoa meidän porukasta, joka on itsensä trampoliinillä loukannut... Enkä kyllä hypännyt edes katolta:P Mutta tuohan se tiettyä katu-uskottavuutta, kun voi sanoa, että äidillekin kävi kerran vähän kehnosti, joten uskokaa nyt! Joo, mutta ei meillä saa hypätä trampoliinille katolta. Ei edes autotallin katolta. Ei.

Oikein riemukasta viikkoa kaikille ja kaikkialle! Nyt aamupuuhiin!

S.A.

11 kommenttia:

Kimmeli kirjoitti...

Meilläkin kaikki autoreissut ovat kivoja, ku pysähdellää millo missäkin :) Siitä ku iskä oli mukana on niin kauan aikaa, ettei kukaan muista, etenkään ku Pientä miestä ei ollukkaa!

Virvatuli kirjoitti...

Aina joskus hetkitäín olen iloinen että meillä ei ole autoa... tosin bussiseikkailusitamme saisi aikamoisen draamasarjan aikaiseksi, eli ei se kulkuneuvosta vissiinkään kiinni ole vaan kuljettavista! Kiitos joka tapauksessa päivän comic relief-pläjäyksestä!

Hiutale kirjoitti...

Onko toi tykkää -systeemin kakkosvaihtoehto niinku hillitön nauru (verrattuna siihen ekaan joka on siis kai hillitympi hymyily?) vai mikä pimpelipom-olo se on? Kysyy nimim. Epätietoinen Pirkanmaalta.

TaiNa kirjoitti...

Hei sie kun reissailet nyt ihan urakalla, kiinnostaisko järjestää rehvit tuossa heinäkuussa? :) Tullaan pohjoiseen päin tässä parin viikon päästä varmaanki, voitais koittaa kahvit juopasta jossain, olisi kiva tavata. :)

Susikairan akka kirjoitti...

Joo Hiutale, se on tyrskäys;D Lisäsin tuonne hymiöihin tekstitkin, kun huomasin, että ei noi näy oikeen selvästi:)

TaiNa; Etin sut fabosta niin saadaan vaihdettua puh.nrot jo hyvissä ajoin, niin ei mee samoin kuin viime kesänä ristiin jutut! :)

Eeva kirjoitti...

Tervetuloa Siperiaan! Tosin viikon päästä minä ja ipanat singahdetaan kesäksi Suomeen, joten jos vasta sitten elokuun jäljeen ;)

Mutta meillä on ihan oikeasti suunnitteilla ajo Siperiaan. Nimittäin isäntä on nyt sitä mieltä, että auto ostetaan. Ja se ostetaan siis Suomesta ja a j e t a a n tänne Tyumeniin. Siinäpä on seikkailu edessä!

Anitta kirjoitti...

Lapset tykkää pysähdyksistä matkalla, mutta usein kuskilla on kiire perille. Lasten ollessa pieniä kokeiltiin autossa syömistä, mutta se oli huono ajatus. Murusia ym joka puolella ja vatsa liian täynnä. Ruoka- ja pissapysähdykset riittävän usein oli parempi ratkaisu. Minä ajelisin noin 600 km reissut ilman pysähdyksiä, mutta kun kulkuväline vaatii tankkausta, ainakin kerran.

TaiNa kirjoitti...

Jei, en heti tajunnut kuka kumma se tämä on, nyt on kaveripyyntö hyväksytty. :D

Patonki kirjoitti...

No maailmankartastonhan te tarvitsitte matkaanne, jotta olisitte päässeet tänne saakka. Vaikka vähän jäi vielä uupumaan...

Elisa kirjoitti...

Kävittekin sitten aikas lähellä meitä ;) Olet sinä aika tyttö kun tuollaisen kaartin kanssa reissaat..

Ruska kirjoitti...

Jesss, tulvillaan kunnon kesätunnelmaa - aitoa susikairalaista sellasita :D