18.5.10

Erkki turjus turkki päällä.

Jos vanhan kansan uskomuksiin on luottaminen, niin kylmä kesä tulee, mutta en ainakaan vielä usko sitä, en, en, en!

Tänään on ollut aivan ihana ilma ja hurja hinku saada viimein piha haravoitua loppuun, sekä ihmeelliset lautakasat, mopon osat, naulat ja kaikki muu hämärä törky paikoilleen/roskiskuormaan. Isot tulivat koulusta ja läksyjen jälkeen pyysin avuksi. Pari asiaankuuluvaa nahinan alkua ja sitten kaksi älypäätä istuu virkkuina kuin kastemadot pihapöydän ääressä.

-Mitä vois tehä?

(Haistakaa vaikka p***a!)
-No, vaikka haravoida, kerätä törkyä, ajaa kottikärryillä puita liiteriin, kärrätä lehtiroskia, hoitaa Deetä, hakea koiralle vettä, laittaa päiväruoan, noin niinku aluksi...!
(Meinasi jo ihan heti hirttää kaasu kiinni ja kilahtaa, mutta pidin itseni kurissa [mahtavaa MINÄ]!) Kipaisin nopeasti lähikaupassa rikkomassa käteisvarat pienemmäksi ja kaikkien kasvatusoppaiden vastaisesti ladoin kylmästi käteistä tiskiin ja luettelin töitä. Jätkät sopi työnjaon keskenään, minä haravoin ja välillä laitoin riisipuurot tulille (Luojalle Hackmanille kiitos haudekeittimestä) ja homma luisti hyvässä hengessä. Jätkien kaksi kaveria tuli "notkumaan" siihen ja odottelemaan poikia- totesin, että haravat ei tässä torpassa lopu, joten jos haluatte pojat nopeammin kylille, niin saatte toki auttaa. Aa alkoi haravoimaan minun kanssa ja Bee+pari kaveria kärräsi roskia kaksilla kottikärryillä. Välillä joku istui painona kuorman päällä ja ah, miten hauskaa oli oikeasti:)!

Reilun tunnin puuhastuksen jälkeen piha alkoi näyttää jo aivan hyvältä ja annoin kaikille 3 euroa palkkaa (aika vähän, mutta kun olin valmistautunut maksamaan alunperin vain kahdelle) ja ihanhan nuo tyytyväisinä lähtivät pyöräillen jätskikaupoille.

Oksasaksien kanssa huseerasin itse, todellakin "Fiskars was here" ;D Oletteko koskaan kokeilleet semmoisia? Ihan pakottava tarve tulee napsaista vielä tuosta ja vielä tuosta ja vielä vähän tuosta. Melkein sama kuin kulotuksessa, vielä vähän, vielä vähän, vielä ihan pikkuisen- hups!

Hih:) Tein hienon löydönkin. Pullopiilon! Aitan kivijalasta. Ajattelin jo, että nyt se tämä vanhinkin pihan siivooja sai palkan, mutta tyhjiä olivat pullot ja ilmeisen iäkkäitä. Chymoksen Boolijuomaa, kolme pulloa. Vaan nytpä tiedän, jos kaappijuopoksi alan, mihin pulloni piilotan;D

Näissä tunnelmissa on hyvä odotella illan jääkiekkoa alkavaksi! Mainiota tiistaita!

S.A.

6 kommenttia:

Kimmeli kirjoitti...

Hah, vitsi miten topakkaa pihaduunia!!! Onneksi meillä ei ole pihaa..

Anonyymi kirjoitti...

Pullopiilosta ois kiva saada kuvaa. Vähän niinku tyyliin "bongaatko pullot kuvasta" :)

Rieba kirjoitti...

No onneksi olivat tyhjiä ne piilon pullot - ajattele miten surullisia vaihtoehtoja on täyden vuosikertapullopiilon taustalla: pappa joko kuolla kupsahtanut, (juuri kun on tullut rauhallinen hetki, ja on lähtenyt köpöttämään kohti Boolijuomaa). Tai akuutti dementia, joka saa unohtamaan MISSÄ ne pullot on, kamala painajainen. Tai kenties puskajuopahtava mummo, joka kilahtaa uskoon juuri eläkepäivien koittaessa ja hylkää hyvät pullot loppuiäkseen.

Kiitokset blogista, päivieni (tai joskus iltojeni/iltaöiden) piristys

Sipulix kirjoitti...

:) oksasakset saa mun pulssin kiihtymään. Aivan prot. Ja just niin, vielä tuo ja tuo ja tuo ja tuo, oho.

Minttu kirjoitti...

Ne oksasakset..... Tuosta, vielä tuosta ja vielä vähän tuosta. Parturoin toissa kesänä äitini puutarhasta yhen Norjanangervo rivistön kohtuu matalaan kuntoon =)
Onneks oli tarkotuskin vetää ne puskat matalaks. Ei olis kyenny lopettamaan, naps, naps, naps....

Patonki kirjoitti...

Sen takia mun ei anneta leikata pensaita... Niillä kun tulee liian kaljua jälkeä...