1.5.10

Vappudraamaa.

Eilen aamulla koululaisten kouluun mentyä, Ukko onnistui lietsomaan paniikkia. "Mitä jos Aata aletaan kiusata?" Yhtäkkiä varmuus siitä, että kaikki tajuaa vitsin haihtui ilmaan ja tilalle hiipi kauhu:O

Menin hakemaan koululaisia sovittuna aikana. Päätalo käveli hartiat kumarassa, kieltäytyen kyydistä ja Miss Suomi 2011 liihotti kahden smokkipukuisen henkivartijan välissä. Aa oli voittanut pukeutumiskilpailun (4 parasta palkittiin-ei tarkempaa paremmuusjärjestystä) ja kilpailuhenkinen Bee oli tästä tietenkin möksöllään. Beekin oli ollut oman luokkansa "paras", mutta ei sitten siinä neljän parhaan joukossa. Ehdin kotiin Aan kanssa ennen Beetä ja totesin Ukolle, että myrskyvaara. Ukko taivasteli sitä mitä minäkin usein. Miten se lapsi voi olla niin vahvalla kilpailuvietillä varustettu? Ja miten se ei kestä tappiota ollenkaan? Ja koska se alkaa iloita myös muiden menestyksestä?

No, Bee murjotti aikansa (kun se on siinä mielentilassa, niin silloin on parempi antaa mököttää, poika tulee kyllä muiden joukkoon hetken yksin oltuaan). Kun viimein olimme sitten kaikki saman pöydän ympärillä, niin juteltiin ja eihän siinä kisassa oltu haastateltu kilpailijoita ollenkaan, eli tarina hahmon taustoista ja vitsit eivät päässeet esille. Beenkin vastaus kysymykseen: *Paljonko olet kirjoittanut? -34 metriä!* jäi siis käyttämättä. Yritimme parhaamme mukaan Ukon kanssa vakuuttaa, että jos haastatteluosuus olisi ollut, Bee olisi takuulla pärjännyt. Ja jos 400 oppilaasta pääsee 36 parhaan joukkoon, niin ei pidä olla ollenkaan murheissaan!

Aan opettaja oli sanonut Aan asusta: "Aika rohkeeta!" Ja Aan summaus päivästä: "Kyllä olis tuskaista olla nainen!" (Rintsikat kutittaa, kengät hiertää ja sukkahousut hiostaa.)

Ukko ilmoitti kolmen maissa, että meille tulee vappuvieras (Ukon serkkupoika)- Mukavaa:)!

Muuten ilta sujui munkkia puputtaessa, saunoessa ja korttia pelatessa. Yhden lonkeron join ja voi jestas, että se oli pahaa! Katajanmarjanmakuinen! Hyi! Sinnillä piti se kuitenkin juoda, kun olin ostanut sen vartavasten itselleni. Nauroinkin, että tätä juomista ei voi sanoa humalahakuiseksi parhaalla tahdollakaan (2,5 h yhden lonkeron "nauttimiseen"). Taisipa tulla tehtyä oma hitausennätys! :)

Bee onnistui litistämään sormensa vessan oven väliin ja tuli iso itku. Menin puhaltamaan ja poika totesi parkuen, että eihän se puhaltaminen edes oikeasti auta mitään! :D Minulla alkoi naurattaa ja sanoin, että kai se on se myötätunto ja lähelläolo mikä auttaa, eikä tosiaan se puhaltaminen. Beekin itki ja nauroi yhtä aikaa ja lopussa kierittiin eteisen lattialla naurusta molemmat:D

Vappupäivä aukeni Susikairassa erittäin vesisateisena. Onpa hyvä, että grillikausi avattiin eilen, joten ei tarvitse tänään kenenkään päivystää grillin vieressä sateenvarjon alla! Mainiota lauantaita!

S.A.

4 kommenttia:

TaiNa kirjoitti...

no on teillä draamaa ollut kerrakseen! :D Täällä sataa myös, ei taida grilli lämmetä tänäänkään.:( Olisipa terassi katettu niin ei haittais pieni sade grillaamista. :)

Leppoisaa lauantaita sinne suskaeraan ;D

Kimmeli kirjoitti...

Miulla tuli tost puhaltamisest mielee, kui se meil AINA ennen auttoi :) Kerran jouduin puhaltaa ikkunasta pihalle - kovempaa! Sit helpotti. Toisen kerran taas puhalsin jotenkii huolimattomasti - ei osunut, uudestaa...
Mut nyt ei kyl paljo puhaltamiset auta, ärräpäitä lentää!

Sipulix kirjoitti...

:D voi äly teidän kanssa, ihanan pöhköjä!

Patonki kirjoitti...

mutta kyllähän sukkahousut hiostaa, kengät hiertää ja rintsikat kutittaa (vaimitensenytoli). ei siis ollenkaan helppoa olla nainen :D