6.12.10

Itsenäisyyspäivä.

Tänään olisi sitten ohjelmassa partiomarssia. Bee on harrastanut partiota tämän vuoden ja tänään olisi sitten se suuri päivä.
Partion tiimoilta onkin ollut kipakkaa tilannetta ihan täällä kotonakin. Sattuipa nimittäin taannoin niin, että Been partiossa ollessa Been luokkakaveri L soitti ja kysyi Beetä ulos ja minä siihen, että: "Bee on partiossa!" Bee tuli partiosta ja sanoin L:n soittaneen ja, että sanoin hänen olevan partiossa. Siitäkös se riemu repesi!
Bee: SANOIT MITÄ?!
Minä: Että olet partiossa.
Bee: Mä en voi uskoa tätä! Miten tyhmä sä oikeesti voit olla????
Minä: Täh? Häh? Mitäh?
Bee: ETTÄ SÄ MENIT SANOMAAN L:lle ETTÄ MÄ KÄYN PARTIOSSA! SÄ OOT NIIIIIIN TYHMÄ!
Minä: ...öh??? Anteeksi, en millään voinut tietää, että tää on joku valtionsalaisuus...
Bee: Joo, mä en mee enää ikinä kouluun! Kaikki tietää, että mä käyn partiossa ja se on sun syy! Sä oot aivan tyhmä! Sä oot pilannu mun elämän!
Minä: JAA! PITÄISIT SITTEN PUHELIMES PÄÄLLÄ ETTEI SUN KAVERIT SOITTELE MUN PUHELIMEEN JA JOS JOKU ASIA ON NIIN SALAINEN, NIIN KANNATTAIS EHKÄ MAINITA SIITÄ TÄÄLLÄ KOTONAKIN!
***
L ei ollut maininnut mitään koulussa ja rauha laskeutui (hetkeksi) Susikairaan... kunnes:
Bee: Meillä olis perjantaina se vertaissovittelijakoulutus. Mä en mee sinne.
Minä: Ja syystä että...?
Bee: Noku partion T on kans valittu vertaissovitteljaksi ja sit se kuitenki sanoo jotain partiosta ja sit kaikki kuulee ja sit kaikki kiusaa, ku partio on ihan nörttiharrastus... Joo, en mee!
Minä: Ensiksikin, partio ei oo nörttiharrastus ja mun mielestä sun pitäis olla ylpeä noin hyvästä ja kivasta harrastuksesta, jossa tykkäät käydä! Onko se T mukava poika?
Bee: No on tosi mukava.
Minä: Jospa sanoisit sille T:lle, että ei puhuta siellä koulutuksesta partiosta, jos se T on mukava ja fiksu niin kyllä se varmaan ymmärtää... eikö?
Bee: .... niin kai, ehkä....

***
Bee: Äiti, T tajus heti mitä mä tarkotin eikä se puhunut mitään partiosta siellä koulutuksessa ja sanoi vaan, että aika tyhmää on jos joku kiusaa partion takia.
Minä: No minustakin se on tosi tyhmää, voisit sanoa, jos joku kiusaa, että ei sinne partioon tommosia päänaukojia edes otettais...
***
Ja tähän päivään: Edellä kerrotut esimerkit luettuanne voitte kuvitella mikä määrä psyykkausta täällä on tarvittu; kulkuehan menee Susikairan keskustan läpi ja pahimmassa tapauksessa otetaan kuvia lehteen (!!!!!!!!!).
***
Beehän siis aloitti aikoinaan mäkihyppyharrastuksen, joka päättyi ensimmäisiin kisoihin. Samassa sarjassa oli 3 kilpailjaa, joista 2 oli harrastanut hyppyä jo pari vuotta ja tämä meidän täydellisyyteen pyrkivä ja erittäin voimakkaalla kilpailuvietillä varustettu sankari. Jäätyään kisassa kolmanneksi, sankari paiskoi sukset ja kypärät pitkin mäkimonttua ja kuulutti suureen ääneen: "MÄ EN AIO HYPÄTÄ ENÄÄ KOSKAAN!" Ja päätös on pitänyt.
Tästä pääteltiin Ukon kanssa, että noi yksilölajit ei taida olla tämän lapsen juttu ollenkaan... ja sitten löytyi partio, jossa ryhmä toimii ryhmänä ja yksilön ei tarvitse loistaa yksilönä. Sopii pojan luonteelle paremmin kuin hyvin ja Bee tykkää aivan hirmuisesti itse (kunhan kukaan ei vaan saa tietää...).
***
Aa yritti rohkaista Beetä: "Jos joku alkaa aukoon päätä sulle siitä partiosta, niin sanot vaan mulle..."
Bee sarkastisesti siihen: "Ai mitä sä aattelit sitten tehdä? Lyödä itseltäs toisenkin silmän mustaksi polkupyörällä vai?"

XD

S.A.

10 kommenttia:

Pami kirjoitti...

No, toivottavasti se partio jää harrastuksiin mukaan. Sehän on todella hieno harrastus eikä siitä kyllä missään tapauksessa saisi kiusata. Ihania nuo sinun pojat!! :-)

Nollavaimo kirjoitti...

Toi viimeinen oli paras !! Naurunpyrskähdys tuli kuin aivastus, sitä ei voinut mikään pidättää. :D

Kiitos itsepäisyyspäivän pelastuksesta ja hauskaa juhlapäivää sinne katastrofialueelle !

liskonaisen ukko kirjoitti...

No minä jo ajattelinkin, että kyllä sen oli pakko olla jostain sieltäpäin ...

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Maa+t%C3%A4r%C3%A4hti+Kuusamossa/1135262163554

Pauliina kirjoitti...

Repesin vasta tuon viimeisen lauseen kohdalla. Olet näköjään saanut sarkasmin opit perille ;)

Eeva kirjoitti...

Totaalinen repeeminen B:n lausahduksen kohdalla! Loistavaa!!

Hyvää joulunaikaa teille <3

TaiNa kirjoitti...

Voi miten erilaista voi olla.. täällä kaikki meidän koululaisen kaverit on ihan "wau, sä käyt partiossa, vähän siistii!". :D Moni tytön kaverikin aloitti partion kun kuulivat meidän neidiltä miten kivaa siellä on! :)

Mistähän nuo teidän pojat on oppineet noin mahtavan huumorintajun ja sarkasmin? ;)

Unikas kirjoitti...

...mekin täällä blogosfäärissä luvataan olla kertomatta Been koulukavereille tästä niin kovin arveluttavasta harrastuksesta... :)

jaana kirjoitti...

Aivan paras tuo viimeinen! Vieläkin naurattaa...;)

Eeva kirjoitti...

Mulle tuli vaan yhtäkkiä mieleen, että asuttekohan lapsuudenkotini lähellä? Siellä Wetterin (entinen Unska) vieressä olevalla omakotialueella? Mikäli asutte ja törmäät sellaiseen punaväri australianterrieriin niin kerrothan minulta terveiset (sen nimi on Karo - vanhempien iltatähti). Luulen, että pojistasi ja meidän Kassu-papasta (hän on ihminen) vois tulla hyvät kaverit:)

Susikairan akka kirjoitti...

Eeva, kyllä vain:) Tai siis Wetterin vieressä on se Petäjäkankaan alue ja sitten tää Maikun alue, mutta molemmistahan suurinpiirtein kivellä nakkaa Wetterille :) Pitääpä piettää iltalenkillä koiruuksia silmällä, josko satuttais vastakkain!