8.1.10

Pakkaspäivät on perseestä.

1. Ei voi mennä minnekään. Jalan ei tarkene ja autolla ei uskalla lähteä- jäätyy se jonnekin kuitenkin (maakuntamatka maalikyliin peruuntui- TYMPII).
2. Lapsukaiset ihanaiset hioo ärsyttämisen jalon taidon ihan uusiin sfääreihin. Kun ei voi tuhlata energiaa pihalla, niin sen saman energian tuhlaaminen sisätiloissa vaatii tönimistä, nipistelyä, tulkuttamista, yleistä ärsyttämistä, mulkoilua, irvistelyä, pyyhekumin piilotusta ja kaikkea muuta mahdollista sen normaalin leikkimisen, pelaamisen ja lukemisen lisäksi. (EIHÄN KENENKÄÄN MUUN LAPSET TURHAANNU SISÄLLÄ OLEMISEEN?)
3. Halkoja menee ja uunit tohottaa, silti öljypoltinkin tohisee taukoamatta.
4. Koira yrittää joka välissä tehdä tarpeensa pesuhuoneen lattialle... Toisaalta lähes ymmärrettävää, kun ulkona kusikin jäätyy kaarelle.

No okei...
Kun katsoo ulos, niin onhan siellä ihan älyttömän kaunista.
Kun katsoo lämpömittariin, niin onhan se ihan kivaa, että sisälämpötila on kuitenkin yli 50 astetta korkeampi kuin ulkolämpötila.
Kun kuuntelee lasten kahnaamista, tietää ettei ainakaan ole tullut kuuroksi (vaikka välillä toivookin sitä).
Kun suunnittelee pakkaspäivän iloksi taantuvansa lapsen tasolle ja vaanivansa nurkan takana kinttu sojossa valmiina kamppaamaan esim. Ukon.

En silti ole hirvittävän pahoillani siitä, että sunnuntaiksi on luvattu kai jotain -10 astetta. Luntahan se tietysti sitten satelee, mutta voipahan pistää jätkät lumitöihin.

S.A.

5 kommenttia:

~R&T~ kirjoitti...

Aamen :D ja Onnellista alkanutta vuotta sinne Susikairaan. Etelänlapsia kun olemme väliveli kysyi tänään lounaalla mietteissään: "Äiti onko Lapissa sitten kesälläkin lunta?"

Kimmeli kirjoitti...

Juuei, ei kenenkään muut lapset turhaudu sisällä olemiseen :/ Onneksi ovat ulkona aika kiitettävästi, sillä mie en tarkenisi lähtee jäähylle :)

Elisa kirjoitti...

Ihana, että muillakin on pakkasta. Vaikkakin ymmärrän turhautumisesi ja lasten härdellit! Minäkin odotan innolla sunnuntaita.. Kai se jo tuntuu kesältä näitten kelien jälkeen!

Pellon pientareella kirjoitti...

On semmonen -30C jo tosi paha. Itse olen ollut nyt yllättynyt, että hyvin tykkään hiihdellä lähellä kahenkympin miinusta, vanha kaupunkilainen. Tosin tyynenlaista tuo on ollut. Laita pojat kirjoittamaan tai piirtämään seikkailukertomuksia tms., jossa uppoaa joksikin aikaa mielikuvitukseen? No, sitäkin ja jos jonkinlaista varmaan on yritetty...

vilukissi kirjoitti...

Ihana kuva noista muksuista! Voi vain kuvitella, kun heitä katselee, että vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää!