17.5.10

Hohhoi!

Jos näkyy pieni puhelias poika rinkka selässä kävelemässä Susikairasta poispäin, niin kyllä vain; Cee on laitettu jäljen lyöntiin.

Viime päivien kootut:

Tapahtumapaikka: Ystävien koti. Tilaisuus: Ristiäisten "iltaohjelma".
Cee haastatteli uusia ihmisiä kaikella sillä uteliaalla innolla, johon olette jo kenties tutustuneet aiemmissa kirjoituksissa: Mikä sun nimi on? Millä tulit tänne? Miksi sulla semmoinen auto? Saitko luvan ajaa sillä? Ajoitko lujaa? Mitä sulla oli matkalaukussa? Miksi sillä on kuppa? (Kupla)....
Ja sitten sopivaksi katsomassaan kohdassa Cee nostaa tuoreen mummon paidanhelmaa ja ns. "tarkistaa perät" :O:O:O

Siitä muodostuikin vitsi, että Ceestä tulee poliisi- ja nimenomaan kuulustelija;D Deelle taas luotiin ura tullimiehenä, sehän koplaa kaikki käsillä olevat tissit, käsin ja naamallaan.

Cee halasi minua takapuolelta pepun kohdalta ja kysyi: "Voi äiti, koska sie kasvat isoksi?"
Osaa se vedellä pisteitä kotiinkin, se tosin on ensiarvoisen tärkeää- koska muuten se jäljen lyöntiin lähtö saattaisi olla liikuttavan lähellä, koska...

... Tänään kaupassa Cee näki iäkkäämmän vatsakkaan herran ja sanoi minulle: "No onpa setällä kyllä iso maha!" Kumarruin pojan puoleen ja sanoin, ettei niin saa sanoa ja olin erityisen iloinen, ettei kukaan (ei se herrakaan) ollut kuuloetäisyydellä. Kunnes. Cee käveli herran eteen ja sanoi: "Äiti sanoi, ettei saa sanoa, mutta sanon kuitenkin, että sulla on kyllä mahottoman iso massu! Tuleeko teilleki vauva?"

Ja voin vakuuttaa, etten ole koskaan toivonut niin paljon, että maa nielaisisi minut ja penskat- HETI! Seuraavalle kauppareissulle vedän ilmastointiteipillä siltä naaman umpeen. Ve-dän!

Leikkasin muutaman kuukauden maanittelujen päätteeksi Ceen hiukset eilen ja poika ryntäsi katsomaan peilistä. "IHAN HIRVEET! MIKSET LEIKANNU NIITÄ MUSTIKSI?" Kysyi pellavapäinen. Vastasin, että: "Ei niitä voi leikata mustiksi." "Jaa, no ootpa huono!" Kuului jyrkkä tuomio.

No pysyypähän äitillä jalat maassa.

S.A.

11 kommenttia:

Perheenäiti kirjoitti...

Voi, teidän C on kyllä lystikkään ihana! Ja et usko, että olen sen sata kertaa kiittänyt, että asumme ulkomailla eikä kukaan ymmärrä mitä lapsi suustaan päästelee. Vaikka ei se kyllä ole noin lahjakas kuin C :-D

Pilviharso kirjoitti...

Olipa hauska juttu! Samalla tuli mieleen yksi toinen pellavapää parikymmentä vuotta sitten...

Ruska kirjoitti...

Kiitos päivän piristyksestä :D Kyllä täältä etäältä on hauska nauraa, mutta enpä olisi halunnut olla sijastasi siinä kaupassa :)

Lissu kirjoitti...

Ai jesta, miten ihanasti kirjoitat! Piti mennä muka ajoissa nukkumaan, mutta eksyin Jääkarhun blogista tänne ja jämähdin lukemaan näitä mahtavasti kuvattuja lapsiperheen arjen juttuja. Pikaisesti vierailemaan uudelleen!

Eve kirjoitti...

Juu, "toi mummo varmaan kuolee kohta, kun on niin vanhakin"... sanoi tyttäreni 4 vuotiaana linjaautossa..., 5 vuotiaana sanoi hississä talon-naapurille, että "kylläpäs sinä setä haiset pahalle, yäk"... nyt 7vuotiaana sanoi kaverin äidille, "ettei tietenkään hän (kaveri) löydä kotoa hanskoja, kun teillä on aina niin sotkusta"... Loppuuko se (äidin nolaaminen) koskaan???

Anne kirjoitti...

Minäkin olen aina kiitollinen, jos lapset päättävät puhua ihmisten ilmoilla suomea eikä saksaa, niin ei tarvitse niin kauheasti hävetä.

RiikkaS kirjoitti...

alkoipa aamu muhevilla nauruilla :D

Anonyymi kirjoitti...

Apua! Lähti luomivärit silmistä taas kun nauratti niin paljon!

C on ihana!!!

Minna

Hanni kirjoitti...

Totuuden torvi, herra C :DD Mun Esikoinen sanoi kerran hartaasti ja kovalla äänellä kahvilassa: onpas kauhean iso täti! (kuten olikin, viereisessä pöydässä). Iso täti kääntyi ja mulkaisi Esikoista, joka kiireesti korjasi: ei, ei, ei täti olekaan ihan niin iso kuin ensin luulin! (vaikka olikin)

Mutta mitä ihmettä tehdään, kun pistetään jäljen lyöntiin??? Ensimmäisen kerran kuulen tuollaisen sanonnan.

Susikairan akka kirjoitti...

Hanni;D Joo, siis se oikeastaan menisi vielä niin, että pistetään "jälen lyöntiin" ja tarkoittaa "taipaleelle laittamista"- Tulee kai siitä, että lähtee niin vauhdilla, ettei jää kuin jäljet;D Voidaan käyttää myös esim. "Lähtihän ne vilikkaasti jälen lyöntiin, ko mie hermostuin":D

Tai kun vaikka eroaa puolisosta, voi sanoa, että pistin sen jälen lyöntiin ;D

Patonki kirjoitti...

No tiedät osoitteen mihin laitat Ceen tulemaan.

Eikait se setä voinut suuttua?