Hih, kun eiliseen avautumiseen sinappipullonkorkista saatiin ällistyttävän nopeasti erittäin miellyttävä vastaus, niin lupasin laittaa herkkuohjeen, johon kuuluu nimenomaan Meiran sinappi, muut ei vaan käy (kokeiltu on!).
Ja muuten, tiedotin heti välittömästi kyselyyn osallistuneita kahta henkilöä tästä korkki-ilouutisesta ;D (Ilmeisesti asia on pänninyt myös jotakuta muuta, kun korkki on jo laitettu vaihtoon?!)
Siihen ohjeeseen siis! Määrät on noin ja näin ja raaka-aineissakin voi soveltaa melkolailla mielensä mukaan.
*Pastaa reilu puoli pussia ---> keitetään ja jäähdytetään (semmoiset kierre- ja "kuppi"malliset on parhaita tähän).
*2 omenaa (tai 1)
*Paprikaa (1 tai ei yhtään)
*Kinkkua n. 200 g (ei kannata panostaa kalliiseen, ei sitä sieltä salaatista huomaa, vaikka se on pörssiystävällisempääkin mallia)
*Punasipulia (1 tai puoli)
*Polar-juustoa puolipakettia (Se on tosi kevyttä, kun siinä on niin paljon isoja reikiä)
*Maustekurkkua (10-15 siivua tai sitten 1-1,5 pötkylää)
Pilputaan kaikki suurinpiirtein 1x1x1cm kuutioiksi ja sekoitetaan keitetyn pastan sekaan.
Valmistetaan soosi:
* 1 prk kermaviiliä
* Majoneesia 3-4 kukkuraruokalusikallista
* 3-4 reilua töräystä Meiran sinappia
Kaikki sekoitetaan sekaisin ja pyöräytetään salaatin sekaan.
(Kuulemma näiden kannattaisi antaa tekeytyä jääkaapissa yön yli- maut tasaantuisi jne., mutta meillä ei ole vielä moista ihmettä tapahtunut. Tuosta tulee rapiat 3 litraa ja yön yli ei ole vielä kertaakaan säästynyt mitään:O)
Olen myös joskus käyttänyt herne-maissi-paprika(ilman hiiriä)-sekoitusta ja tähän käy kyllä melkein kaikki aineet mitä kotoa löytyy. Tuo yllä oleva on vaan se mitä yleisimmin tulee tehtyä.
Siitä vaan sitten kokkaileen hipihipi!
S.A.
5 kommenttia:
Nams, tätähän pitää päästä kokeilemaan!
Ja hyvä että musta oli iloa :D
NO kuules nyt! Minä olin jo melkein pettynyt kun tuli ihan oikea resepti.. Odotin jotain sellaista, että sinappia, sinappia, sinappia ja palanen nakkia.. ;)
Oi Eve, vilpitön anteeksipyyntö aiheuttamastani pettymyksestä!;D Lupaan ryhdistäytyä heti ensitilassa ja palata räyskyttävään ruotuuni:D
Tuo sun resepti on kyllä älyttömän hyvä- ja jos haluaa lihattomana niin jättää sen nakin pois.
Retu! Susta oli todella suuri ilo!:)
KIITOS tästä reseptistä, tämä vei kielen mennessään ; p
ISO KIITOS reseptistä, parasta pastasalaattia mitä olen koskaan syönyt! Meidän perheessä tosin kun ollaan kasvissyöjiä, korvasimme kinkun soijapekonipaloilla (maistuu ja näyttää enemmän kinkulta kuin pekonilta) ja koska me tykätään paljon juustosta, laitettiin Oltermannia Polarin sijaan. Nam nam ja nom nom!
Lähetä kommentti