13.12.10

Torppo ja Törmänen.

Lauantai-iltana täällä Susikairassa (taas) selviteltiin poikain touhuja. Että oliko ne ne, vai ei ja onko nyt aika (taas) tarkistella kotiarestiasioita ja niin edelleen.
Sillan alla oli nähty "kaksipa poikaa Kurikasta" (tupakalla), takin värit täsmäsi Aahan ja Aan kaveriin- ja toki tolloilun lajikin olisi passannut.

Kolmannen asteen kuulustelut pystyyn ja sitkeää hiillostusta (kyllä se tunnustus tulee, jos ovat syyllisiä). Se Aan kaveri sattui tupsahtamaan meille ja istutettiin poitsut pöytään ja faktat esiin. "Teidät on nähty...."
Vaikka aikamonenmoista esitystä on meidänkin pöydässä nähty, niin olisin taipuvainen uskomaan tällä kertaa jätkiä, etteivät olleet olleet siellä sillan alla. Järkytys oli uskottava. Ja myös aito vitutus, joka Aan kohdalla päättyi sanoihin: "Joo, me ei olla siellä oltu, mutta ilmeisesti te olette niin jo päättäneet, että mitä mun auttaa tähän enää sanoa?!" Raotin sitä toista vaihtoehto-ovea, kenellä suurinpiirtein teidän ikäisillä pojilla on nämä harrastukset ja samanlaiset takit? Bee istui myös miettimään (tämäkin puhuu Aan&kaverin syyttömyyden puolesta, sillä Bee on kyllä hanakka lyömään viimeisen naulan arkkuun).

Joo, eli siinä minulla sitten oli kolme poikaa, jotka järjestelmällisesti miettivät yläasteen poikia läpi; takin värit, suunnat missä asuu, "harrastukset" jne. Yksi ehdotti jotain ja toinen sanoi: "Eiiiii, sillä on keltanen pipo..." "Niin muuten onki... ei se se voinu olla..." Kunnes Bee keksii: "No Torppo ja Törmänen! Mähän näin ne, ku olin luistelemassa nii Torpolla oli haava huulessa ja se pyyhki verta semmoisella filtterillä, että kyllä ne on ollu Torppo ja Törmänen!" Aa ja kaveri miettii ja toteaa, että: "No niinpä! Torpolla on samanlainen takki ku mulla ja Törmäsen takki on sun takin värinen!"

***

Myöhemmin illalla havaitsin jonkun piirtäneen abstrakteja kuvioita tussilla sohvaan ja aloitin: "Kukahan TÄN on tehny.......?!?!" Ukko totesi toiselta sohvalta tyynen rauhallisesti, että: "Varmaan Torppo ja Törmänen..."

XD

S.A.

Ps. Vaikka meidän pojat saattaa kuulostaa näissä kirjoituksissa joskus ihan kivoilta ja hauskoilta, niin ne on...no, ihan tavallisia lapsia.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi elämä :D

Meillä ollaan siinä vaiheessa, että kun kysyy "kuka tuon on tehnyt" kuuluu yhdestä suusta: "em mää"

No jokainen _aikuinen ainakin_ tajuaa että jos kotona on sillä haavaa kolme alle kouluikäistä ja aikuinen, se aikuinen ei ole se joka söi palapeliin hampaanjäljet/repi kirjansivun/rikkoi lelun/piirsi pöytään.
Joten kolme viattoman näköistä "emmää"tä saa aika kuulustelun.
Seuraava oljenkorsi on: "En MÄÄ sitä tehnyt, en oo nähnytkään mut mä näin et se oli toi tai toi..." Joo tosi näppärää.
Onneksi rikoksen laadusta aika nopeasti voi päätellä syyllisen ja sitten savustaa hänet tunnustamaan. Mitään en niin paljon vihaa kuin valehtelua ja sen olen lapsillekin selväksi tehnyt. Totuus tulee aina ilmi ja helpommalla pääsee kun kertoo sen heti. Esikko (se neljäs, joka harvoin toki enää on epäiltynä samoista rikoksista kuin muut 3) on parhaiten tajunnut, että paras tunnustaa heti. Onneksi ei ole paljon ollut _vielä_ tunnustettavaa.

Tsemppiä! Sitähän se on tämä tuomarointi, että välitetään :)

Mukavaa talvista viikkoa!

R&T

Kimmeli kirjoitti...

Meillä se on "rikollinen" on aina TOI!!! Olen joskus sanonut, että kun joudun sen TOIn kanssa vastatusten, niin....

Pauliina kirjoitti...

Ihanan tavallisia lapsiahan teillä :)

Ja ihanan täysipäinen äitikin. :D

Sari kirjoitti...

Juuri tuollaisia lapset ovat! Onneksi ne ei ole koskaan mitään itse tehneet, vaan aina se on joku muu. Välillä harmittaa, kun yrittää luottaa omiin lapsiin ja sitten joku tulee puskista ja toteaa, että kyllä teidän poika oli tuossa pihassa tupakalla.....

Villiviini kirjoitti...

Minä olen varmaan päässyty hirmuisen helpolla, kun oli vain yksi kiltti tytär. Lapsenlapsistakin toinen haluaa joululahjaksi ompelukoneen eikä toinenkaan ole taipuvainen kolttosiin. Tai siis mummi ei tiedä. Mutta ihan tavallisia nuo teidän mukulanne tuntuvat olevan ja kuten joku jo sanoi: nillä on täysipäinen äitikin. Hyvää viikkoa Susikairaan!