12.1.10

Aamuhöpötys.

En ole paljoa Nilssonista kirjoitellut, otetaanpa vahinko takaisin. Oikein hävettää edes kirjoittaa, kun taas kävi niin hyvä tuuri, että "tuli helppo vauva". Sitähän tuo nuorin nimittäin on. Syö, nukkuu, kakkii ja nauraa. Itku tulee, jos ruokaa ei kuulu säädyllisessä ajassa, jos vaipat ei vaihdu heti kohta kakan jälkeen ja jos hereillä ollessa joku ei ole seuraa pitämässä. Yöt menee kuin ovat menneet koko ajan. Illalla klo. 21 mennään unille, kolmen paikkeilla tankataan hetki (n. 10-15 min.) ja nukutaan aamuun asti (9-10). Pääsääntöisesti tissiruoalla mennään, mutta pullo ja Nankin käy. Ensi viikonloppuna olisi näillä näkymin aikuisteniltaa tiedossa ja serkkulikka lupautui katsomaan poikia. Totesi vain, että jos tuon kanssa ei pärjää, niin ei pärjää sitten minkään kanssa. Tutinkin Nilsson hyväksyy ja sillä voi helposti pelata lisää aikaa, jos tissillä on jotain tekemistä tai odotellaan pullon lämpiämistä. Iho on siisti, ei mitään ihottumia. Vatsassa välillä vähän kiertää (olen syönyt jotain tyhmää), mutta kierto poistuu luonnollista tietä muhevina paukkuina. Saunassa poika tykkää käydä (on käynyt 1 kk:n ikäisestä ja kyllä, tiedetään se sääntö ettei alle vuoden ikäistä viedä saunaan, mutta keskilauteella ja ilman kovia löylyjä ollaan saunotettu aiemmatkin (siksiköhän niistä on tuommoisia tullut?) ja näin myös Nilssonin kanssa.) Sitterissä tutkaillaan tämän meidän pienen maailman menoa silmät suurena ja huudellaan väliin tiukkoja kommentteja "höö" ja "gyyy". Näin vasta vanhaa työkaveria ja kerroin samoilla sanoilla Nilssonista. Työkaveri nauroi, että: "No, kohtahan teillä sitten on varmaan 5 lasta, kun taas on niin ihanan helppoa."

Yhden kaverin vauva on syntynyt heinäkuussa ja nukkuu edelleen vain 1-1,5 tunnin pätkiä (myös öisin), joten osaan tasan tarkkaan arvostaa tätä Nilssonin rytmiä. Sitä paitsi väsyneenä minusta tulee varsinainen piru, joten koko perheen kannalta on äärimmäisen hyvä, että minäkin nukun yöni hyvin. Ensi viikolla on neuvola Nilssonilla, tänään Ceellä (piikkiä tiedossa) ja hammaslääkäri (Beellä) ja ensi keskiviikkona kampaaja (MULLA!!!).

Käytin eilisen päivän netissä uuden tukan suunnitteluun. Nythän olen värjännyt tukan aika tummanruskeaksi ja päällä on tuo vaaleampi kalottialue. Vaan, kun haluaisin oman kokonaan vaalean värin takaisin... Ukko etsi yhden vanhan kuvan minusta ja sanoi, että hänen mielestään siinä minulla on kauniit hiukset. Kuten arvata saattaa, niin pikaisen kitkerän vilkaisun myötä lausunto muuttui muotoon: "Sulla on tosi kauniit hiukset nyt, mutta tuossa vanhassakin kuvassa näytät ihan kivalta." No joo, tästä nyt sitten tuli mieleen, kun joku viikko takaperin Ukko silmäili minua päästä varpaisiin ja sanoi: "Näytät kyllä hyvältä." Ja mitäpä siihen vastasin: "Mä on kuule muutaki ku tissit ja p***e." Ukko piti pokan hämmästyttävän hyvin ja sanoi: "No, niin oot. Rakas vaimo ja lasteni äiti, mutta ei se haittaa, että näytät sen lisäksi hyvältä." Miten se onkin niin vaikeaa ottaa kohteliaisuus vastaan? Kirjaan tänne, että muistaisin. (Koska kyllä se ihan kivalta tuntui ja onhan siinä ihan todistettavasti edistytty koulutuksessa, kun pelkkä vilkaisu tai kipakka tokaisu saa toisen pyörittelemään sanoja parempaan asentoon;D) Luultavasti kuitenkin minun kanssa on aika ärsyttävää elää. Kun ei tiedä yhtään, koska tulee tupenrapinat.

S.A.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on NIIIIN ikävä sinua!!!!!!!!! Yritän soitella lähipäivinä!!

TMY

Hanni kirjoitti...

Tämän luettuaan Hanni tuli hyvin iloiseksi :) Kaikki hyvin Susikairassa.

Marielisa kirjoitti...

Ihana lukea aina näitä sinun postauksia! Nämä jos mitkä saavat hyvälle tuulelle :)

Viekää kuule vain jatkossakin lapsenne saunaan, niinhän se on ennenvanhaankin tehty. Niin on viety meilläkin, eikä noista tuon 'kummempia' ole tullut, mitä nyt kovasti tykkävät saunoa vieläkin!!

Kehut kannattaa kyllä ottaa vastaan silloin kun niitä saa, vaikka aika huonojahan me suomalaiset taidamme siinä asiassa olla; niin sanomaan kuin vastaanottamaankin niitä.
Ihana mies sulla kyllä! ;)

Elisa kirjoitti...

Voi kuule saunassa pitää suomalaisten käydä ja heti kun mahdollisuus, ei ne lapset oo siitä ikinä pillautunu ;)
Ja hei, eikös se termi kauhun tasapaino ole sulle tuttu?! Ei vaan höpötin taas - kuule sun kanssa on varmaan mahtavaa elää, ei kai sulla muuten tuollaista reipasta poikapotrasta siellä olis ♥

Kimmeli kirjoitti...

Miullakii o kaik kolme lasta ollu saunas alust asti, eikä oo mitää (näkyviä) oireita tullut. Missäs ne lapset ennen pestiin, jollei saunassa???
Toi vauvvojen Gyyy on aika kiva ;)
Mistä sen oikein oppii....

Hehkuvainen kirjoitti...

Minä annan pisteet Ukolle. Sekä ensimmäisestä kohteliaisuudesta että sen "korjauksesta".

Holly kirjoitti...

Kymmenen pistettä ja pupumerkki Ukolle!

liskonainen kirjoitti...

nika ja aapo taitaa olla ihan sielun kaksoset.

aapokin on kuulemma helppo vauva ja IIIHANA. syö, nukkuu, nauraa, seurustelee ja piereskelee niin että silmiä kirvelee. sanoo mary. ja minä uskon.

suloisia löylyjä sisukairaan!

Pellon pientareella kirjoitti...

Ihmeellisen kuuloinen lapsi, ja nukkuva äiti, vau. Kunpa ystävättäreni oppisi nukkumaan ja lapsensa samoin.

Oletko jutellut muuten Ukon kanssa tuosta asiasta - että onko välillä ärsyttävää tai raskasta? Ettet turhaan kanna pientä syyllisyyttä persoonastasi (joka mun mielestä vaikuttaa olevan aika mahtis!) tai sen puolista. Tai sitten jos se miestä kaivelee, niin voitte pohtia asiaa? Tuli vain mieleen, tarkoitus ei ole viisastella tai leikkiä terapeuttia ;). En mä nyt osaa tätä asiaa ilmaista, ehkä ymmärrät :).

Susikairan akka kirjoitti...

PP:) Kysyttäessä Ukko ei ainakaan uskalla tunnustaa, että rasittaisi;D

Vakavastikin on joskus puhuttu ja kyllä meissä molemmissa on niitä kurjiakin puolia, mutta niiden piirteiden kanssa on oppinut elämään ja jopa rakastamaankin niitä raivostuttavia piirteitä. Taitaa olla vakka ja kansi paikoillaan:)

Pellon pientareella kirjoitti...

Voi miten hyvä, niin mie ajattelinkin! :) Kunhan vaan varmistin, heh. Jotta sanon vaan, ettei sun siis tarvitse yhtään itteäs moittia, kun olet niin mahtava. Ja huonoja puoliahan kaikissa meissä, minä tiedän varsin monta itsestäni, usein tosi ärsyttävä ihminen (olen yrittänyt vähän kasvaakin, välillä...). Olisi se upeaa löytää se vakka tai kansi itselleen. Joillekin se näyttää olevan vaikeampaa.

Patonki kirjoitti...

Sunnuntaina justiinsa puhuttiin irlantilais-sveitsiläisten kanssa tuosta saunaan menosta. Olivat ensin kauhuissaan, kun kerroin että Jiikin oli vain viikkoja vanha ensi saunareissullaan. Mutta ymmärsivät sitten, etteihän siihen kuolekaan.

Jii on muuten samanmoinen, 'kiltti'. Ei varmaan uskalla toista ajatellakaan, hyvä tuuri kun ei voi jatkua...