4.2.10

Puuhia.

Eilen oli serkkulikan viimeinen työharjoittelupäivä. Tänään sitten lähtee takaisin kotiin, tulee ikävä. Menipä 5 viikkoa nopeasti! Saavutin itselleni asettaman tavoitteen; pidin likan hengissä! Siinä olikin tavoitetta kerrakseen, nimittäin serkkulikka on allerginen... hmmm. melkein kaikelle. Noin suurin piirtein 2 A4 paperia normaalilla fontilla ja rivivälillä. Mm. perunat +kaikki muut kotimaiset kasvikset ja vihannekset, kaikki pippurit, tomaatti, paprika, ketsuppi, sinappi, herneet, hedelmistä käy vain banaani ja niin edelleen. Muutapa "hups" kävi, mutta onneksi oli lääkkeet. Ja tyttö on hengissä!

Eilen oli sykkeiden nostatuspäivä. Olin ajaa kolarin. Tai siis peräkärry vastaantulevasta autosta oli törmätä minuun. Harvinaisen hölmö tilanne. Täällä on tehty yhteen tiehen semmoinen kavennus, pullonkaula- ehkä hidasteeksi tai on siinä lähellä kyllä yksi iso puukin, liekö joku suojeltava lintu sitten lentänyt sen puun yli joskus ennen sotia- ja nyt se on sitten suojelukohde. No kuitenkin normaali tie kaventuu yksikaistaiseksi siinä kohdalla. Vieressä on jalkakäytävä. Olin ajamassa siihen pullonkaulaan ja vastaan tuli auto, kärry perässä. Pysähdyin odottamaan, että se kärryauto tulee siitä kaulasta. Kärryauto päätti sitten ajaa puoliksi jalkakäytävää myöten ja eihän se kärry noussut sen jalkakäytävän korokkeen yli vaan löi linkkuun. Autoilija luultavasti ei edes muistanut vetävänsä kärryä. Vauhtia autolla oli vähemmän kuin kävelyvauhti ja minä siis napotin pysähdyksissä- peruuttaa en voinut, kun joku pappa oli Datsun100A:lla kiinni takapuskurissa. Viitoin kärrymiehelle vaikka millä tavoin, että katsoisi taakseen. Mies vaan hymyili ja vilkutti takaisin- tajuamatta sitä peräkärryään. Ehdin jo miettiä mitä moottoritilassa on heti lamppujen takana- mitä kaikkea saattaa hajota lamppujen lisäksi. Onneksi mies havahtui ihan viime hetkellä ja sai autonsa pysäytettyä, jäihän siihen hesarin verran vielä tilaakin auton ja kärryn väliin.

Kirppikseltä löysin mahtavan nahkatakin 5 eurolla, sellainen kauluksellinen ja vyöllinen malli. Haluaisin siitä vähän kuluneemman näköisen, onko ideoita miten nahkaa kulutetaan?

Pyöräilemässä kävin-6.6.9.1 (säädöt, että muistaisin) ja otti koville edelleen, mutta *tiedätte kyllä mikä* ei tullut kipeäksi, joten kyllä se tästä:D Ensi viikolla uudelleen.

Illalla Ukko sai viimein tahtonsa läpi ja vaihdettiin järjestystä. Meillä on ollut ruokapöytä olohuoneessa ja keittiössä semmoinen pitkä työtaso. Nyt se työtaso on olohuoneessa ja ruokapöytä keittiössä. Ukon perustelu on koko ajan ollut se, että minun ompelukoneet ja saumurit saisi olla levällään siinä työtasolla- eikö olekin itsekäs mies?! Että minun harrastukselle haluaa järjestää tilan! Puoli vuotta tästä on väännetty, kun minun mielestä työtason kansilevy on väärän värinen olohuoneeseen:) Nyt ne sitten kuitenkin vaihdettiin ja oikeasti tuli tosi hyvä järjestys. Mutta enhän mie nyt kuitenkaan hulluna ala Ukkoa kehumaan, ylpistyy vielä;) Ei tarvinnut illalla paljon unta houkutella, kyllä tuo huonekalujen siirtelykin ihan voimille otti.

Vaan nyt kivaa torstaita kaikille!

Heippa!

S.A.

4 kommenttia:

Sipulix kirjoitti...

Samoin sinne! Hyvä ettet pussanut autolla sitä peräkärryä ja hyvä kun sait omaa tilaa, hyvä ukko sulla!!!
Hyvä hyvä ja vielä kerran hyvä kaikki. :D

Anne kirjoitti...

Nahkatakki vitosella, no jopa oli löytö!

Anonyymi kirjoitti...

Se on kyllä hermostuttavaa, kun joku vatipää ajelee kerran kymmenessä vuodessa kärryn kanssa, ja aiheuttaa sydämentykytyksiä jokaiselle vastaantulijalle sekoilullaan.. Mutta hyvä että ei käynyt kummemmin. :)

En tiedä miten Susikairalla ruukataan toimia, mutta meillä päin nahkatakki kuluu esim. käyttämällä. :)

Pellon pientareella kirjoitti...

No huh, mitkä allergiat! Omat yliherkkyydet ei tunnu miltään tuon rinnalla. Onneksi auto ja sinä säästyitte ehjänä, mahtoi olla karmea tunne, avuton. Ukkosi on viisas mies, on se monta kertaa nähty :). Jos laitat sen tason päälle vaikka nätin pöytäliinan?