19.2.10

The Tehtävä ja The Katse.

Minusta tuntuu, että miehiltä puuttuu tilannetaju.

Esimerkki 1.
Ruoanlaitto kesken. Yhdellä lapsella on kakka jo housuissa(pitäisi pestä) ja yksi lapsi työstää omaansa pönttöön (oletettavaa on, että lähiminuutteina ollaan vailla pyyhkijää). Mies päättää suorittaa "The Tehtävän". Tehtävä on hakea halkoja. Ilman kiirettä vedetään päälle toppahousuja, villapaitaa, hanskaa, pipoa, ollaanhan nyt menossa suorittamaan "The Tehtävää". Nainen hämmentää ruokaa, roikottaa käsivarrellaan pesulle menijää. Mies kysyy, onko naisella tietoa villasukista. Nainen ei vastaa, koska nainen ei vain ymmärrä, miksei mies odota viittä minuuttia, jotta tilanne rauhoittuu, peput on pyyhitty ja pesty ja ruoka pelastettu. Nainen riipaisee vaipan kiukkuiselta vauvalta pois, pesee pepun ja samantien huutaa pöntöllä istuja: Pyyyyyhkiiimäään! Nainen luo merkitsevän "The Katseen" miehen suuntaan, joka etsii villasukkiaan kuumeisesti. Nainen jättää vauvan hetkeksi lattialle, pyöräyttää kapustaa kattilassa, pyyhkii pepun ja palaa laittamaan uutta vaippaa vauvalle. Mies etsii villasukkiaan. Nainen laittaa vaipan vauvalle, palaa lähtöasetelmaan kattilan äärelle. Mies päättää, että kelkkakengillä pärjää, villasukkia ei tarvita.

Esimerkki 2.
Klo. 20:00 illalla. Mies ilmoittaa olevansa väsynyt ja lähtevänsä nukkumaan. Nainen imettää vauvaa ja kääntää samalla isomman lapsen kanssa enlannin kappaletta. Miehen puhelin soi lähes taukoamatta ja englannin kappaletta kääntävä lapsi ei keskity. Nainen nappaa puhelimen ja vie sen miehelle. Kolme puhelua, tekstiviesti ja kaksi muistutusta. Mies murahtaa, ettei aio keskellä yötä jutella kenenkään kanssa (klo. on 20:30). Nainen pyytää laittamaan puhelimen sitten kiinni tai äänettömälle. Nainen menee jatkamaan vauvan syöttämistä ja englannin kappaleen kääntämistä. Yhdestä huoneesta alkaa kuulua riitelyn ääniä, jotka kuulostavat pian siltä, että tilanne vaatii aikuista auktoriteettia. Mies pötköttää edelleen sinnikkäästi, koska on mennyt jo nukkumaan. Nainen tietää, että mies ei saa unta, koska on erityisen herkkäuninen. Nainen käy komentamassa riitelijät iltapesulle ja palaa kääntämään englannin kappaletta ja imettämään vauvaa. Vihdoin 21:30 enlannin kappaleet on käännetty, lapset nukkumassa ja nainen kaatuu sänkyyn miehen viereen. Mies makaa edelleen hereillä ja toteaa, että tässä talossa ei voi mennä hyvissä ajoin nukkumaan, kun eihän täällä saa nukuttua! Nainen luo "The Katseen" mieheen. Onneksi makuuhuoneessa on pimeää.


Kaikella rakkaudella Miestä kohtaan <3,mutta joskus, joskus, joskus Naisesta tuntuu siltä, että Mies ei vaan tajuu.

S.A.

Ps. Unohdin itse*nolo* sen eilisen hääpäivän, mutta Ukko oli ostanut Daimkakun.

18 kommenttia:

Ofelia kirjoitti...

Hauskasti kirjoitettu mutta herätti minussa silti naurua enemmän ärtymystä miessukukuntaa kohtaan... =) Vaikkei meillä niitä lapsia vielä ole niin arvaa vaan kuinka monta kertaa MINÄ saan hoitaa kaiken yksin ja yhtäaikaa kun mies vaan makaa! Murrrr. Miehiltä puuttuu se tilannetaju ja miehet ovat myös aika itsekkäitä (sitä tiedostamatta)? Minä olisin kyllä noissa tilanteissa jo huutanut kuin hyeena!

Ceraci kirjoitti...

Oh, tuo on vaan niiiin totta! Ja olen siis huomannut myös sen, että miehet eivät kykene suorittamaan kuin yhtä asiaa kerrallaan. Toi ruoan laitto, vaipan vaihto ja pyyhkiminen ei siis onnistuisi edes yhtäaikaa. Onneksi olen nainen, enkä mies. :D

Inez kirjoitti...

Voi, miten osuva analyysi! Välillä mietin vakavissani, olisinko sittenkin onnellisempi jos en olisi koskaan mennyt parisuhteeseen ja saanut lapsia... No, ehkä en sentään olisi, joten paras olla elämästään onnellinen (vaan miten kaikki tuntuu joskus niiiin tahmealta) :D

Mukavaa viikonloppua sinulle, palstasi on aamun ilonaihe!

Hanni kirjoitti...

Hahhah, teksti kiidätti minut hamaan menneisyyteen :) Niin totta. Paitsi että eihän mun mies ollut koskaan edes kotona. Ei päivällä eikä illalla. Olikohan sittenkin parempi kaikille? Niin ja mie sain kerran oikein lahjan hääpäivänä. Sen perunakuokan, että pääsen multaamaan perunat. Onneksi tuo Ukko ei sentään ole parantumatonta laatua, ihan kehityskelpoinen kaiken kaikkiaan, tuumii elämää nähnyt ja vanhahko Hanni

Napaulina kirjoitti...

:D
Kiitos. On mukava aloittaa päivä hymysuin. Ja niin totta akkasein.

Maahiska kirjoitti...

Lienee se maan vetovoima joka vaikuttaa miehiin ankarammin kuin naisiin. Horisontaaliin pukkaa väkisinkin meilläkin varsinkin jos olen sanonut taikasanan "uunien lämmitys"/"pellitkii"/"puitapitäshakee". Outoa miten nainen pystyy tuosta vaan suoriutumaan yhdellä kädellä noistakin samalla kun vispaa lettutaikinan. Mutta kyllä harmittaa niin vietävästi! Ja taloa sentään pitää lämmittää, pakkasta on nytkin -26!!!! *^`^*`^**!!!

Patonki kirjoitti...

Juurikin näin.

M kirjoitti...

:D :D Tutulta kuulostaa. Meillä mies on muutenkin (mun mielestä) todella hidas toimimaan ja noissa tilanteissa kaikki tapahtuu vielä h-i-t-a-a-a-a-m-m-i-n. Esim. ollaan kauppaan lähdössä: Minä puen itseni ja vauvan samalla kun teen kauppalistaa. Mies raahustaa tekevän näköisenä edestakaisin ja hämää näin minut luulemaan, että hänkin tekee lähtöä edistäviä toimenpiteitä. Kun seison oven suussa toppatakki päällä ja vauva pakattuna kaukalossa, saattaa mies tuumata että pitäisköhän laittaa pitkät kalsarit...
Mukavaa viikonloppua!

liskonainen kirjoitti...

nyt en kyllä voi yhtyä muihin kommaajiin. mitenkään. siis omalta osaltani.
olisin aivan ku.... eiku pulassa ilman mcgyveriä, joka luonnostaan tekee kotiyöt ihan tosta noin vaan, en ole koskaan muuta joutunut pyytämään kuin liian korkealle kaappiin laitettuja kapineita.
mutta se onkin vähän outo. mcgyver. ja rakas.

Millan kirjoitti...

Erinomaisen osuva kuvaus myös meidän taloudessa asuvan ukon toimintatyylistä. Onneksi meillä ei ole lapsia, sillä tällä akalla ei riittäisi kierroksia tuommoiseen rumbaan :)

Pellon pientareella kirjoitti...

Heh, hauskasti taas kirjoitettu. Minulle taas tuli mieleen se, että ei mies (tai kumppani ylipäätään) tajua, kun nainen kerran hiljaa ja valittamatta, osaavasti ja tuosta vain AINA hoitaa ne tilanteet! Jos nainen avaisi suunsa ja sanoisi: "voisitko vaihtaa nää vaipat ennenkuin meet?" tai muuta vastaavaa, ehkä tilanne muuttuisi. Onko naiselle tyypillistä "marttyroitua" eli homma jää katseen varaan, kun voisi kommunikoida ihan tavallisesti eli puhumalla... ;). Jos me kuitenkin salaa nautitaan siitä, että ollaan niin osaavia ja monitaitavia...? Ja ukoilla saattaa olla ihan vastaavanlaisia pottuuntumisia joistain asioista.

Siis kyllä mä tuon tunnistan, mutta yritän etsiä ratkaisuja.

Sanelma kirjoitti...

Pellonpientareella:
Meillä se ei ainakaan toimi, että sanoisi/pyytäisi tekemään jotain muuta ennen THE tehtävää.

Koska THE tehtävä on arvoasteikolla kaikkia muita askareita korkeammalla, niin mies ei voi käsittää miten nainen edes kehtaa ehdottaa että jotain pitäisi tehdä sitä ennen, eihän se edes ole mahdollista.

Niin se vaan on, kaikella rakkaudella armas aviomieheni. :)

Terttu kirjoitti...

Näinhän se menee. Nainen pystyy tekemään kymmenen erilaista asiaa samanaikaisesti, ehkä myös säilyttämään mielenrauhansa. Tämän ominaisuuden vuoksi, siis neljä lasta ja tavallinen mies johdettavana, kannattaisi palkata näitä naisia kunnollisiin johtotehtäviin. Jos joku sujuu, niin ainakin organisointi ja asioitten tärkeysjärjestyksen hahmottaminen

stansta kirjoitti...

Palaan myöhemmin (myöhäisten päikkäreiden jälkeen) lukemaan kommentitkin, mutta juuri ennen pään putoamista tyynylle, tulin ilmoittamaan, että:

ONNEA, ONNEA, ONNEA!
Olet voittanut arvonnassani PÄÄpalkinnon!!! Liskonainen tietää, että Se ON hieno.. :)

..ja ehkä lohduttaa päivän kokemusten jälkeen. Pikkusen. ♥

Anonyymi kirjoitti...

He. Näen (valitettavasti?) silmissäni nuo tilanteet, varsinkin tuon kakka/ruoka -episodin. Mutta se putkiaivojuttu ON totta. Jos tuossa vaiheessa miehelle (meän miehelle siis, yleistämäti) sanoisi jotta pyyhi nyt tuo pylly ensin, niin se käsitettäisiin niin jotta puita ei sitten tartte hakea, vaan talon voi antaa kylmetä, koska sen SIJAAN, että haetaan puita, pyyhitään kaikenmaaliman pyllyjä. Tämä on testattu.

~R&T~ kirjoitti...

Oh ja voi taas kerran niin asiaa!
Miehillä ei ole tilannetajua.
Itse pitäisi muistuttaa ja sanoa kaikesta ja sitten tuntuu että koko ajan "nalkuttaa" kun sillä hetkellä kun sitä tilannetajua kaivataan ei totisesti ole yleensä aikaa sellaiselle "kulta voisitko sinä..." tyyppiselle suloiselle keskustelulle kun korvien välistä nousee jo mustaa savua ja miettii että "miksei se tajua".
Hyvä esimerkki: Sanoin ohimennen aamuhässäkässä että tehdään sitten hiihtolomalla niin ja näin ettei käy noin. Mies katsoi minua hämmästyneenä: "Siis ajatteletko sä jo sellaisia asioita?!"
JUU-U, jos en ajattelisi kävisi se vaihtoehto NOIN jota emme halua ja se hiihtolomakin on NYT eikä vuoden päästä!

Lumista ja mukavaa viikonloppua vaikka uhkasivatkin että pakkaset vaan jatkaa paukkumista siellä ja täällä!

~R&T~ kirjoitti...

Pakko jatkaa kun luin nyt kaikkien kommentteja-vasta.

Tuohon oivalliseen pähkäilyyn jota pellonpientare/Sanelma miettivät.
Meillä ainakin ei voi sanoa ettei rakas ukkokulta tekisi asioita.
Ongelma on juuri tuo THE tehtävä.
Eli puiden haku tai vaikka pyykkikoneen tyhjennys-tärkeitä asioita toki mutta kun se tilannetaju puuttuu, niin tekee niitä asioita väärään aikaan ja silloin ei mies voi tehdä muuta kuin sitä THE tehtävää...
Kun siihen sitten sanoo että "voisitko nyt ..." saa ärtynee vastauksen:"no mähän tyhjennän pesukonetta eikö niikuin ole hyvä vai?"

*huoh* Niin rakas tilannetajuton mies <3

Ai niin ja onnea hääpäivästä!

Eeva kirjoitti...

Kuin meidän perheestä! Minä vaan ärähdän, kun se toinen ei vaan tajuu ja sitten se pölvästi suuttuu. Ai miten rattoisaa meillä välillä onkaan...