30.11.10

Miten hyvän päivän saa päättymään melko syvään raivoon?

Töistä tullessa täällä kotona oli leivinuunissa tehtyä jauhelihaperunapaistosta ja kaffeet keitettynä. Olin kovin ilahtunut lautaselle asetellusta ruoasta ja pöytään tarjoillusta maidosta. Itseasiassa taidan olla aivan hyvä miehenkouluttaja, jos näin tarkemmin miettii. No, tästä sitten vissiin tuli joku sädekehä pään päälle ja lupauduin omenapiirakan tekoon lasten kanssa. VIRHE.
Ensin kauppaan hakemaan omenoita ja sitten kotiin. Yhden piirakan tekoon käytettiin 10 kättä, joista 8 oli liikaa. Omenoita piirakkaan eksyi aiotun viiden sijaan 1 ja puuttuvat omenat korvattiin leikkuulaudalla seilanneilla sormenpäillä. Piirakka leivinuuniin, kellosta aikaa. Siis 19:15 meni uuniin (aiottu aika 30 min). Aa totesi: "Olis muuten huomenna sählyä, että missähän mun maila on?" Jännä juttu, että Been maila on ihan nätisti siellä missä kuuluukin ja Aan maila voi ehkä olla vanhan talon pihalla (lumen alla), sisällä, autotallissa tai sitten jossakin muualla. No eipä muuta kuin auton rattiin Aan kanssa mailaa etsimään. Tarvinneeko täsmentää, että juurikin tuntia aiemmin ajettiin Aan kanssa kaksi kertaa vanhan talon ohi omenanostoreissulla. Eipä juolahtanut silloin mieleen mailat, ei.

Mailaa ei löytynyt ja enpä mennyt potkimaan nietoksia kaverina. Silmissä kimmelsi jo ihana omena-sormipiirakka.

Ja kello on nyt 20:30 ja se Vitun piirakka napottaa raakana tuolla samperin leivinuunissa. Ärsyttää muuten kohtuullisen napakasti XO.

Niin, että en sitten enää ikinä leivo YHTÄÄN MITÄÄN. Enkä muuten paista kinkkuakaan. Paistakoon se, jolla näyttää olevan välit kunnossa tuon uunin kanssa.

S.A.

Mutta mahtuihan päivään aivan loistojuttukin:) "Tuhlasin" eilen rahojani ja ostin pikkupoikien huoneeseen lelujen säilytysjärjestelmän. Tänään yhden puhelun jälkeen huomasinkin tuhlanneeni veljen rahat omien sijasta. Kiitti äiti, kun hoksasit järjestellä jutun näin!

4 kommenttia:

Patonki kirjoitti...

Mutta raaka piirakka on parempi kuin pikimusta piirakka - toivoa on.

liskonainen kirjoitti...

siis ihan tavallinen arkipäivä teilläkin. hih!

Susikairan akka kirjoitti...

Patonki;D Vähällä oli käydä niin, että tuli musta piirakka. Jätin nimittäin tuohtuneena sen sinne leivariin yöksi :O Viideltä, kun heräsin otin sen pois, niin nyt se ainakin on kypsä, vaniljakastiketta vaan pintaan niin ehkä se siitä vähän kostuukin ;D

En edes muistanut kirjoittaa, että kauppareissun aikana Mc Pampers oli levittänyt kaikki huushollin lautapelit yhdeksi iloiseksi keoksi vaatehuoneen lattialle. Siellä oli kimblet, palapelit, Unot ja 15 muuta peliä suloisessa sovussa XO XO XO Voit vaan kuvitella mikä homma erotella ne takaisin omiin laatikoihinsa.

Tänään onkin jumppapäivä, niin en millään ehdi tehddä mitään kotitöitä- en edes kävellä keittiön läpi- varmaan hyvä niin! Jätetään keittiö sille kuka siellä osaa jotain tehdä ja minä keskityn olemaan poissa jaloista :P

Hanni kirjoitti...

Omena-sormipiirakkaa :D Puluseni, ehdotan että ostat kaupasta uunin lämpömittarin. Säästyy monelta raivolta. Eikä maksa paljoo :) (mutta älä tee kuten yksi nainen toistuvasti entisessä kodissaan, jossa oli takka-leivinuuni. Siis sitä irtomittaria ei kannata jättää sinne uuniin, se kärvähtää ja lakkaa mittaamasta jos sinne lykkää tulet ja mittari on uunissa...)