25.11.10

spruits.

Työpäiviltä ylijäävät ajat menee... hmm... kävelyyn, syömiseen, tavaroiden siirtelyyn, pyykinpesuun, saunomiseen, *tämän järjettömän kakofonian sietämiseen (kello on taas 20:00 ja äidin sietokyvyn lakipistettä ollaan lähellä)*, harrastuskuskauksiin (pakkasta ollut rapiat 20 astetta), niin ja nukkumiseen. Sen lisäksi viikonloppu oli mitä parhain, täynnänsä ihania ihmisiä, pikkupikkupikkujoulua, mummon ja Iskän vierailua, hyvää ruokaa ja muuttopuuhia (juurikin sitä jäljellä olevaa v-maista pikkusälää, joka pitää käydä läpi ja miettiä, mitä niille tehdään), toki vieläkin on jotain silppua jäljellä -hohhoi, haetaan kun jaksetaan, jos jaksetaan-.

Ja tänään sitten thö sankari jäi sitten ihan rysän päältä takin taskusta tupakkaa näpistämästä. Pihkura ja pahalainen! Mietin päivän töissä ja Ukko kotona ja sitten kotona oli jälleen kes-kus-te-lu-a ja siihenhän se taas lopussa meni, että poika parkui kurkku suorana MULLA EI OO ENÄÄ YHTÄÄN KAVERIA, TE OOTTE NIIIIIIN TYHMIÄ, MIKS PITÄÄ SOITTAA KAIKKIEN VANHEMMILLE? Vasta-argumentteina: "No tota, jos aina samojen kavereiden kanssa toilailusta häkki heilahtaa, niin oottekohan ihan sopiva "jengi"?" "No se vähän niinku kuuluu vanhemmuuden toimenkuvaan olla niiin tyhmä..." "Siks pitää, että kyllä minä haluaisin, että minulle myös soitettaisiin, jos sinä tekisit jotain tai kaupittelisit sellaista, mitä sinulla ei pitäisi olla ensinkään. Mutta voit olla ihan varma, että mieluusti olisin soittelematta näissä merkeissä- joka tapauksessa sinä olet meidän lapsi ja tämä asia selvitetään! Ja on kyllä ihan mielenkiintoista pohtia miten tämä velka-asia hoidetaan? Jos olet velkaa yhden tupakan toiselle alaikäiselle, niin pitäähän meidän selvittää mikä on käypä hinta ko. tuotteesta markkinoilla tällä hetkellä..."

Tosi kivaa, että on neljä lasta ja nuorin vasta vaippaikäinen. Dee onkin muuten oppinut avaamaan jääkaapin oven (siis kolme alinta hyllyä on tyhjillään ja ainakin lenkkipaketti patterin takana), Dee osaa tiputtaa vessanpönttöön kaikenlaista (kertakäyttöhanskat on ihan jees pönttöongintaan), tiskikoneesta löytyi pesty lelupyssy, koira on vähän "vaiheessa" uuteen kotiin sopeutumisessa (lue pari kohtaa on toistuvan merkkailun kohteena) ...


Äsh. Pakko lopettaa, alkaa hengästyttää jo tämä kirjoittaminen ja yritän kovasti muistaa, että huonon päivän jälkeen tulee todennäköisesti vielä huonompi päivä.

Hah, niin tosiaan. Eilen selviteltiin tämmöstä älyttömyyttä: KOKO yläasteella on joku "spruittailu"-epidemia, ja mitäs se sitten on? NO VOI VITTU SYLJETÄÄN TOISTEN PÄÄLLE! Lähdenkin tästä spruittaileen noi kullannuput pötkölleen ja spruittaan koirankin samalla vaivalla.

S.A.

15 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Voi Akka, Ihanan kamalan lohduttava kirjoitus. Kun noi lpaset voisikin kasvattaa purkissa. Kaikkea ne keksiikin. Siis kaikkea!

liskonainen kirjoitti...

thö sankari alkaa olla siis täysiverinen murkku.

onneksi sulla on se pinkki huone...

Niinu kirjoitti...

Kuinka vanha thö sankari on nyt?
Ihan vaan että tiiän koska noi jutut tulee omalle tontille;)
Tää on taas näitä asioita joita ei kerrota ihmisille jotka miettii että yksi,kaksi,kolme vai niin monta kuin on tullakseen?!
(kyllä mä siltikin nää piltit tekisin:)

Hanni kirjoitti...

Mie oon sanonut omilleni, ettei se ole mikään laki, että yläasteella pitää ruveta pelleileen tupakan kanssa. Taitaa se olla noitten murkkujen kohdalla ihan omat lakipykälät. Mutta taas olette kunnostautuneet. ettekä päästäneet asiaa läpi sormien. Hyvä, hyvä!

Usko tai älä, järki niiden päähän kasvaa jossain vaiheessa. Jos on kasvanut munkin mukuloille, niin toivoa on :)

Sipulix kirjoitti...

Joo, se pahempi päivä koittaa viimeistään sitten kun ne kaikki on teini-iässä, oota vaan. Mäkin lähden tästä spruittaileen!

ssssssssspruuuitttttttthalit!

Arjaanneli kirjoitti...

Jaa että entisajan räkiminen on nykyää spruittailuu?
Anteex ko tääl hihittelen, mut ku on sillai helppoo, ko omat spruittailijat on jo sillai vanhentunnu, ettei enää tartte kavereiden vanhemmille soitella.
Sitä tuli ahkeraan tehtyä:)
Ja nyt en oo enää ihan simotyhmä, vaan ihan hyvä "tyyppi"...mitä se sit onkaan...!
Liittyiskö se mitenkään palkkapäivänä tulleisiin tekstareihin???

ziriliini kirjoitti...

Kiitos, Akka! Näitä on itse kullakin

Rusla kirjoitti...

Nyt tuli tämmöiselle puoliuupuneelle ihan huoli Akasta, kun nuo elämänmuutokset ottavat aina veronsa, vaikka kuinka positiivisia ovatkin. Meinaan sinulla työ ja sitten täydellinen uusi kotinne. Kyllä siinä alkaa helposti normaalin arkipyörityksen ohella kaikki ylimääräinen riesa spruitattamaan. Toivottavasti löydät antoisia levähdys- ja lataushetkiä. Lämpimiä voimahalauksia!

Anonyymi kirjoitti...

Rusla on uusi salanimeni ;)
terkuin, Ruska

MiPa kirjoitti...

Koita jaksaa. Vaihe menee kyllä ohi, mutta koettelee voimia. Nim.merk kokemusta on Etelä-Kairan suunnalta, susirajan tältä puolelta, Eagle-landiasta.

Sari kirjoitti...

Kaikilla näyttää olevan samanlaista. Odotahan kun ne löytää alkoholin. Meillä taistellaan tästä asiasta joka viikonloppu!!
Murkkuikä on tosi raskasta aikaa, mutta onneksi se kuulemma menee joskus ohi.

Patina kirjoitti...

Voimia sulle sinne thö Sankarin kaa... kahden murkkuiän jo ylittäneen lapsen äitinä voisin sanoa, että aikansa kutakin... ja jos muistelee omaa nuoruutta/murkkuilua, niin eipä sitä itekkään aina niin pulmunen ollut... kaikkea tuli kokeiltua... se onko se hyvä asia, että kokeilee, on toinen juttu... jokainen sen kokeiluvaiheen läpi käy, niin teininä, kuin sitten joskus aikanaan vanhempana omien lastensa kautta ;) ... mutta sen sanon, että raskasta se on oman lapsen erehdyksiä seurata ja murehtia jo tulevista... varsinkin jos itse omaa vilkkaan mielikuvituksen ja roppakaupalla inhorealismia. Nykyaikana kun noita houkutuksia ja vaaroja tuntuu olevan paljon enemmän. Voi kun ne saiski noi lapset kasvattaa purkissa. :D

Susikairan akka kirjoitti...

On se vaan kumma, miten nää "kiva että teilläkin, jos meilläkin" piristää silti ihan älyttömästi. Jotenkin sitä huomaa aina, että ei sitä ihan yksin näiden juttujen kanssa ole... Kyllä kai kaikki saa sitä paskaa lapioida osansa:/ :)

Joku viisas sanoi joskus, että mitä teit itse tietyn ikäisenä, niin vähennä siitä 2 vuotta ja sun lapset tekee sitä samaa sen ikäisenä- näyttää (valitettavasti) pitävän kutinsa. Mut hei, jos itse "viisastui" 18-vuotiaana, niin viisastuisko oma jälkikasvu 16-vuotiaana? *pohtii toivorikkaana* ;D

Niin, Thö sankari on siis 13 nyt.

Mutta tänään ollaan kirjoitettu Joulupukille, eikä listassa edes lukenut että kartonki röökiä.

(hohhoohhoo, huono vitsi;))

Murupeikko kirjoitti...

Köh, mulla Teinix 14 ja kovasti väittää, ettei hän, mutta muut... Mitenkähän olis, ei taija mennä läpi. :D
Onneksi on toi oma teiniys suht hyvin muistissa, niin ei voi joka asiasta revetä ihan kahtia.
Ihanata lukea noita siun tekstejä, saa nauraa höröttää veet silimissä, vaikka sua tuskin aina juuri tapahtumien ollessa päällä juurikaan hymyilyttää!
Pakkasterkut täältä Kainuusta. :)

Esikko kirjoitti...

Huh. Ja mä kun säälittelin täällä itseäni, kun oon vähän väsynyt puolen vuoden yövalvomisten jälkeen. Eikä mulla oo kuin yksi, joka ei osaa vielä väittää vastaan ja nakottaa enimmäkseen just siinä mihin sen viimeksi asetti.