11.12.09

11.12.

Olin aikoinaan työreissuilla yhdessä kylässä yhdessä talossa. Talon emäntä tarjosi kuivakakkua.

Ja voi mahdotonta! En ollut ikinä maistanut niin hyvää kakkua. Kehuinkin vuolain sanoin ja söin kai ainakin kolme palaa. Seuraavalla viikolla postissa tuli käsin kirjoitettu kirje, jossa oli käsinkirjoitettu ohje.

"Maukkaita kahvihetkiä toivottaa Elma." Itketti, kun hän oli nähnyt niin paljon vaivaa ottaakseen selvää osoitteestani ja halusi lähettää ohjeen minulle. Tuntuu hyvältä ja meinaa silmä kostua vieläkin:)*Puolukkakakku*

3 dl fariinisokeria

4,5 dl jauhoja

1 tl inkivääriä

2 tl neilikkaa

ripaus muskottipähkinää

2 tl soodaa

2,5 dl puolukkasurvosta

2 munaa

2 dl kuohukermaa

100 g voita sulana1. Sekoita kuivat aineet.

2. Lisää puolukat, munat, kerma ja rasva.

3. Uuni 175 astetta/ 45-55-min.


(Tarkistin netistä, että ohje oli useammalla sivustolla, niin en kenenkään
salaista ohjetta tänne räpsäyttänyt.)


Puolukoita ei ainakaan meillä tule käytettyä kuin vispipuurossa ja survoksena, niin siksi halusin jakaa tämän kanssanne ja siksi, että tämä on oikeasti aivan äärettömän hyvää! :P


Sählypallokakku on nyt jääkaapissa, sen esittelen mahdollisesti huomenna ja jos en esittele, niin voitte päätellä, ettei siitä tullut mitään. Niin ja tällä puolukkakakulla ei ole mitään tekemistä sen pallokakun kanssa, tämän tein ihan huvikseni.

Seuraavaksi ihan puhdasta pajatusta, että saa höyryt ulos:

Sanottiin pojille eilen, että tänään on siivouspäivä. Bee heräsi aamulla ja totesi, että nyt on kyllä maailman tyhmin päivä, kun koulun jälkeen pitää siivota. Siivottiin koko talo Ukon ehdotuksesta yllätykseksi:) Bee tuli koulusta olikin tosi iloisesti yllättynyt. Aa tuli koulusta ilmoitti, että maanantaina on tunnin jälki-istunto. On sillä vaan s***ana tyyliä järjestää yllätyksiä puolin ja toisin. Pidettiin muiden hazardissa mukana olleiden kanssa palaveri ja paikalla oli me ja yksi toinen perhe (olisi pitänyt olla 5!). Juteltiin asiasta ja vähän toisestakin, mutta näkökulmiahan siinä ei paljon ole, jos paikalla on alle puolet. Miten helkkaroidissa oletetaan, että lapset saisi asiat järjestykseen, jos ei aikuiset pysty istumaan saman pöydän ääreen!? Sanoin palaverissa, että haluaisin nyt ehdottomasti koko porukan, sekä jannut, että vanhemmat keskustelemaan... Saa nähdä onnistuuko. Tuskinpa vain. Ongelma on luullakseni siinä, että luokalla on kaksi vahvaluonteista ideanikkaria ja lauma U&/(TU/ tyhmiä sopuleita (Aa on siis sopuli). Tämä porukka pitäisi saada hajotettua, ehdottomasti. Kaksi vuotta niitä on nyt paimennettu- tuloksetta. MUTTA. Luokanvaihtoon ei koulussa ryhdytä. Koulua ei voi vaihtaa. Luokkakoko muutamaa vaille 30 ja lisäksi luokalla on kaksi (ei ideanikkaria eikä sopulia), joista toinen laulaa ääneen koko ajan ja toinen kiroilee, potkii ja konttaa reppu päässä luokassa. Siis nämä kaksi ideanikkaria ottaa yhteen ja sopulit kipittää jomman kumman perässä. Ja mitä useampi tollo on yhdessä, sen suuremmalla todennäköisyydellä homma leviää reisille. Nyt ollaan ala-asteen viimeisellä luokalla. Miten hemmetissä tuommoinen lastentarharyhmä siirretään ylä-asteelle, jossa ei takuulla ole aikaa millekään tyhjänpäiväiselle värkkäämiselle? Tiedän, että tämä nyt oli sekava ja antijouluinen kirjallinen tunteenpurkaus. *Huoh*. Palaan aiheeseen yön pimeinä tunteina- unta taitaa olla turha odottaa. Niin ja luen huolella kommentit edellisiin kirjoituksiin!

S.A.

NIIIN MUUTEN!!! TÄRKEÄÄ!!!!! JOS TEETTE TUOTA PUNAJUURIKEITTOA, NIIN OTTAKAA NE LAAKERINLEHDET POIS ENNEN SITÄ SAUVASEKOITTIMEN KÄYTTÖÄ! Muuten saattaa tulla tosi jännä makuelämys!

9 kommenttia:

liskonainen kirjoitti...

sanoisin seiskaluokkalaisen mummina ja muutenkin juuri tuohon ikäryhmään perehtyneenä että hyvin se kaikki menee. pennut on murkkuja kuitenkin vain enintään kaksi vuotta elämästään. eiköhän anneta niille se oikeus.

äidille on kyllä tarpeen erityissuojelus sille ajalle...

Anonyymi kirjoitti...

Huokaus, täälläkin ekaluokkalaisen sopulin äiti! Jo nyt luokalla sellaista porukkaa, että niitä on opettajalla mahdottomuus saada kuriin, haistattelevat opettajalle, eivät tottele mitään, rikkovat koulun omaisuutta jne. En tiedä miten näiden vanhemmat asiaan ovat suhtautuneet, vanhempain illassa ei heitä näkynyt.

Minä olen samaa mieltä, että vanhempien ote ja rooli on ensiarvoisen tärkeä! Minä ainakin olen päiväkodissa ja koulussa sanonut, että jos meidän jannu jotain tekee, minä haluan siitä heti tietää ja pidän huolen, että kotona asia tehdään hyvin selväksi. Sinun ehdotuksesi on tosi tärkeä, että koko se porukka ja niiden vanhemmat ovat yhdessä koolla ja tekevät selväksi,että tää loppu nyt!

Meidän sopuli on niin helppo saada mukaan kaikkeen pöhköilyyn, mutta onneksi sille näyttää nyt valjenneen, että hölmöilyistä seuraa rangaistus ja se on suurimmista touhuista onneksi jäänyt pois. On se onneksi sellainen peruskiltti ja tietää mikä on oikein ja mikä väärin ja enimmäkseen on ollut kysymys silkasta ajattelemattomuudesta kuin tuhmailusta. Mutta saa sitä aina harmaita hiuksia, että helkkari tämäkin piti sitten mennä tekemään ja eikö yhtään tullut ajateltua mitään sitä ennen.

Ja tuo on vasta ekaluokalla...!

Mutta tärkeätä olisi se, että ne häiriköt saisi kuriin ja tämän muun porukan olemaan nauramatta tai muuten kannustamatta, sillä eihän kukaan yksin mitään tee ellei ole kiitollista yleisöä.

Minna

Holly kirjoitti...

Mää laitan, kuule, tuleen postissa sulle sen huivin. Mullahan on sun osoite, ellette ole muuttaneet.

Patonki kirjoitti...

Jestas, sitähän pitää alkaa pitää kynää ja reseptivihkoa vieressä.

Laita se Aa samaan pakettiin Ceen kanssa, täällä kuulemma kuri on aikasta tiukkaa...

Holly kirjoitti...

Paketti lähti tänään, tai siis oikeasti se kai lähtee maanantaina. Toivottavasti mahtuu postiluukusta (epäilen). Pika-pikaan pistin mukaan taitohaasteen tavarat, jotka olivatkin olleet valmiita jo aikaa sitten :). Toivottavasti D ei ole vielä kasvanut yli teelmästäni. Tai en tiedä, olisiko se sitten niin harmi kuitenkaan.

Villikissa kirjoitti...

Kakku näyttää makoisalta(minä huomaan aina kaiken herkun ensimmäisenä). Pitääpä laittaa ohje talteen niin saapi sitä kokeilla.

Nyt minä näin teidät telkkarissa. Ihanan näköistä ja tunnelmallista ja niin kaunis talo teillä. :)

Maahiska kirjoitti...

Toimisikohan tuo meidänkin jauhoilla... gluteenittomilla siis. Kokeilen ja raportoin! Kiitos!

Susikairan akka kirjoitti...

Liskonainen <3 <3 <3

Minna; Sepä se, kun sopulit ei kannustaisi niin eipä jaksaisi ideanikkaritkaan säveltää:/
Ei Aakaan tosiaan ole kärkijoukoissa tolloilussa, mutta näköjään sujuvasti seuraa vierestä puuttumatta touhuun tai on aiemmin puuttunutkin, mutta nyt ei:/

Oikeasti hurjaa juuri tuo hajottaminen ja haistattelu ja epäkunnioitus- melkein soisi opettajille tulevan takaisin oikeudet napauttaa karttakepillä sormille...

Oi Holly! Miten maltankaan odottaa pakettia:)

Patonki:D Sinusta saattaa pian tulla suurperheellinen;D

Villikissa:) Harmi, että talo ei ole meidän. Oli ihan lavastetut kuvausolosuhteet:) Eli mökkikylässä kuvattu.

Maahiska:) laitatko sitten mitä jauhoja ja minkä verran käytit, meillä ei ole keliaakikkoja, mutta jos joskus tulee sellaisia vieraita, niin tietäisi sitten.

Hanni kirjoitti...

Voi hitsi, kun sie oot ihan oikeilla jäljillä (mun mielestä) tuossa koko-kylä-kasvattaa-systeemissä. Kun mukulat huomaa, että kaikki vanhemmat vetää yhtä köyttä ja kokoontuu keskustelemaan lastensa pöljäilyistä, menisi niin johtajat kuin sopulitkin ehkä itseensä. Mutta tuolla tavallahan homma toimii yleensä: vain murto-osa vanhemmista on valmis toimimaan, jotta tilanne rauhoittuu. Meillä aikanaan ala-asteella sovittiin koko koulun oppilaita koskeva kotiintuloaika. Se toimi: kun ei kukaan voinut sanoa, että kaveritkin saa jäädä pihalle klo 21 jälkeen. Kun kukaan ei saanut.

Mutta Aa on varmaan järkityyppi, perseestä revitty (anteeksi, ei voinut olla siteeraamatta), joten olet ainakin omalta osaltasi lapselle näyttänyt, että mitään ei katsota sormien läpi. Jatka vain omaa linjaasi, olet tosi napakka ja hyvä äiti <3