12.12.09

12.12.

Siis ihan älyttömän hieno sählypallo, hohhohoo:D. Tein Hellapoliisin valkosuklaa-daimkakun. Piti miettiä, että miten sen saa kasattua väärin päin ja päädyin hyydyttämään pohjan ja itse kakun erikseen. Sitten vain nostin hyytyneen pohjan kakun päälle ja annoin olla yön jääkaapissa. Aamulla kaulitsin mantelimassaa ja heitin tuohon päälle. Se tietysti repeili reunoilta ja tuhot piti peittää koristeilla. Ideani painella palloon painaumat sormilla oli myös ilmeisen huono, koska sormi meni läpi päällisestä. Ne reiät peittelin hopeakuulilla.

Sanoin Aalle, että yritän onnistua paremmin sitten, kun voittavat Pohjois-Suomen mestaruuden. Johtuikohan Aan kannustava suhtautuminen melko tiukkasanaisesta mielipiteiden vaihdosta vai mistä lienee. Nyt on kuitenkin rauha maassa. Poika kysyi harmistuneena omasta käytöksestään, että: "Miksi minä olen tämmöinen perseestä revitty lapsi?" Lohdutin sanoen, että: "Kaikki teidät on perseestä revitty!" Huono ja musta huumori kannattaa pöhkömpinäkin päivinä.
Ja oma mieli rauhoittui kovasti, kun sähköposteilin yhden lukijan kanssa:) Ihmeesti se vain helpottaa, kun saa vähän "rähistä" ja tajuaa, että samojen asioiden kanssa on painittu ja painitaan muissakin perheissä.

Samalla sählykakulla vedettiin oman perheen kanssa Ceen synttärit. "Oikeat" juhlat on sitten, kun kummitäti on lapsineen maisemissa (ensi vuoden alussa?) ja tulee niitä toki juhlittua Joulun aikaan mummolassakin.

Ja mitäs muuta? Tämä Akka lähtee kuuntelemaan Dj. Ramppaa. Sovittiin ystävän kanssa näin, koska Rampalla on parhaat biisit ja hyvät jutut. Ai, ettekö ole kuulleet? No Dj. Ramppa on Susikairan eläkkeelle jäänyt kirkkoherra. Mennään siis kirkkoon huomenna. Ramppa on nykyään niin harvinaista herkkua, eläkkeellä tosiaan kun on. Saarnatkaan ei ole liian tuomitsevia. Käy hyvin siis tämmöisille taviksille. Ramppa oli muuten meidän vihkipappi.

Mutta näihin kuviin ja tunnelmiin tällä kertaa:) Leppoisaa lauantain loppuiltaa, huomiseen!

S.A.

5 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Kakku on hieno, mutta tuo A:n kommentti on kyllä paras ;)) Voi teijän kanssa!!

Pellon pientareella kirjoitti...

Tää on niin mainiota, kun dokumentoit näitä juttuja. Sähän voisit tehdä näistä sellaisia kuvatekstikirjoja, joita saa tehdä ja tilata sitten jostain valokuvaliikkeestä. Ois nääs aika hieno perintö lapsille lukea sitten aikuisena, että "9-vuotiaana mä sanoin noin ja äiti vastas niin". Mua ainakin naurattaa ihanasti. Tää on ihan perseestä! ;)

Hanni kirjoitti...

Tulipas taas mieleen omat lapset ja Esikoisen itkuinen valitus:"Miks mun täytyy aina oppia kaikki jonkin perkeleen kantapään kautta!" Mutta kakku ON hieno, ja varmaan maistuu hyvälle. Ihan selvä sählypallo-otteluvoittokakku.

Leea kirjoitti...

Haluatko kuulla, mitä sanoi Otso vajaa 4 v, kun katsoin kakkupäivitystäsi????

Vaikka et haluaisikaan niin kerronpa silti:
"Hampurilainen, jossa on koristeet!"
Kakku oli varmasti tosi hyvä :-D

TaiNa kirjoitti...

Ihan hyvä kakku siitä tuli! Eikö olekin muuten hyvää se daimsuklaa-hässäkkä... mm.. meinasin tehdä samalla ohjeella joulupöytään hyydykekakun, vaihdan vähän täytteen aineita ja teen pohjan pipareista. ;)