17.12.09

Uusi päivä (no miten se voisi vanha ollakaan?)

Nyt on hyvin nukuttu yö takana:) Hakkarainenhan kyllä nukkua posottaa menemään, nukkui toissayönkin, mutta Ceellä kävi pissavahinko (parisängyssä) ja se lakanoiden vaihtelu oli omiaan virkistämään minut. Taustalla oli yksi mäntti juttu (ei tällä kertaa kukaan pojista, eikä Ukkokaan) ja sitä sitten vielä mietin yön pimeinä tunteina. Hyi, jos yksikin huonosti nukuttu yö pistää seuraavan päivän pipariksi, niin kyllä voin kuvitella millaista on, jos unihäiriöt ovat lähes jokaöisiä.

Päivällä oli poikien koulun joulujuhlat ja menimme Ceen kanssa sinne. Inhoan pakkasella autoilua yli kaiken ja menimmekin kävellen. Kirpakassa kelissä alkaa tietysti nenä vuotaa ja nenäliinaa ei tietenkään ollut taskussa. Oltiin varmaan kuin evakkoretkeläisiä. Topattuina meritähdiksi ja nenät valuen.

Ohjelma oli hyvä. Ihan kertakaikkiaan. Sopivan mittainen (1 h) ja kivasti perinteistä joulujuttua sekä semmoinen modernimpi esitys. Sikaflunssaa, laihdutusta, Ihanaa leijonat, ihanaa!... Tuohon moderniin esitykseen oli ympätty kaikkea perin Susikairalaista; henkilöitä ja tapahtumia kuluneelta vuodelta. Monessa kohdassa sai nauraa oikein ääneen. Koulun liikuntasalin remontissa oli panostettu äänentoistolaitteisiin (hyvä, hyvä!). Nyt esitykset kuuli ihan takariviin asti.

Aa totesi kotona, että: "Been luokan laulu jotenkin herkisti, ihan sydämestä otti." (Otti minullakin sydämestä, lauloivat nimittäin niin paatoksella ja naamat kiinni mikrofoneissa, että ne uudet äänentoistolaitteet olivat kovilla!) Cee istui esityksen ajan kiltisti sylissä, istuimme muuten Aan luokan kanssa. Ilahduin, että Aan opettaja oli laittanut luokkansa istumaan tyttö-poika-tyttö-järjestykseen ja seuraavan rivin vielä poika-tyttö-poika, eli yhtään tyttöä tai poikaa ei ollut vierekkäin eikä peräkkäin. Ainakin tunnin istuivat hiljaa ja paikoillaan. Tänään on Aalla pikkujoulut luokassa, huomenna Beellä. Sitten alkaa joululoma! Mahtavaa! Kaikki kotiorjat käytettävissä jouluvalmisteluissa;D

Tänään olisi sitten neuvolaa ja lääkäriä ja se unohtunut pipo!!! Kuvallista postausta iltasella, postipoika on nimittäin käynyt meillä:)

Tomeraa torstaita!

S.A.

Ei kommentteja: