8.9.11

Mikä ikä sopiva yökyläilyyn?

Hih:), ei siis ollut edellisen kirjoituksen pääpointti- jos sitä pointtia näissä kirjoituksissa ikänään onkaan, mutta minkä ikäinen voi yövierailla vastakkaisen sukupuolen luona ja millä järjestelyillä?

Itse siis ajattelin, ettei yökyläily ole pahasta, tosin ajattelin sijoittaa vieraan Been huoneeseen, kuten vieraat meillä sijoitetaan- Bee tykkää vielä nukkua meidän vieressä, joten siellä Been huoneessa on sänky vapaana. Tyttöystävä M on siis usein meillä kylässä ja kuten nyt nelilapsisessa perheessä yleensä on, niin sitä "kahdenkeskistä" aikaa on riittävästi (huom. sarkasmi)... eli ei yhtään. Aina joku pienemmistä pyytää piirtämään/kirjoittamaan/laulamaan/tanssimaan/pelaamaan/you name it. Mutta mikä ikä sitten on "oikea"? Missä vastakkaista sukupuolta tulisi nukuttaa? Vieressä? Lukkojen takana?

(itseasiassa joskus hirvittää enemmän laittaa tyttö "yön selkään", joskus 22-23 aikaan kuin että pettaisi sille petipaikan meille)

Ja.

Miksi se vastakkainen sukupuoli sitten on se "mörkö"?! HÄH?

S.A.

Ps. Aa menee kirkkoon poikakaverin kanssa. Mä en nyt tiedä pitäiskö hihkua riemusta vai kaatua tajuttomana lattialle?! (ja edelleen saa käyttää niitä hjyymorisuotimia... olen vähän väsynyt ja tirskun kaikelle;))

Pps. Ja nimenomaan, miksi minäkin ajattelen heti, että tytöt ja pojat nukkuisi eri huoneissa? Mihin ytimeen moinen on juurtunut?

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Akka... tuo on kinkkinen kysymys ja jännä, että siihen takertuu. Itsellä ei koskaan ollut mitään sääntöjä yökyläilyyn, mutta enpä niitä juuri kysellytkään. Poikakaveri nukkui vieressä ja siitä ei edes keskusteltu sen enempää.

Silti itsekään en laittaisi samaan huoneeseen. :D Liekö syynä ne omat kokemukset vai mitkä.

Anonyymi kirjoitti...

Tää on kyllä oikeesti mielenkiintoinen kysymys..

Meidän 8v neidin paras ystävä on poika ja on ollut jo useamman vuoden. On ollut meillä yökylässäkin muutaman kerran. Missäs vaiheessa sitten heidät pitäisi "erottaa" eri huoneisiin, kun tähän asti kumminkin nukkuneet ihan samassa huoneessa??
No ei ihan sama asia tietysti kuin teillä "virallisen" tyttöystävän kanssa, mutta tuli vaan mieleen..

Terv. vakilukija Nina, joka jostain muusta blogista on joskus tänne "eksynyt" ja pahasti koukkuun jäänyt
(ja jopa miehensäkin koukuttanut ;)

Anonyymi kirjoitti...

Apua, tuliko sitä sohaistua ampiaispesäänm, huumorin kautta sen tarkoitin ja luotan Akan terveeseen järkeen mukulansa kasvatella ihmisiksi. ;)

Toi taitaa olla niin veteen piirretty viiva, missä vaiheessa ne poika- ja tyttöystävät muuttuu möröiksi.

Mulle 14-vuotiaan seurustelun kuuluu olla vielä sitä lasten seurustelua, toki voidaan yökyläillä molempien vanhempien suostumuksella ja valvonnassa ja eri huoneissa.

Murkuilla vaan ne hormonit jo hyrrää, järki ei aina yllä siihen tahtiin ja kun omista opilaista yksi 12-vuotias oli raskaana, Juniorin luokkatoveri synnytti 14-vuotiaana, hyvä ystävä on 14-vuotiaan äidin lapsi, tuli itse äidiksi 16-vuoden kypsässä iässä, niin tuo on se, miltä pyrin suojelemaan. Vastuu se on pojillakin, ja niiden vanhemmilla.

Lisäksi, onpa nähty sellainenkin tapaus, että oltiinkin menossa oikeuteen asti, kun juuri 13-vuotias kimpaantui poikaystävälleen, seksi oli mukana kuvioissa ja mainittu 13-vuotias oli "yökyläillyt" jo täysi-ikäisen poikaystävän kotona. Ihan vanhempien suostumuksella ja siunauksella.

Ymmärrän Aata täysin, kun kirkonmenot muuttuu "pakollisisksi" kuten mun työkuvioissa, niin ei oo kivaa! Onnittelut Aalle!

HannaHoo

liskonainen kirjoitti...

hmmm?

meillä ei koskaan tullut tällaista juttua esiin kun tytöt olivat murkkuja.

yökyläiltiin kyllä tyttökavereiden kanssa, niitä neitejä oli munkin luona usein.(tytöthän asuivat peruskouluaikansa isänsä kanssa ja lomat ynnä viikonloput Liskolandiassa - tai Velhovuoressa siihen aikaan)

mutta poikia ei koskaan näkynyt kuin päiväskylässä.

minusta suo tuumailu "mieluummin yökylään kuin myöhään ehtoolla tienpäälle" on järkevää ajattelua, vaikka tytön kotimatka olisi lyhytkin (vaan Susikairassa ei taida lyhyitä matkoja ollakaan)

siitä aiheesta virittäisin keskustelun tytön vanhempien kanssa ja toisinkinpäin. teinien seurustelua olisi hyvä kannustaa myös kaveri- ja ystäväpohjalle. vastuuttaa nuoria kaikissa ihmissuhteissa.

Kimmeli kirjoitti...

Heh, meillä on ihan luonnollista, että poikakaveri nukkuu Tytsän huoneessa :) Joskus siellä on lisäksi tyttökaverikin! Onhan se lähekkäin nukkuminen niin ihanaa! Sitä paitsi, nykyajan nuoret ovat aika lailla valveutuneita!

Anitta kirjoitti...

Aikoinaan meidän pojan tyttöystävä nukkui pojan kanssa samassa huoneessa noin 12v saakka. Sitten sanoin, että tyttö saa ruveta nukkumaan minun 17v tytön kanssa samassa huoneessa. Yökyläilyt loppui siihen.
Oman tyttäreni poikakaverit ei tainneet yöpyä meillä koskaan, joten siitä ei tullut pohdintoja.

Hanni kirjoitti...

Hah, muistan aina mitä mun kaveri sanoi, kun mietiskelin Kaksoslikan aika kauan kestänyttä seurustelusuhdetta ja sitä, voiko poika yöpyä likan huoneessa,ja jos voi niin koska on sopiva aika, pitääkö neuvotella pojan äidin kanssa (kun aika monesta asiasta neuvoteltiin), pitääkö jutella ensin ja miten toimia jajaja... Kaverini sanoi siihen kuivasti, että naimisestako puhut? Jos ne haluaa naida, niin ne tekee sen vaikka silloin kun olet kaupassa, ei siinä yötä tarvii oottaa :D

Susikairan akka kirjoitti...

HannaHoo:D Niinkuin ehkä olet huomannut niin itsekin kirjoitan kieli poskessa ja kauhean vakavasti ;D Hjyymorisuotimet toimii molemmin päin:) Noi on vaan niiiiin rankkoja esimerkkejä :( Mutta kuten tästäkin kapeasta otannasta huomaa, että tapoja on ihan joka lähtöön ja ei sitä "oikeaa ikää" taida ollakaan.

Ja kiitos kaikille kirjoituksista, tää on kyllä ihan mielenkiintoinen pohdiskelu:)

Anonyymi kirjoitti...

Pakko vielä sen verran, että eihän se yökyläilyn kontrollointi mitään estä, helpommin kaitsee kapallisen kirppuja kuin pari teiniä, mutta kyse onkin siitä signaalista, että hyväksyykö asian vai ei.

Mun maailmassa ei 14-vuotiailla kuulu olla seksielämää. Piste.

HannaHoo