2.9.11

Pienten kylien suuria persoonia.

Olen joskus aiemminkin kirjoitellut näistä "kotikylän" suurista persoonista ja tänään juttelin serkkulikan kanssa puhelimessa ja nauroin katketakseni seuraavalle tarinalle. (Huom, ei heikkohermoisille.)

Talossa asui aiemmin kolme siskosta, nyttemmin yksi on siirtynyt ajasta ikuisuuteen, joten kaksi siskosta asuu siis nykyään. Näistä yli 90-vuotiaista toinen on vielä hyvinkin "kopillaan"(siis tässä päivässä/järjissään) ja autoileekin päivittäin. Kuten kunnon automimmin kuuluukin, niin hän pitää hyvää huolta menopelistään; pesee, puunaa, vahaa ja huoltaa. Silmäterä on se auto.

Kesän alussa talon pihaan oli leiriytynyt fasaanipariskunta. Kun mammafasaani lähti sitten pesimä- ja hautomapuuhiin, niin iskäfasaani jäi pihalle vartioon. Äläkä mittään, eiköhän siinä silmänräpäyksessä tullut kilpakosija näkökenttään. Aivan valtava tappelu aikaiseksi. Höyhenet pöllyten iskäfasaani antoi tungettelijalle köniin ja uudestaan ja uudestaan... Paitsi, ettei mitään kilpakosijaa ollut. Se parka tappeli oman peilikuvansa kanssa.
(mitä tästä opimme? ei kannata kiillottaa autonkylkeä ihan peilikirkkaaksi)
Auton kylki aivan naarmuja täynnä! No, mummeli sitten peitteli auton peitteellä, satoi tai paistoi, niin aina hopeapeite auton päälle. Auttoiko? No, eipä mainittavasti. Fasaani-iskällähän oli vainu siitä missä se pahalainen vastus luuraa. Ei muuta kuin hopeapeite riekaleiksi. Ja mummelin vastaisku: Paketoida auto kanaverkolla kauttaaltaan. Jokaikinen päivä ja jos oli useampi reissu päivässä, niin jokaisen reissun jälkeen. Ensin repaleinen hopeapeitto ja sitten kanaverkko. (olisinko hakenut ilmakiväärin lainaan naapurista tässä kohtaa...? juu-u.)
Mummeli oli kuitenkin päätynyt kokeilemaan myrkyttämistä. Oli tarjonnut rotanmyrkkyä ja nitroja. Ja arvatkaapa mitä?

No serkkulikka oli ajellut sen talon ohi tänään, niin siellä se fasaani oli rähissyt jo ihan maantiellä asti ja kaikille autoille. Kaikki sulat ärheänpörheänä riehuu yhden pienen kylän raitilla helkkarin raivoisa fasaani.

Teitä on varoitettu.
Be careful out there.

S.A.


2 kommenttia:

TaiNa kirjoitti...

Eikä.. xD Onneksi mulla ei ole asiaa sinne päin vähään aikaan.. ;D

Susikairan akka kirjoitti...

Taina! Miten sä arvasit mistä kylästä on kyseXD XD XD