5.5.10

Työtaistelupiirakka.

Näppäänpä piruuttani erityisen hyvän piirakkaohjeen tähän!
Oikeasti se on nimeltään puutarhurin piiras, mutta kun innostuin sitä pitkästä aikaa tänään leipomaan juurikin siitä syystä, että elintarvikealanlakon aikana aion todella ruopata pakastimen läpi, niin olkoonpa sitten työtaistelupiirakan nimellä tänään.

Pohja:
150 g margariinia tai voita
2 ½ dl jotain jauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
3 dl juustoraastetta
½ dl kylmää vettä

Nypi kuivat aineet ja rasva, lisää juustoraaste ja vesi→ Valmis:) → painele vuokaan (itse käytän silikonista ja tykkään!)→ Paista uunissa noin 10 minuuttia 225 asteessa. Saa olla kauemminkin, ei se siitä miksikään mene.

Jos oot reipas ja viitseliäs, niin olet silmät sirkeänä aamusta käynyt ostamassa torilta kukkakaalia, parsakaalia ja porkkanoita. Niitä sitten höyrytät ja pilkot. Tai sitten kaivat pakkasesta ko. kasviksia sisältävän pussin- laitat ne mikronkestävään kannelliseen astiaan, näppäät 10 minuuttia täystehoa ja juot sillä välin kahvit.
Alkuperäisessä ohjeessa oli herkkusieniäkin, niitä saa toki laittaa, itse laitoin tänään päiväysuhanalaisia kinkkuriekaleita- kas, näin voit helposti markkinoida sen kinkkupiirakkana eräille kasviksia vieroksuville yksilöille.

Kahvin jälkeen otat piirakan uunista, lasket lämmön 150 asteeseen ja kippaat mikrokasvikset pohjan päälle.

↓ nämä sotketaan sekaisin:
1 muna
2 dl kermaa/maitoa
2 tl provencen yrttimaustetta/välimeren mausteseosta/pizzamaustetta/tai jotain
½ tl suolaa

Laitetaan uuniin; ohje sanoo 15 minuuttia. Minä otin puolen tunnin päiväunet.

Hyvää oli! Meni jo!

S.A.

Ps. Loistotapa päästä eroon myös siitä rasittavasta sentin siivusta juustoa, joka jää *aina* jäljelle, kun jotkut urpåt eivät vaan tajua kääntää sitä juustoa pystyyn tietyssä pisteessä.

5 kommenttia:

ziriliini kirjoitti...

näppärää. :D JA niin toimivaa. Saa myös ne jämät käytettyä, mitä joskus sattuu kaappiin jäämään. esim. porkkanaraasteesta tms.

Itte olen kokeillut kaalisalaatistakin. Hetken kun kaalia hauduttaa, laittanut riisin jämät ja sotkenut vielä soijarouhetta joukkoon... kukaan ei ole tiennyt, että kyseessä ei olekaan jauhelihapiirakka ;)

TaiNa kirjoitti...

aaargh, se on niiiiin rasittavaa kun kukaan muu koko talossa ei tajua, että se perhanan juusto PITÄÄ kääntää jossain vaiheessa ja leikata sieltä eri sivulta! xD

samantyylistä piirakkaa on tullut itsekin joskus tehtyä kaikista ihme jämistä mitä kaapista on löytynyt, passaa hyvin laittaa metwurstia, fetajuustoa, purjoa... nyt tulee vesi kielelle. :D

Villikissa kirjoitti...

Meillä myös sama homma tuon juuston kanssa! Ukkeli siivuttaa juustoa säntillisesti aina samalta sivulta eikä tajua kääntää sitä, vaikka olen siitä sanonut. Useamman kerrankin. ;)

Eve kirjoitti...

Kuulosta hyvältä! kun joskus olen yksin kotona (ehkä jo 15 vuoden päästä), niin kokeilen, silloin ei tartte tehdä munattomana ja maidottomana... :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Voih, se juusto... Kuinka se onkin joillekin niin vaikeaa se kääntäminen? Kertokaa ihmeessä jos keksitte jonkin keinon jolla miehen saa leikkaamaan juustoa siististi.