19.2.11

Täällähän me.

No niin, Liskonainen jo hätyytteli ja toki on ollut tästä päivittämättömyydestä huono omatuonto- tästäkin:/ Raamit on ihan ojennuksessa meillä. Lapset kutakuinkin terveinä. Aalle tuli eilen flunssa ja pientä lämpöä. Voisin jopa sanoa, että "melkein kuin tilauksesta". Esimurkun riennot on päättyneet viime aikoina milloin mihinkin sähläykseen ja kurinpalautusta on harjoitettu. Eilen olin luvannut, että poika saa mennä nuorisotalolle 19-23 väliseksi ajaksi sillä ehdolla, että vien ja haen. No lämmön noustua iltariennot peruuntuivat ja kas, sainkin mennä nukkumaan jo yhdeksältä;)

Arki huilaa tällä kaavalla:
5:45 minä ylös. 6:45 minä; tukka hyvin ja maalit naamassa. 7:00 pikkujätkät ylös, isojen paimennusta. 7:30 pikkujätkät vaatteisiin. 7:45-8:15 pikkujätkät hoitoon, itse töihin. 8:30-16 töitä. 16:15 lapset hoidosta. Kotona 16:45-jotain, riippuen tarvitseeko käydä kaupassa. 17:30 iskä kotona. 17:30-18:30 yleistä kaaosta, nimi tähän lappuun, mulla sitä, mulla tätä, toi sinne, tää tänne, tarkista läksyt...Iltapala/ruoka jossain 19 korvilla, pesupuuhia, sänkyyn rauhoittuminen 20:30...

Kerran viikossa olen ottanut tavakseni pihistää tunnin, puolitoista. Eli vien pikkujätkät hoitoon 8 pintaan ja kaahaan kotiin imuroimaan ja luutuamaan. Töihin menen joko 9:30 tai 10:30 ja vaikka ihan tismalleen tiedän, että näin ei pitäisi toimia, niin en kuitenkaan tunne olevani päivähoitojärjestelmän pahin väärinkäyttäjä- jos sillä säästytään monelta kiljunnalta, niin saanhan tehdä niin? Silittäkää nyt vähän päätä ja sanokaa, että joo, saat pihistää tunnin:)

Isojen toimenkuvaan kuuluu lattioiden siistiminen, pyykit, roskat, lelut paikoilleen siivousaamua edeltävänä iltana ja tämä systeemi tuntuu ihan käsittämättömän hyvältä:)

Tällä viikolla Ceellä oli neuvola ja sitä ennen päivähoidossa keskustelu. Päivähoidon kanssa oltiin samoilla linjoilla, poika osaa ja tekee, jos vaan viitsii aloittaa. Täti oli myös huomannut, että Ceellä on ilmiömäinen kyky saada muut tekemään asioita puolestaan tai hänen hyväkseen. (Mikä manipulaattori tuosta tulee?????) Ruokailu on sihtisuun kanssa haasteellista ja sanoinkin, että jos poika sanoo, ettei syö, niin pois pöydästä ja seuraavalla ruoalla uusi yritys- ei maanittelu, vaan selkeä jokotai. No, torstaina Cee oli poistettu ruokapöydästä asiattoman käytöksen perusteella ja pyysin tarkennusta, että mitähän tämä "asiaton käytös" pitää sisällään? Cee oli neuvotellut vieruskaverinsa antamaan omat leipänsä hänelle, koska ei ollut pitänyt varsinaisesta ruoasta. Hoitaja totesi, että pojalla tuskin tulee olemaan ongelmia elämässä pärjäämisen suhteen, koska varsin neuvokkaasti pelaa aina suotuisat olot itselleen. XO

Neuvolassa poika ei tehnyt mitään. Ei yhtään mitään. Istui hiljaa ja puisteli päätään sen merkiksi, ettei aio seisoa vaa'alla, antaa mitata itseään, ei aio piirtää, ei aio antautua kuulotutkimukselle, siis ei mitään!
Ihan huti reissu ja paasasin autossa, että MIKSET SÄ TEHNYT MITÄÄN? OLISIT OSANNUT IHAN KAIKEN! Ja poika totesi: No, kun mä en osaa sanoa ÄRRRRRRÄÄÄÄÄ!

Niin. Jos johonkin asiaan kiinnitetään huomiota, niinkuin nyt siihen r-kirjaimeen, niin Ceen maailmassa ei silloin kannata edes yrittää seisoa yhdellä jalalla, jos ei osaa sitä r-kirjantakaan... Hohoi.

Kaikenlaista pientä ja suurempaakin projektia olisi täällä kotona, muistipelin pelaamista yms. Cee on värittänyt muistipelin "tyhjät" puolet ja täten tietysti pärjää pelissä huippuhyvin, koska me muut ei vielä olla opittu tätä värijärjestelmää. Oikeudenmukainen lapsi? Totta totisesti.

Lupaan kirjoittaa uudelleen nopeammin kuin 10 päivän välein. Ihan heti, kun keksin mistä välistä pihistän aikaa lisää:) Joku tietysti sanoo, että valvo vähän myöhempään. No kuulkaa, ei onnistu! Minusta tulee liian vähän nukkuneena aivan kauhea! Tai vielä kauheampi kuin jo olen;D

Nähdään!

S.A.

14 kommenttia:

Hanni kirjoitti...

*Silittää päätä* Saat pihistää sen tunnin, Hannin luvalla.

Ceestä tulee vielä jotain suurta, veikkaan poliitikkoa valtakunnan tasolla. En miekään seisoisi yhdellä jalalla ennenkuin osaisin sanoa ärrän. Ja muistinpa juuri likan lääkärineuvolan 3-vuotiaana. Neuvolakorttiin on lääkäri kirjoittanut: "näin kaukaa katsoen kaikki näyttäisi olevan kunnossa..."

ziriliini kirjoitti...

Pihistele vain se tunti. Niin minäkin tekisin. Ja itse asiassa teenkin. :-)

Cee tulee aivan varmasti pärjäämään elämässä - siitä ei ole epäilystäkään. Varsin luova lapi taitaakin olla kyseessä.

Kimmeli kirjoitti...

Pihistä vaikka koko päivä!
Minä aikoinaan olin niin vihainen, kun lapsi ei saanut hoitopaikkaa vuorotarhasta sen takia, kun siellä oli niin paljon lapsia, jotka tarvitsivat yöhoitoa??? Ikinä en käsittänyt, miksi, sillä olivatko ne kaikki lapset yksinhuoltajien lapsia??? Oliko todella totta, että jos äiti on yön töissä, isä ei voi ottaa vastuuta tai toisn päin??
No, sori... Niin, että minäkin pihistelin niitä tunteja aina kun se vain oli mahdollista :)

(iso) Dee kirjoitti...

Cee on fiksu lapsi. Tietää, mitä tahtoo. Sellaiset kyllä pärjäävät elämässä.

Pienten lasten äideillä on rankkaa, varsinkin kun ovat kodin ulkopuolella töissä ja kotihommat ja perhe on hoidettava leipätyön lisäksi. Vuodet kuluvat kuitenkin sukkelaan ja ennenkuin huomaakaan, lapset ovat isoja ja muuttamassa pois kotoa. Yllättäen huomaa haikeahkona muistelevansa ruuhkavuosiaan.

liskonainen kirjoitti...

tervehdys tuntivaras!

sehän taitaa olla ainoa keino säilyttää koti jossain kunnossa ja pää vielä paremmassa.saat siis hyväksynnän liskolandiastakin.

cee on sentään huippu! välkää jo vähän pelottaa, mitä siitä isona tulee..

Ruska kirjoitti...

Tehokasta meininkiä. Hyvä te!
Ceessä on ihan selväsi Aa-luokan liikemiesainesta :)
Silityksii!

Ofelia kirjoitti...

Cee kuulostaa ja vaikuttaa ihan järjettömän mielenkiintoiselta tyypiltä! Huikeita juttuja! =)

Mulle ei ois varmaan tullut ees mieleen ettei päivähoidon kanssa sais noin tehdä... =/ (Se tunti nimittäin.)

Meil on Maudin kans säätämistä kun se ei vieläkään ryömi tms. eli käydään fysioterapiassa, jossa taas ei olla ollenkaan huolissaan, se nyt on vaan vähän jäljessä. Mä itse taas usein tuskailen kun muut jo seisoo ja tuo ei osaa ees mennä mahalta selälleen! =(

Mitä teillä tarkottaa 'huilata'? Kun meillä se on 'levätä'! =D

Ofelia kirjoitti...

Piti vielä kysyä nokkamukista. Joku aika sitten kirjoitit että Dee sai nokkiksen. Eli nyt vasta?! Huojentavaa jos näin on! =) Maud on 9kk eikä osaa juoda nokkamukista, vaikka muut samanikäiset on käyttäneet sitä jo 3kk... Mä en tosiaankaan ollut älynnyt ees ostaa moista! Pidän vissiin Maudia liian vauvana. =( Kauheen nopeesti nykyään pitäs kehittyä ja osata kaikkea.

Anonyymi kirjoitti...

Karmeeta...siis tuo työssä käyvän äidin kiire :/. Ja tiedän että minua se oottaa jo ihan nurkan takana!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pelottaa!!!!!!!!!!!!!!!!

Yours, TMY (Turkin matka 2 muuten varattu toutkokuulle!! Kaks viikkoa, viiden tähden hotelli, all inclusive, koko perhe, ihan meren rannalla, ja huoneen parveke vielä merelle päin.....-eli "kaikilla mausteilla"!!)

Nina kirjoitti...

Vähintään kohtuullista viedä ipet hoitoon siksi aikaa kun mamma siivoaa, tottakai! Tai kampaajakin käy. Hittookse kuuluu kellekkään missä on kun maksaa hoitomaksua kerran, pöh.

Eeva kirjoitti...

Mä hommaisin siivoajan. Kotitalousvähennyksen avulla ei maksa juur mitään. Ja sen siivouksen ajan makaisin varmaan hierojalla tai kosmetologilla ennen töihin menoa :)

Stansta kirjoitti...

Silitän, ja suon sen tunnin, vaikka kaksi! =)

Susikairan akka kirjoitti...

Ofelia:) Huilaaminen on joo pötköttelyä, rentoutumista meilläkin, mutta myös esim. pulkka voi huilata, eli luistaa hyvin:)

Nokkamuki on ollut käytössä noin puolivuotta, ja siis joululahjaksi sai oman, ei tartte enää perintönokkamukista juoda;)

Patonki kirjoitti...

Lapsellisena tarhantätinä valtuutan sinut käyttämään tunnin siivoukseen :)

Laitoinko jo sen 'totally disaster'-paidan teille?