13.3.11

Sunnuntai.

Koululaisten hiihtoloma alkaa olla tapissa. Aa vietti lomansa mummolassa ja Bee nautiskeli kotona yksin olosta. Oli kyllä mahdollisuus lähteä myös mummolaan, mutta poika päätti itse, että viettää laatuaikaa koiran kanssa.

Tänään ajattelin pyytää Been ja Ceen elokuviin kanssani, Yogi-karhua katsomaan. (Lapset, mikä ihana tekosyy;D, eihän minulla itselläni toki yhtään haluta 3D-elokuvaa töllöttämään...)

Aan suuri rakkaustarina päättyi joskus tammikuussa. Käteen siitä jäi 80 €:n puhelinlasku. No, se lasku oli joulukuulta ja tietysti se tuli juuri silloin, kun olimme sairaalassa. Ukon kanssa todettiin, että "muistatko silloin kun avattiin pojille ne liittymät, niin silloin puhuttiin, että taidetaan kerjätä verta nenästä, kun ei laiteta saldorajaa?" Pikkuriikkisen se tietysti kuumensi pannua, mutta me maksoimme 20 € ja poika kuukausirahoistaan loput. Sairaalan kahvihuoneessa puuskahdin yhdelle äidille, että hohhoi, tämäkin vielä! Niin tämä äiti totesi, että heillä likka puhui 500 €:n puhelinlaskun. Siinä vaiheessa 80 € alkoikin tuntua ihan taskurahoilta ;D Korvaamaton vertaistuki!

Ai niin, Aa ja tyttöystävä ovat kuulemma piiiiitkällä tauolla, eivät siis varsinaisesti eronneet... No, jos tauko on pidempi kuin yhdessä vietetty aika, niin minusta ehkä on erottu ihan oikeasti, mutta mistäs minä mitään tiedän. Vanha kalkkis!

***
Ensiviikko on taas vallan mielenkiintoinen. Maanantaina on kampaaja (jee). Kirjoitin joskus taannoin kampaaja-ajan joulukonvehtirasian kanteen ja sitten tietenkin paiskasin sen roskiin. Viime viikolla soitin, että mulla saattoi olla aika vaikkapa ensiviikolla sinne, mutta minähän päivänä?! Joo, no tiistaina Aa lähtee oopperamatkalle Helsinkiin ja hänet pitää viedä kuudelta aamulla koululle. Keskiviikkona Ukko lähtee koulutukseen ehkä Jyväskylän lähelle tai johonkin muuhun paikkaan (joka siis ei ole olennaista, vaan se, että Ukko ei ole käytettävissä). Ke- to välisenä yönä Aa palaa oopperareissulta ja pitää hakea yöllä kolmelta koululta. Torstaina minulla on iltavuoro ja koskapa Ukko ei ole käytettävissä, täytyy vaivata Ystävää, josko hän hakisi Ceen ja Deen hoidosta ja veisi kotiin, kyllä Aa pärjää tunnin niiden kanssa.
Hoitoaikoja ilmoittaessani päiväkodintäti vastasi hymyhymiöllä, kun kirjoitin hoitoajat ja lisäsin, että torstaina hakee punatukkainen nainen, mutta kyllä poikien pitäisi tuntea hänet.
Sunnuntaina olisi sitten Been jälkikontrolliin lähtö, aika on maanantaina, mutta tod.näk. mukavampaa olisi ajella jo sunnuntaina paikanpäälle. Niin, ja tosiaan Been oikomishoitokin on keskiviikkona, mutta sinne saa suoriutua kyllä ihan omikseen.

***
Vielä sananen uudesta kodista! Siis tosiaan tämä on nyt vuokralla, vuokranantaja kyllä sanoi, että voisi harkita myymistäkin muutaman vuoden kuluttua. Tässä vaiheessa jonkin omistaminen tosin saa hillittömän naurunremakan aikaiseksi tässä torpassa, joten todennäköisesti me asustelemme iloisina (ja huolettomina) vuokralla:) Ukko perisusikairalaiseen tyyliin tinkasi vuokraan kaiken, eli joka kuukausi simppelisumma, joka sisältää myös sähkön ja veden. Vuokrasopimukseen sisältyy pienet kiinteistön huoltotyöt. Edellinen vuokralainen oli soittanut mm. sulaketta vaihtamaan vuokraisännän (matkaa yhteen suuntaan 230 km), joten vuokraisäntä totesi  Ukolle, että mahtavaa saada ihan täyspäiset vuokralaiset! (Hahhahhhaaa, eipä tiedä mitä sai:D) Mutta siis pienillä huoltotöillä saatiin sisällytettyä vuokraan kaikki, niin sehän sopii:)
***
Pankin ja samassa rytäkässä vakuutusyhtiönkin vaihdoin, nyt ei pitäisi enää olla kauheasti "vaiheessa" olevia juttuja kesken, mutta olen takuulla unohtanut jotain... Vaan tänään en mieti moisia, vietän sunnuntaita riisipuuron ja sopan kera, käyn elokuvissa ja nautiskelen. Kyllä se elämä on ihmisen parasta aikaa! Vähempi vauhtikin välillä riittäisi, mutta kaipa tämä on juuri sitä mitä kapteeni meille on suunnitellut! :)
***
Koira muuten pimahti ihan sekaisin siellä edellisessä talossa. Oli kokoajan levoton, yritti karkuteille, merkkaili sisälle yms.yms.yms. Ja mites sitten täällä? No koira on rauhallinen, ei yritä karkuteille, eikä merkkaile! Hmmm...

Ihanaa, kaunista ja hyvää sunnuntaita kaikille teille!

S.A.

11 kommenttia:

Minz kirjoitti...

Kyllä sitä teillä vipinää riittää! ;D Huh-huh! En yhtään ihmettele, jos jossainkohti joku asia yksinkertaisesti unohtuu.

Ja kovin hienolta tuo taloasiakin vaikuttaa. Mikäs se on vuokralla ollessa, jos on selvät sävelet vuokranantajan kanssa, talo viehättää, paikka on hyvä ja vuokrakin kohtuullinen. Kaikki kohdallaan! ;D

Taisi siellä edellisessä talossa sitten olla muutakin kuin niitä muurahaisia, mitkä koiruus kuuli ja vaistosi... Hyvä, kun sieltä pois pääsitte!

Kimmeli kirjoitti...

Asioilla on taåana järjestyä, vaikka välillä olisikin keskellä kamalaa kaaosta, onneksi!

vilukissi kirjoitti...

Kaikki alkaa järjestymään! Koirakin jo vaistoaa, missä on hyvä olla. Mukavaa sunnuntaita sinnekin!

Eeva kirjoitti...

Aurinkoista sunnuntaita teijänkin porukoille tiältä Savonmualta!

haltiakummimummi kirjoitti...

...myhäilee tyytyväisenä...

Stansta kirjoitti...

Myhäillään täälläkin. Kyllä tuo niin kuulostaa siltä, ettei teidän ollutkaan tarkoitus jäädä sinne edelliseen taloon vaan tilanne tavallaan pelasti vaikka niin puun takaa tulikin. Ja varoittamatta.
Nautinnollista sunnuntaita!

milli kirjoitti...

Kiitos vastauksesta :D Sinä oot kyllä NIII huipputyyppi jotta! Mukavaa, kun koirakin saa olla rauhassa. Viettäkää edelleen onnellista eloanne. Monesti mietin teitä, kun Kuusamontien vierellä kävelen ;) ;) ;)

Leea kirjoitti...

Koiranpissa versus pippelivapaa-alue? Hmmmm, no olkooon. Kun niitä nippelinheiluttajia tarvii muutenkin sietää ja kyllä kusenkatkuisessa huushollissa olisi aika tympeä pitemmän päälle asustaa.

Mielenkiintoisen vuokaavion saisi aikaan teidän elämästä! Todella.

Anitta kirjoitti...

Hienosti on vuokrasopimus tehty teidän kannalta, jos sähkökin sisältyy vuokraan.
Vauhdikas viikko teillä tiedossa (taas). Tsemppiä.

Anonyymi kirjoitti...

ooh, kerro sitten mitä A tykkäsi robinista! kiinnostaa ihan ammatillisista syistä ;). kiva kuulla että teillä asiat selkiytyy :). t yksi vakilukija

Patonki kirjoitti...

Kyllä ne koiruudet vaan tietää.