15.3.13

Maisemanvaihdos.


Kun jonkun asian käsittelee mielessään ja selvittelee, niin seuraa sellainen seesteinen jakso, jolloin kaikki on hyvin ja ei tapahdu mitään mainittavaa. Eikö? Isä selvisi leikkauksesta ja varovaisen toiveikkaina ollaan siltä osin. Opinnot etenee mukavasti ja on oikeasti niin paljon mielenkiintoista uutta asiaa opittavana. Lapsilla on asiat kivasti ja ukko kulkee töissä. Ja näin päin pois vaikka seuraavan vuoden...? Katin kontit. Heräsin viime viikon ma-ti välisenä yönä kohinaan, ajattelin, että no onpa jäänyt telkkari isolle (ja se kohina sitten sitä mustavalkoista muurahaisten kilpajuoksua). Ukko heräsi samaan ja ihan parin sekunnin päästä tajuttiin, että perkele vettä tulee muuten lujasti. Tulovesiputkenliitos oli pettänyt ja meidän riemukkaalla tuurilla sieltä sulun "väärältä" puolelta. Eiku soittelemaan palokunnalle, et viittisittekö tulla vähän jelppiin ja tulihan ne. Se seuraava sulku oli jossain hangen alla pihalla. Riemastuttava tieto, kun eihän täällä ookaan tuota lunta kuin joku metri. Sinne vaan kaivelemaan, et oisko tossa vai oisko sittenki tossa? 2 tuntia ja 5 miestä tarvittiin löytämään se ja sitä vettähän ehti huilata siinä ootellessa sellainen 5000-6000 litraa sinne talon uumeniin.

Evakkoreissuhan se tuli meille. Oletteko pakanneet päivässä kuuden hengen kamat ja päättäneet mitä tarvitsette seuraaviksi 3-4 kuukaudeksi? Minä olen, toki ihanien apulaisten (ukko ja aakkoset) auttamana. Elämä mahtuu pariin matkalaukkuun ja jätesäkkiin näköjään.

Ylläoleva kuva on evakkomökin (200 m2) ikkunasta. Nettiyhteys meinaa välillä pätkiä, mutta pitää vissiin hiihdellä ne ajat, kun ei pääse surffaileen.

S.A.

Ps. Totisesti mi-nus-ta meille ei nyt tarttis enää tapahtua isompia katastrofeja. Olisko vaikka 10 vuotta sellainen kiva rauhoitusaika? Miten tässä tarjoillaan lapsille tasapainoinen kasvuympäristö, kun jumankekka kokoajan on joku ihan pöljä juttu menossa?!

Pps. Hahhah. Meillä siis vesivahinkoyönä oli 4 ulkopuolista ihmistä, 2 palokunnan letkuimuria imi vettä pois ja sellainen kaaoksen omainen tilanne muutenkin klo. 04-06 välisen ajan. Kukaan neljästä pojasta EI HERÄNNYT. Seitsemältä Cee ja Dee kömpi silmät sikkuralla keskelle hävitystä ja kysyivät: "Mitä te ootte tehnyt?" "No, äiti ja isi aatteli vähän siivota..."

16 kommenttia:

Kukkavarvas kirjoitti...

No ei tuohon voi todeta muuta kuin A-PU-A!!

-tarjah- kirjoitti...

Toivottavasti päästit sen röhönaurun! Tuskin paljoa muuta voi. Ja tähän tietty ne plaaplaat, pitää ottaa positiivisesti ja niin edelleen, sanon kuitenkin, että plaa plaa ja vahvistukaa, te kaikki uuden seikkailun matkassa :)

kiala kirjoitti...

Oho! Aika hurja juttu ja hyvät unenlahjat lapsosilla!

eve kirjoitti...

No pääsitte ainaskin hulpean kokoiseen mökkiin parin matkalaukun ja jätesäkin kanssa ;) Kiva kuulla teistä!

Hehkuvainen kirjoitti...

Huh huh! Kyllä mulle tulee hiki ihan lukiessa O_o. Ja kyllä on melkoiset unenlahjat lapsilla, mää olisin kyllä varmasti herännyt. Kiva kuulla teistä, toivotan seesteisempää aikaa. :)

Anonyymi kirjoitti...

"kiva" kuulla teistä..
kylläpä oli taas sattumus.
Mukava maisema teillä! Hyviä hiihtokelejä ja toivottavasti ehditte kuitenkin sinne hiihtelemään.

Kimmeli kirjoitti...

Minua hymyilytti se, että ne teidän pojat niin hyvin nukkuivat :D

(iso) Dee kirjoitti...

Kaikenlaista sitä sattuu! Jälkikäteen tätäkin kenkkua seikkailua muistelette hymy huulilla.
Pojillanne on kyllä superhyvät unenlahjat!
Onpa komeaa hiihtomaastoa ikkunan takana. Aurinkoisia kevätpäiviä teille, Akka ja perhe!

Sanelma kirjoitti...

röhähdin tuolle lasten kommentille: mitä te ootta teheny, muuten sanon, että AUTS! Voi krääk!

Sari kirjoitti...

Kyllä teille todella soisi vähän rauhallisempaa menoa! Mutta lapset tuntuvat tasapainoisilta, kun eivät edes heränneet. Tsemppiä nyt vaan!

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ihana yllätys! Siis se, että Susikairan blogia on päivitetty! T. Aktiivinen lukijasi :)

Anonyymi kirjoitti...

Naurattaa vaikka oikeastaan pitäisi kai itkee. Koita kestää. Taas. Halit! t. sipulix

Anitta kirjoitti...

Voi herramunjee. Kiva on lukea päivityksiä, yleensä, mutta ei ehkä ihan näin räväköitä tarvis olla.
Mukavaa pääsiäisen aikaa kuitenkin, vaikkapa hiihtelyn merkeissä.

(iso) Dee kirjoitti...

Huhuu, Susikairan Akka!
Jokos siellä on hanki alkanut aleta, vai vieläkö ovat hiihtokelit parhaimmillaan?
Hyvää kevääntuloa teille!

anni kirjoitti...

kiva kun oli lempiblogia päivitetty..mutta kuulumiset olisivat saaneet olla vähän erilaisia..toivottasti pääsette pian kotiin takaisin !!

Anitta kirjoitti...

Keäs parhaimmillaan. Joko pääsette kohta omaan kotiin.