17.5.11

Pientä myrskyä ilmassa.

Jahas, jos nyt ihan tarkalleen katsoisi menneitä, niin saattaisi löytyä jokin pieni yhtymäkohta näitä hepuleihin (PiMS)...

No, meillä on siis tässä uudessa kodissa 3 vaatehuonetta. Yhdessä, siinä suurimmassa on kaksi riiputustankoa (joista toisen syö Ukon ulkovaatteet ja moottoripyörävaatteet, eikä sillä ole ollut m-pyörää kymmeneen vuoteen) ja kolme kuutiota vaatetta kasassa lattialla. Yksi vaatehuone on kengille ja yhdessä on juttuja. Vaatteille säilytystilaa on Aalla lipasto (riittää), Beellä komero (riittää), MINULLA, Ukolla, Ceellä ja Deellä kaikilla yksi hylly. Arvatkaapa missä lakanat, pyyhkeet, yms. yms. yms. No vittu siinä kolmessa kuutiossa kaikkien ylimääräisten vaatteiden kanssa, jotka ei mahdu niihin yksiin hyllyihin. Heti KÄSI ylös, sinä nainen, jonka kaikki vaatteet mahtuu yhdelle hyllylle!!! Includes alusvaatteet, juhlavaatteet, työvaatteet, römppävaatteet, siistit vaatteet, yövaatteet, *mahdun ehkä- vaatteet,* en ikinä mahdu, mutta rrrrrakastan vaatteet*, kesävaatteet, ulkovaatteet, lenkkivaatteet.... you name it.

No, hienovaraisesti ja vähän vähemmän hienovaraisesti olen esitellyt kaikenlaisia säilytysjärjestelmiä Ukolle. Mikään ei käy. Toi on liian levee, toi liian korkee, kaikki on liian kalliita, vähennä vaatteita, toi on ruma (mitä vitun väliä on ulkonäöllä, jos se on vaatehuoneen sisällä???), mä rakennan ne hyllyt (OH Really?! Ja tämä ihme tapahtuuuuu... ööö...ensi vuosituhannella???!!!)... Ja Dadadam.

Mitä tähän enää voi lisätä? No, sen että Ukko vetoaa siihen, että hänen vaatteet mahtuu hyvin yhdelle hyllylle. Miksei kaikkien muiden??? NO helkkari. Just siksi, että muut hankkii, ostaa, saa, tarvitsee vaatteita enemmän kuin yhdet Dimexsit kerran kymmenessä vuodessa. Tapan sen. Ukon siis. Lyön lihoiksi ja pakastan yhdelle hyllylle vittu koko Ukon.

Ja nyt päästään huikeaan loppunäytökseen. Sanoin, että siivoan huomenna autotallin ja käyn nyt viimein pakkasten loputtua kaikki romut läpi. Pakkaan talvikamat, joulukamat ja kaikki asianmukaisesti, sekä puran loput keittiön kamat (mihinhän niitä tarvii, jos ei ole kolmeen kuukauteen tarvinnut... no onhan siellä boolimalja yms.)

Ja Ukko kehtaa/uskaltaa/viitsii sanoa: "Autotalliin ei jää muuta kuin mun remonttikamat!" *TähänkohtaanhelvetinkipinöiviäkatseitaAkaltaUkolle* Juma, meinasi saatana silmät revetä päästä irti. Siis ongelma on: Ei ole hyllyjä mihin laskostaa vaatteita, kankaita, pyyhkeitä ja ongelmanratkaisija laittaa tikun ristiin asian eteen ehkä vuonna 5000 ja ongelmanratkaisija esittää minulle ehtoja miten työ pitäisi suorittaa. AI TAIVAS, että sillä on huumorintajua ja turnauskestävyyttä!

Nyt menen ja kuristan sen siihen ainoaan parisängynlakanaan, jota pestään ja kuivatellaan apinanraivolla, kun ei ole tilaa mihin laittaisi ne muut puhtaat. hyvät, ehjät parisängynlakanat.

S.A.

Ps. Päivän huippukohdat tarjoili jälleen Cee. Puheterapiassa terapeutti huomasi ässän jo sihahtelevan ja ärrän tärähtelevän, joten niitä ei ollutkaan tarpeen treenata. Terapeutti päätyi sananselitysharjoituksiin ja jatka lausetta- tehtäviin. Tehtävä meni näin: Terapeutti sanoi: Minä puen nukkea. Ja terapeutti jatkoi seuraavan lauseen, joka Ceen piti täydentää: Minä pompotan_____ (oikea vastaus olisi tietenkin PALLOA), niin Cee vastaa: "Äitiä!"

XD

Pps. Toinen huippukohta! Dee teki ensimmäisen aamupissan pottaan. Tai siis ekan pottapissan ikinä. Mieleni tekisi jättää mainitsematta, että kyseessä oli jatkopissa, joka jatkui potan jälkeen lattialle ja matolle ja loppui penkki"asiaan". Kovasti kuitenkin kehuttiin sitä pottalirua. Alku se on sekin.

Ppps. Tarkkasilmäiset huomasivat yhden vaatehuoneen täynnä juttuja- hahhaaaahaaa! Ei muuten ole minun pilputuksia. Siellä on kaikki VHS, DVD, Pleikkari- Karaoke-, LP-levyt, niiden laitteet ja johdot!!!

20 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Eipä taida olla kuin kaksi vaihtoehtoa: joko rakennat itse ne hyllyt (ostat kannattimet ja liimalautaa, ruuveja) tai sitten ostat jotain valmiita sydeemejä. Tuot ne kotiin, ja joko rakennat itse tai kaadat kamat ukon eteen? No, yksi hylly ei kyllä riitä kelleen!

Anitta kirjoitti...

Eihän norminaiselle riitä edes yksi kaappi. :=)
Pitääpä ruveta seuraamaan uutisia tarkemmin. "Mies löytyi kuolleena vaatakaapin hyllyltä"

Anonyymi kirjoitti...

Otan osaa. Viimeisimmän muuton jäljiltä, jolloin siirryin olkkarin puolelle nukkumaan kissojen ja koirien kanssa, on MINUN vaatekaappinani toiminut "mummmon senkki" jossa onneksi kivasti tilaa, kolme kaappia ja vetolaatikot.

Pojilla on molemmilkla makkareissaan reilusti kaappeja, ja hirmuinen nitinä ja natina käytiin aiheesta lakanoiden säilytys jommankumman huoneessa. Nuoremman, sillä sillä niitä kaappeja enemmän.

Mutta kun ne kaapit tarttee kuulapyssyille ja warhammereille. Huoh.

Halpoja Timbuktun lippuja kellään?

HannaHoo

Hiutale kirjoitti...

Ei riitä hylly, ei! Ja arvaapa miten kahden naisen taloudessa riittää pienenpieni mikrovaatehuone ja pari kaappia - etenkin kun toisella on lisäksi parin vaatekaapillisen verran retkikamppeita... Iso vaatekaappikin on jo hankittuna, mutta tarvittais mies poraamaan se seinään (tai ei ehkä välttämättä miestä, mutta se pora, ja suskulaismiehellä sellainen on, mutta ei tunnu olevan koskaan aikaa).

Mahtoi sillä C:n puheterapeutilla olla hauskaa :D.

Minz kirjoitti...

Noh, täällä näkyy olevan muitakin kuin minä, joka tuskailee miesten ajatusmallien kanssa. :) Toisaalta jotenkin lohduttavaa.

Meillä ei kyllä edes miehen vaatteet sovi yhdelle hyllylle. Hänellä on iso kahden oven tankokaappi, laatikosto ja pari suurta elfakoria omille vaatteilleen. Mulla kaksi metrin pituista tankoa, yksi hyllytaso ja viisi erikokoista elfakoria omilleni. Taitaa mennä loppujen lopuksi aika tasan. Tosin meidän yhteinen vaatehuone on puoliksi pullollaan kaikkea kosmetiikkaa. Siitä ei ole kuulunut valitusta, kun niistä sentään tulee väliin rahaakin talouteen. ;D Autotalli on taas sitten asia erikseen, siitä en jaksa edes alkaa kirjottamaan mitään... Liinavaatteille (lakanat, pyyhkeet, pöytäliinat, verhot ym.) meillä on ns. välihuoneessa (pesutilojen yhteydessä) ihan oma jättikaappi, joka pursuu tavaraa, vaikka juuri olen 'sata' jätesäkillistä kamaa sieltä siirtänyt varastoon.

Tsemppiä toivottelen!

Aija kirjoitti...

Tämähän on ihan selvä: jos autotallissa on vain Ukon kamoja, vie sinne ne "jutut" sieltä yhdestä vaatehuoneesta ja valtaa se itsellesi. ;-D
Tai sitten ei toisaan auta kuin hakea kaupasta joku säilytyssysteemi. Onko teidän lähellä IKEA? Sieltä saa sellaisia elfa-korien näköisiä juttuja. Niillä saa paljon kamaa pieneen tilaan. Tai vaihtoehtoisesti sullot Ukon yhteen koriin!

RiikkaS kirjoitti...

jooh, saattaisinpa kans tehdä niin, että pistäisin puoliskon kamppeet pahvilaatikoihin, järjestelisin kaikki muut kaappeihin ja sanoisin, että kokeileppas mahduttaa omasi jonnekin. Tosin pelkäänpä että mies elelisi ihan tyytyväistä pahvilaatikkoelämää...

Sari kirjoitti...

Olen sitä mieltä, ettei nykyisissä asunnoissa ole lainkaan riittävästi säilytystilaa. Ei meillä ainakaan! Tosin kun kaikki pitää säästää ei sitä tilaa millään olekaan, mutta se on toinen juttu!
Ymmärrän tunteesi siis aivan loistavasti!

Hanni kirjoitti...

En pystynyt lukemaan tätä :D :D Yritän iltapäivällä uudelleen.

Hanni kirjoitti...

No niin, nyt voin kommentoida. Mun mielestä tähän ei ole kuin yksi ratkaisu: ukko fileiksi ja pakkaseen, tungettuna yhteen koriin. Ukon kamat kaatopaikalle ja omat tilalle. Se on otettava raaka peli nyt käyttöön! Terveisin Hanni, joka taas muisti, miksi hänellä ei miestä ole.

Anonyymi kirjoitti...

Miten kuulostaakin niiiiiiin kovin tutulta! Meillä taistelua tosin ei käydä vaatteiden säilytyksestä, vaan miehen tärkeät omat tavarat (pleikkapelit, elektroniikka, dvd:t, cd:t...) vastaan mun tärkeät tavarat (askartelutarvikkeet, kankaat, ompelukone, langat). Miehen tavaroille tuntuu asunnossa aina riittävän tilaa. Mun tavarat tuntuu aina päätyvän kellarikomeroon yms. odottamaan sopivaa säilytystilaa. Toki mun tavarat vie enemmän tilaa ja siinä se ongelma onkin! "Sulle kun ei muka riitä kaksi hyllyä vaikka mulle riittää, sun pitää vähentää niitä tavaroita" sanoo mies.

Kun keksit ratkaisun jolla saat miehen suostumaan uuteen säilytysjärjetelmään/tekemään hyllyt niin kerroppa meillekkin kuinka sen teit! Jos vaikka meillä toimisi sama kikka... ;) Itse olen kyllä taipumassa "ostan itse, asennan itse ja miehellä ei ole mitään sanomista siihen" ratkaisun kannalle...

Pitkään olen blogiasi mielenkiinnolla ja hymyillen, joskus vedet silmissä nauraen seurannut. Kommentoiminen on kuitenkin jäänyt. Jospa sitä nyt uskaltaisi välillä kommentoida... ;)

Rinsessa

Hehkuvainen kirjoitti...

Eipä käy kateeksi. Ei sitten millään.
Nimim. sullotaan sulassa sovussa :)

Eikö teilläkin miehen reviiriksi riittäisi esim. pelkkä vessa?!? Kumma juttu! ;)

liskonainen kirjoitti...

meinasin minäkin tukehtua luettuani postauksesi.

taidankin laittaa mcgyverin postipakettina susikairaan opettamaan ukolle vähän tapoja.... (sehän nääs meillä hoitaa kaiken, myös tavaroiden ja vaatteiden mahduttamisen "ei mihinkään")

cee kyllä taas kerran osui NII-IN oikeaan! terapeutti pompottaa ensisijaisesti äitiä! uskomaton tenava!

Anonyymi kirjoitti...

kaikki kaapit on liian pieniä. mitään ei sovi minnekään ja talvivaatteiden puskeminen erilaisiin säilytysyksiköihin kesäksi saa aina raivon valtaan. lisäksi kengät vievät melkoisen tilan. no sitten ystäväni sanoi, että hänen poikaystävällään on heidän vaatehuoneessaan yksi hylly varattu golf palloille... ja ystävättären alushousukorit ovat lattiatasolla hyllyjen alla, joten prioriteetit kunnossa.
Onnea lakanoiden löytämmiseen jne. ja autotallissa on aivan loistava säilyttää kaikkia muovisia/kannellisia säilytysyksiköitä joissa on kaikenlaista ylimääräistä tavaraa tai sitten niitä U:n vaatteita.

Emonen kirjoitti...

Muista laittaa ne Ukon mp-vaatteet sille Ukon omalle hyllylle niin saat vähän ripustustilaa :D

Hieno puheterapiahetki! *tirsk*

Anonyymi kirjoitti...

onkopakkoviljellätuotavee tä tä niih paljo ..

Susikairan akka kirjoitti...

Hih :D Virtuaalinen viljely säästää kotiväen monilta kiperiltä tilanteilta ta. Blogissa on hyvä tuulettaa, joten IRL on sitten tasasempaa :)

(iso) Dee kirjoitti...

Ei ole ihme, että kuuden ihmisen kodissa on paljon tavaraa ja suhteessa vähän säilytystilaa kaikelle. Sama tilanne näyttää olevan kahden ihmisen kodissakin neljänkymmenen yhteisen vuoden jälkeen lasten jo muutettua omilleen. Kaapeille taitaa käydä samoin kuin vaatteille, kutistuvat pakanat!

koi kirjoitti...

Tönötin sitten kolme päivää pelastusarmeijan piikkiin lukemassa kaikki tekstit alusta alkaen. Hihitin itseni käheeksi, perhe katsoi kuin kahelia (ei uutisarvoa, jatkakaa) ja nautin suuresti lukiessani ihan tavallisen perheen arjesta! Vähän niinkuin meillä, mutta noi neurologiset häiriköt aiheuttaa kaiken potenssiin 26.

Ja juu, ihan näin kauan mulla kesti huomata että joku on kommentoinut mun valitivaliti-blogiin (se on se perseestä koko elämä) kun olen tainnut mokomaa blogia laiminlyödä pahemman kerran ikävien uutisten puuttuessa (!!)

Stansta kirjoitti...

Koska olen ollut "muualla" ja nyt omassa kotona, niin luin seitsemän postausta kerralla ja NAUTIN!!! Sinä se osaat kirjoittaa, pus!
Enkä kehtaa kertoa (?), että mulla on kaksi komeroa ja kolme kaappia vaatteille eikä ne silti näemmä mahdu niihin. Koko makkari täynnä, kirjaimellisesti. Voi oi. Varsinkin kun käytän 0,001% kapasiteetista niiden suhteen: aina samat vaatteet päällä. PitäISI.