3.5.11

Tiistain sekalaiset.

Listataan mukavia ja mietityttäviä asioita.

1. Olen viimeinkin löytänyt täydelliset housut. Tai kolmet. Mutta siis samaa merkkiä olevat, tämmöisen reisipersevän unelmat! Tanskalainen LauRie. Jumankeppulat sentään. Nyt on siistit suorat mustat housut, mustat caprit ja farkut. Täydellisen istuvat. Näyttää huippusiistiltä ja tuntuu kuin olisi verkkarit jalassa. Tykkään! Koska Susikairassa ei ollut (yllättäin) ko. housujen myyntipistettä, niin tilasin sovitteille toiselta puolelta maata ja valitsin sitten sopivat. Sekään ei yhtään jostain kumman syystä nostanut verenpainetta, että normaalisti otan 40-42 kokoa, niin näissä housuissa 38 oli passeli. Hah, eikä tarvinnut lyhentää lahkeita. Olen myyty.

2. Silmälasikaupassa oli upeaa palvelua. Tilasin lasit ja myyjä sanoi, että menee noin kolme viikkoa, kun lasit saapuu. Pöllöpääoptikko lupasi lasit viikossa. Heiiiii, camooooon. Meni viikko, toinen ja sitten otin yhteyttä, että eikö ne vieläkään ole tulleet... yhyy:( Myyjä tuli minun töihin kertomaan, että toiset lasit tulivat, pääsisinkö hakemaan. Otin surkeimman ilmeen ja pyysin aivan hurjan kauniisti, että etkö voisi hakea niitä sieltä teiltä töistä ja ikäänkuin tulla takaisin asettelemaan ne minun nenälleni. Olen *niisk* nuhainen ja apea ja iltavuorossa... Myyjä lupasi pilke silmäkulmassa, että no tämän kerran ja vain sinulle:) Hei, miettikääpä! Lasit kannetaan suoraan naamaan. Wooooouuuu!

3. Patonki Patonkimaasta on lähettänyt läjäpäin paketteja pojille. Ollaan saatu vaikka mitä ihania vaatteita niin talveksi kuin kesäksikin. Cee erityisesti on niin nopea liikkeissään, että nytkin on uusia vaatteita kerroksittain päällä ja osa pesussakin. Trendi näyttää tällä hetkellä olevan pitkät kalsarit alla ja shortsit päällä XD Jotenkin sitä on kesään valmistauduttava, joten jos treenaa shortsien käyttöä, niin sittenhän on helppo vaan jättää ne pitkät kalsarit sieltä välistä veks.

4. Laskin tässä muuten, että jos jokainen lapsi käy päivähoidossa 2 vuotiaasta 5 vuotiaaksi ja esikoulun ja peruskoulun ja askartelee noin yhden asian kuukaudessa, se tekee 720 (siis nelilapsisessa perheessä) taideteosta/askartelua/vohveliliinaa/puutyötä...jne. Aamenhallelujaa. Nytkin uusimmat tuotokset; jogurttipurkkiorava (luulin sitä hiireksi) ja joku pumpulipää (ehkä lumiukko?) ovat autossa kojelaudalla somisteena. Näihin aarteisiin vaan meinaa hukkua ja seinätila tasan loppuu kesken. Miten teillä muilla? Mistä olette vuokranneet varastotilaa lasten askarteluille? Ja nyt ne on jo yläasteella tehneet vaikka mitä sähköhärpäkkeitä! Pitääkö kotivakuutukseen lisätä joku askartelulisä? Jos sattuu syttymään tulipalo jostain mikä välkkyy ja viheltää, mutta kukaan ei oikein tiedä mikä se on...

Olikohan mulla muuta mielessä? Eipä tainnut olla. Tiistai-iltaa toverit!

S.A.

Ps. Kuinkahan kauan tässä flunssassa jatkuu tämä tolkuton väsymys? Voisi jo vaikka seitsemältä kaatua sänkyyn ja nukkua aamuun asti. *haukotus*

10 kommenttia:

Kimmeli kirjoitti...

Mie en oo koskaan ymmärtänyt, miksi joka halavatun vuosi päivkodit ja koulut askartelevat aina ne samat jutut! Joka mukula kantaa niitä samoja kotio. Meil o kohta kolme löylykauhaakin :( Osan kamoista olen vaan hävittänyt, kun ei niitä mihinkään sovi!

Hanni kirjoitti...

Meidän Tokaksvanhinhan myi yläastella tekemänsä kynttilälampetin koulun nipottaja-reksille 60 markalla, ja kun reksi yritti tinkiä, poika sanoi, että siitä hinnast mie en sitten tingi yhtään. Jos teidän jätkissä on yhtään bisnesmiestä (ja varmaan on) niin suosittelen pistämään rahoiksi tuotokset.Kesällä ehkä myyntipöytä valtatien varteen?

eve kirjoitti...

Mä oon jo ajatellut ehdotella koulutoimeelle, että keksisivät jonkun kestoaskartelun jonka tekoa aloitellaan ekalla luokalla ja joka valmistuu sitten ylä-asteen vikalla luokalla. (JOs viel saisi itse valita, niin mä tykkäisin vaikka hienosti sisutetusta saunamökistä... eiköhän se 9 vuoden aikana tulis palanen kerralla joten kuten valmiiksi?)

Niinu kirjoitti...

Meillä vain kahden lapsen askartelut(+kummilapset)mutta kyllä niissäkin riittää...jostain tosi-kehittävästä ameriikkalaisesta ohjelmasta bongasin vinkin: kuvaa kaikki askartelut,piirrustukset(ja ne lapset;)ja perusta niille ihan ikioma kansio tietokoneelle.Sit vaan paperinkeräykseen ne aidot...äläkä jää lapsille kiinni!

Amalia kirjoitti...

Kyllä yskä paranee yskimällä ja nuha......;) Toisin sanoen se menee lääkkeellä ohi 14vrk ja ilman kahdessa viikossa.

Villiviini kirjoitti...

Nyt mä ratkesin näistä kommenteista! Olen tosi kelvoton äiti, kun mulla on vain yksi pumpulipääenkeli ja yksi piippurassista taiteiltu tonttuäijä tallessa. Ne on kyllä joka joulu esillä, täyttävät pianaikaa 30 vuotta, jos ei enemmänkin. Tekijä katsoo niitä aika vinosti joka joulu.

liskonainen kirjoitti...

kommentti a: minä olen ostanut silitysraudan tuolla menetelmällä. rouva kauppias tuli töihin kolmen mallin kanssa (olin tilannut sen, siis rouvan), joista valkkasin yhden, rouva poistui ja toi laatikossa iskemättömän, maksoin epäsopivalla setelillä, rouva takaisin kauppaansa vaihtamaan rahaa ja palasi vielä kerran vaihtarit ja takuukuitti matkassaasn. kerkesin siinä samalla ruokkia puolen tusinaa à la carteasiakasta.

kommeetti b: mulla on vieläkin suurin osa lasten (3 tytärtä) tarha- ja koulumaalaukset, askartelut ja vaikka mitkä tallessa. niitä on paljon.

Anitta kirjoitti...

Voi sentään. Mulla ei taida olla mitään lasten tekeleitä tallessa. Lapsenlapsen piirustuksia sentään muutama. En kyllä muista kuin yhden pojan tuoman pöytäkellon, joka sekin on pojalla itsellään.
Taisivat muinoin lapset askarrella itselleen eikä äidille jäänyt mitään ja hyvä niin. Nyt yritän päästä eroon itse hankkimistani tavaroista.

Minz kirjoitti...

Mä olen jättänyt käyttöön sellaiset asiast, mitkä ovat oikeasti käytännöllisiä: patalaput, pannunaluset (sellaiset laatanpalasista tehdyt), tarjotin... Joulu- ja pääsiäiskoristeita säilön ja otan esille muitten mukana ja jos menevät rikki (niinkuin pakkaavat aikaa myöten tekemään), sitten laitetaan pois. Ei ne lasten kädentaidot siitä mihinkään häviä, että heidän tekeleitä ei ole koko kämppä täynnä. Täytyyhän lastenkin oppia, ettei ihan kaikkea kannata hamstrata. :)

Patonki kirjoitti...

Eräässä päiväkodissa, jossa olin töissä, ei askarreltu vaan maalattiin ja piirrettiin sitäkin enemmän. Joulu-ja kevätjuhlassa lapset saivat työnsä kotiin - hienosti itsetekemissään kansioissa, päivämäärä järjestyksessä. Tilaaviemätön ratkaisu.