2.6.10

"Kiireinen" viikko.

Koululaisten viimeiset koulupäivät täyttyy kaikesta hauskasta. Kivapäivä, uintipäivä, lintutornille pyöräily, pyöräily kunnantalolle/kirjastoon, kenraaliharjoitukset, kevätjuhlat yms. yms. Vanhempi saa olla tarkkana, jotta mukana on kulloinkin tarvittava tavara-arsenaali, eikä kirjastopäivänä repussa ole kiikareita. Kokonainen perjantaipäivä on varattu pulpetin siivoukselle :O.

Kotona isoilla pojilla tulee ihan pikkuruisista asioista kinaa, kun lomajännitys kiristää piuhaa. Aan kevätjuhlat on tänään- Vappunaamiaisissa lanseerattu tyttölook pääsee uudelleen lavalle ;D Luokan ohjelmanumero on laulu-/tanssi-/sketsiesitys, jossa Aa "muka" laulaa naisena. Been luokan juhla on huomenna. Pitää nostaa hattua opelle, kun jaksaa aina tehdä luokalle oman juhlan. Kolmasluokkalaiset, jotka haluavat kaikki esiintyä, pääsevät lavalle. Isossa juhlassa esiintyy aina vain muutama luokka ja Been luokka ei siis nyt näissä isoissa juhlissa esiinny- mutta ope järjestää luokan omat juhlat. Tykkään!:)
Lauantaina on vain todistusten jako. Yksi päättää ala-asteen ja toinenkin menee jo neljännelle.

Muutenkin elämä on täällä Susikairassa muuttunut aavistuksen. Ukolla nimittäin alkoi työt. Syksy/talvi/kevät on mennyt kotirintamalla kahden aikuisen hämmentäessä ja nyt siis *viimein* Ukko pääsi töihin! (JIPPII:)) Äitiyspäiväraha+ peruspäiväraha+asuntolaina+6 ruokittavaa suuta+allerginen koira yhdistelmällä ei kovin kummoisia ole tehty ja vaikka leivänsyrjässä nyt nippanappa ollaan pysyttykin, niin auton hajoaminen/öljysäiliön tyhjentyminen on saanut pieniä (aika suuria) ylimääräisiä sydämentykytyksiä aikaiseksi. Toisaalta onhan meillä ollut todellakin aikaa olla lasten kanssa ihan eritavalla, kuin jos toinen olisi ollut työelämässä kuluneen talven.

(Toivottavasti tämä talvi kantaa jotain hedelmää tuleviin vuosiin; läksyissä auttaminen ja läsnäoleminen toivottavasti näkyy joskus, jossain...)

Aiemmin (siis kun isommat pojat on olleet pieniä) Ukko on ollut töissä ja muhkeimmat riidat on koskeneet aihetta: "Sähän oot vaan täällä kotona..." "Miks totakaan ei ole vielä tehty..."
No liki vuoden kotona kässäilyn jälkeen Ukolle on valjennut, että kyllä ne päivät täällä kotona täyttyy- joskus jopa niin, että mitään näkyvää ei ole tapahtunut ja silti päivä on voinut olla hyvinkin kiireinen. Eli näennäisesti huonoissa puolissa (työttömyydessä) on kyllä aina jotain hyvääkin! Keväällä vähän suretti, kun tuntui, ettei ole kesällä varaa mennä minnekään reissuun, mutta ehkä meillä kuitenkin on:) Asiat järjestyy aina jollain aikavälillä, kunhan ei turhia hättäile!

Eli: Susikairassa aurinko paistaa! Niin taivaalla kuin mielessäkin! :) Hyvä mieli!

Nyt aamupalalle! Kepeää keskiviikkoa!

S.A.

8 kommenttia:

Aimo kirjoitti...

Mukava kuulla, että Ukko on saanut töitä. Meillä on myös ollut havaittavissa asennemuutosta kotihommia kohtaan, kun puoliso on ollut vanhempainvapaalla. Tekee kyllä hyvää miehelle (kuin miehelle) ja parisuhteelle - suosittelen!

Hehkuvainen kirjoitti...

Se on kova juttu, että Ukko on ymmärtänyt millaista on olla kotona. Ja lapset ovat varmasti kiitollisia yhteisestä ajasta. Työttömyys voi joskus tosiaan olla osittain hyväkin juttu. Suuret onnittelut silti Ukolle työpaikasta!

Jellona kirjoitti...

Ihanan pirteä, iloinen ja positiivinen postaus kaiken arjen tohinan ja sydämentykytysten keskelläkin.. <3
Onnea Ukolle työpaikasta ja sinulle miehestä, joka ehkä tästä eteenpäin osaa arvostaa niitä kotona tehtyjä töitä.. :)

Ja lupaan. Kyllä se lasten kanssa vietetty aika näkyy. Joskus. Jossain. Se saattaa olla yhden lapsen yksi muisto vain, mutta se riittää.

liskonainen kirjoitti...

ihania uutisia!!!
ja tosiaankin, asioilla on tapana järjestyä, silloin kuin niiden aika on.
olen sen päässyt toteamaan moneen kertaan.

eilinen Päivän Sana liskolandiassa kertoo siitä kaiken.

kiitosrukouksen paikka.

ja suunnattoman suuren halauksen, häntäni syleilyyn mahtuu koko SISUkairan väki.

Niinu kirjoitti...

Onneksi olkoon työtilanteen muuttumisesta!
Ja olipa osuva postaus noiden viimeisen viikon kiireiden osalta; olen itsekseni miettinytkin miten muut perheet (lue:useamman lapsen perheet) selviää lasten muuttuvien koulu- ja/tai harrastusmenojen kanssa...mulla on suuria ongelmia pysyä kartalla kahden lapsen menojen ja tarvikkeiden kanssa.
No, onhan ne tietty eri kouluissa joten menot on eri aikaan, jopa koulu alkaa toisella 8.08 ja toisella 8.15 ja loppuu toisella aina vartin yli ja toisella 12.00 tai 13.10...saat varmaan kuvan?!
Lauantaina on kevätjuhlat kummallakin klo.8.15 (eri kouluissa:) ja isäntä ulkomailla...täytyy varmaan heittää kolikkoo?

vilukissi kirjoitti...

Samoin sinnekin mukavia aikoja!

Villiviini kirjoitti...

Olipa MUKAVIA uutisia. Näin on: asiat tuppaavat järjestymään ennemmin tai myöhemmin.

Patonki kirjoitti...

Onnea Ukolle.