6.4.11

Hampaita, koko kalusto kerralla.

Voi, että. Te olette kyllä niiiiiiin ihanan uskollisia lukijoita ja uusiakin on ilmoittautunut remmiin:) Linkittää saa toki! Ja minä en sitten ehdi kirjoittaa tänne yhtään mitään, en ainakaan niin säännöllisesti kuin haluaisin. Paitsi tänään. Kun taas *vaihteeksi* vietellään sairaslomapäivää. Eilen Deelle nousi kuume, hampaita tulossa. Molemmat alaikenet on suurin piirtein minun etusormen vahvuiset ja kaikki sivuhampaat tulee näemmä kerralla. Yläosastoa en ole päässyt tutkimaan, nuo etuhampaat on niin terävät (ja katsekin kuin jäätä). Jos tähän ei olisi jo tottunut, niin saattaisi v***ttaa, mutta näköjään minun työpanos on jotain 1-2 päivää viikossa, ehkä, hyvällä tuurilla. En kyllä palkkaisi itseäni.

Cee on hauskuuttanut jälleen oikein urakalla. Naispuoliselle ystävälle totesi hänen kylään tullessaan, että: "Ota housut pois, aletaan jumppaamaan!" XD Moni peräkammarin vanhapoika voisi ottaa iskurepliikkejä tuolta Ceen ehtymättömästä varastosta. Viikonloppu meni mukavissa merkeissä. Ulkoilua, vesitornilla kahvittelua ja ystäviä kyläilemässä. Maanantaina hoidimme asioita, yllättäen VEROVIRASTOSSA (tästä ei sanaakaan, verenpaine nouseeeeeee!!!!!!!) ja kävellen, kun olimme liikkeellä, niin Cee ehti jutustella Tarjan, Merjan, Ailin, toisen Tarjan ja Tapion kanssa. Tapiolta Cee kysyi: "Mikä sun nimi on?" "Tapio." "No, niin äiti! Nyt voidaan mennä Tapion luo kylään, mä tunnen sen!" Ja Tapio seisoi hyvin hämmentyneen näköisenä. Jos olisin sinkkuäiti, niin minulla ei olisi huolenhäivää, mikäli haluaisin tutustua uusiin ihmisiin:)

Dee. Luonnetta alkaa olla, vaikka muille jakaisi(apua). Suurimmat harmistukset aiheuttaa ulkoa sisään tuleminen ja ulkovaatteiden riisuminen. Pukeminen on kivaa, koska pääsee ulos. Ulkovaatteiden riisuminen shittiä, koska joutuu sisälle. Sisävaatteiden riisuminen kivaa, koska pääsee saunaan, suihku shittiä, koska joutuu pois saunasta. Ja näin päin pois. Kiipeilyä harrastaa ja on etevä rakentelemaan reittejä halutun päämäärän saavuttamiseksi. Jos ei yllä pöydälle, osaa ottaa taikinakulhon ja kaksi pakasterasiaa, pinota niistä tornin ja sitten yltääkin pöydälle. *hohhoi*

Bee valaistui. Koska oli googlettanut sitä sairauttaan ja aika järkyttyneenä kysyi, että tiesinkö sen, että hän olisi voinut kuolla?! Ja jatkoi, että hyvä, että mentiin lääkäriin. (En kertonut, että ei se selviäminen niin varmaa ollut sittenkään, ehtii se sen kuulla myöhemminkin.) No, tästä sitten poika päätti, että elämässä on tehtävä asioita nyt. Kesätöihin haluaisi, mutta kun ei vielä voi hakea oikeita töitä, niin jotain "merkittävää" täytyy tehdä. Ja kesälomasuunnitelma kietoutuu pyöräilyyn. Poika aikoo pyöräillä mummolaan (200km). Olemme suunnitelleet, että kolmessa päivässä se voisi olla mahdollista ja trippimehusponsoreita onkin jo ilmoittautunut remmiin:) Pyörä on ihan romu, mutta ehkä sillä sen matkan taittaa:/ Yksityiskohdat on hieman auki, lähdenkö minä takatuuppariksi autolla ja kuminpaikkausvehkeillä vai lähteekö vaikkapa pappa mukaan. Sen olen kuitenkin päättänyt, että tuen kaikin mahdollisin tavoin hanketta. Se on suuri oivallus 10-vuotiaalta, että asioita on tehtävä NYT.

Aa, voi ihana/kamala murkku. Kukaan muu kuin murkku ei saa vanhemman tunteita yhtä pikaisesti kääntymään päälaelleen. Lause saattaa alkaa iloisesti ja loppua kiljuntaan. Tällä hetkellä puhelin on narikassa ja vuorokauden nettikielto. Ja miten helkkarissa nuo murkut näyttää siltä, kuin niiltä olisi kiskaistu selkäranka pois? JA MIKSI NIIDEN HOUSUJEN PITÄÄ ROIKKUA PUOLESSA PERSEESSÄ? No siksi varmaan, kun ei ole sitä tukirankaa. Ei kai keitetyn spagetin päälläkään vaatteet pysy, vaikka laittaisi pikaliimalla. Äsh.

On se kyllä luojan lykky, ettei minulla ole vielä vaihdevuodet. Murrosikäinen, uhmaikäinen ja vaihdevuotinen. Siinäpä olisi napakka yhdistelmä;D

Vaan ei kai se auta kuin alkaa kotitöihin. Ei ne tietysti tekemällä lopu, mutta vähenee kenties hetkeksi.

Kivaa päivää sinne missä olettekin! :)

S.A.

9 kommenttia:

Kimmeli kirjoitti...

Heh, kylläpä ei oo ykstoikkost :)
Meillä se muuten on niin, että miun alkavat vaihevuodet, teinineiti, poikateini ja lähes teini aiheuttavat välillä suoranaisen kaaoksen !!!

Pauliina kirjoitti...

Todella hieno oivallus B:ltä. Ei moni aikuinenkaan ymmärrä, että elämä on elettävä nyt. Sulla on kyllä huippupojat ja kuvaat niitä niin elävästi. Sun blogin lukeminen on niin terapeuttista, kun osaat kuvata noi lasten touhut pilke silmäkulmassa, mutta realistisesti.

haltiakummimummi kirjoitti...

minullapa on hauska tarina tuosta teidän vesitornista.

sehän pystytettiin aika tasan yhdeksäntoista vuotta sitten. huhtikuun ekana päivänä oli paikallislehdessänne uutinen jossa kerrottiin että vesisäiliö nostetaan tänään talkoilla lopulliseen korkeuteenesa. talkoot alkavet klo...

väkeä oli kokoontunut aikas paljon niihin talkoisiin. me käytiin kummipojan äidin kanssa siellä kahvilla myöhemmin, kun ei voitu just silloin osallistua niihin talkoisiin, kummipojan äiti oli kovasti raskaana ja oli muitakin kiiruita...

sanon tännekin että lykkää deelle se luudanvarsi suuhun, pajussa on salisyylihappoa joka lievittää kipua...

hirveesti halauksia!

Hehkuvainen kirjoitti...

Tsemppiä sinne, hyvin sä vedät :). Täällä luetaan kyllä aina, kommentoidaan vähän harvemmin.

Hanni kirjoitti...

Lähetä se C nyt tänne. Oon sinkku, ja erittäin huono ottaan kontaktia kehenkään, saati miehiin. Lainaisin sitä poikaa, eiköhän se viikossa mulle jonkun löydä, vaikka hankala tapaus olenkin. Kiitos etukäteen. Maksan matkakulut.

Hanni unohti sanoa: kirjoitti...

Niin ja Deellä on luonnetta, se on jossain vaiheessa elämää tarpeen. Been alämänviisaus on kadehdittavaa. Aan housut roikkuu sen vuoksi, että sekin on KAPINAA. (näin sanoi aikanaan mulle kummityttö, kun kysyin, että miksi sun ikäisten poikien housujen haaruväli on polvissa... se on kapinaa!)

Stansta kirjoitti...

Jopas siellä riittää taas vilinää!
Ihan tuo Been oivallus -ja jo tuossa iässä! Olisipa sitä itsekin moisen oivaltanut vaan heikkoa se on näemmä edelleen. Siis mulla.
Tsemppiä ja voimaa!

Maami kirjoitti...

No jopas teillä on taas vauhti päällänsä =)

Been oivallus on kyllä vertaansa vailla!

Ja tuo Cee, oon aivan myyty ton pojan edessä...se on niin IHANA!

jaana kirjoitti...

Minä sponsoroin kans pillimehulla ja jätskillä pyöräretkeä mummolaan! Ollaanpa yhteyksissä!

Ihania nää sun jutut! Ei hymyilemättä selviä!

Tsemppiä ja halauksia ihan jokaiseen päivääsi.