1.7.10

Jauhot suussa.

Eilen aamukaffeella istuimme Ceen kanssa vastakkain. Poika arpoen muro- ja leipäaamiaisen välillä, minä lehteä silmäillen.

- Äiti, äiti! Onko kondomi ruma tapa?
- Öh. (Kahvia tirskahtaa suupielestä ja aivot ehtii rynnistää ennennäkemättömään laukkaan; mitä jos vastaan ei? Saan kaiketi kuunnella kondomijuttuja pari kuukautta ja niitä selitetään auliisti kaikille vastaantulijoille. Jos vastaan joo, minusta saattaa tulla mummo piankin. Tai onko lapsi ikuisesti katkera saatuaan jonkun hyppykupan? Vastasin kuten vastuuntuntoisen vanhemman kuuluukin:
- Haluutko dominokeksiä aamupalaksi?

Mitä helkkaroidia!? Juuri, kun olen henkisesti valmistautunut puhumaan kukistajamehiläisistä pian 13-vuotiaan kanssa, niin minun täytyykin puhua kondomeista 4-vuotiaan kanssa...?

Jos näkyy keskikokoinen äiti kävelemässä reppu selässä pois Susikairasta, se olen minä- ottakaa talteen ja pitäkää hyvänä.

***

Eilen oli lämmin päivä, joten sovittiin uimarannalla käynti. Pakkasin kassin: aurinkorasvaa, tutti, tuttipullo, juomaa isommille, hyttysmyrkkyä, leluja, lompakko, kirja yms. Cee haki oman pyyhkeensä ja kysyi voiko laittaa sen siihen kassiin. Vastasin, että tottakai. Päästiin rannalle ja viltti levälleen siihen, Dee viltille ja seuraavaksi aurinkorasvaa. Mutta mitä kummaa? Kassissa oli vain ja ainoastaan Ceen pyyhe. Eli kotona olisi pitänyt sanoa Ceelle: Laita vaan se pyyhe siihen kassiin, mutta älä pura niitä muita kamppeita sieltä pois!

Hohoi. Ihanaa(?), taas uusi päivä ja uudet kujeet!

S.A.

10 kommenttia:

Jellona kirjoitti...

Hahaa! :D Cee on ihan huippu! <3 <3 Tosin en tiedä olisiko minusta hälle äidiksi... :/ :D
Joten onnea matkaan vain ja kyllä me sinut huostaan otetaan jos vastaan tallustat :D

Hanni kirjoitti...

Saipa päiväni taas täältä hyvän alun :D Kiitos!

Kimmeli kirjoitti...

Buuaahahaa :D Loistavaa!
Minulla tuli mieleen, kun Tytsä oli pieni ja olin hänen kanssaan kesäteatterissa, missä mainittiin kortsu. Tytsä sitten kysyi heti, mikä on kortsu??? Sanoin sihisten ja suhisten, että mie kerron sitten kotona... - Ja mie en sit ymmärrä tästä mitään :( Tytsä kädet puuskassa puhisi. Muut ihmiset tirskivät....

Maami kirjoitti...

On tuo teidän Cee sitten ihana...mut sanon saman kun Jellona...en ole aivan varma olisiko minustakaan hänelle äidiksi =D

Virvatuli kirjoitti...

Aikaisin se alkaa tämä sukupuolivalistus... meillä tytär 3 v. tahtoi tänään tietää miten se velivauva oikein sinne äidin mahaan meni... ja ilmoitti samassa yhteydessä pontevasti että sitten kun hän on aikuinen, niin hän voi imettää pikkuveljeään!

Patonki kirjoitti...

Toivotan sinutkin tervetulleeksi meille, Ceen kanssa tai ilman. Mutta suosittelen ottamaan jonkun kulkuneuvon matkaan, jalat saattavat lyhentyä pitkällä matkalla :)

Villiviini kirjoitti...

Voi veljet, Cee pääsee vielä elämässä pitkälle (ja ehkä mutsi myös, tuolla menolla.

eve kirjoitti...

:DDD Minä olisin varman sanonut, että kondori on sellainen iso lintu ;) , jotenkin siihen tyylin väistin kiperät kysymykset kun lapset olivat asiallisin vastauksiin viel liian pieniä :) kohta se aika taas koittaa...

Pellon pientareella kirjoitti...

Heh, tämä pelasti aamupäiväni! Voi viude.

Stansta kirjoitti...

♥ ♥ ♥