7.7.10

Ostetaan: UMPIKUMIRENKAAT.

Lapset kuluttaa. Housun polvia ja persuuksia. T-paitoja, takkeja, kaikenlaista.
Ja polkupyöränrenkaita. Viikon sisään meillä on ostettu 6 uutta rengasta (3 päällyskumia ja 3 sisärengasta), meillä on paikattu renkaita 2 kertaa, meillä on yritetty taas lainata äidin pyörää, kun omasta on *yllätys,yllätys* kumi puhki. Minun ihana hyttyssuojaisa huvimaja on muuttunut pyöräkorjaamoksi, on siellä tosin yksi ruohonleikkurikin levällään. Se, missä minun piti viettää rentoja kesälomapäiviä virkistysjuomia nauttien, on muuttunut öljyä, likaa ja pyöränraatoja sisältäväksi pajaksi. Somaa.

Meillä oli oikeasti aikoinaan semmoinen venäläinen (?) pieni lastenpyörä, jossa oli umpikumirenkaat. Loistokeksintö! Miksei isompiin pyöriin ole saatavilla semmoisia?!

Pojat, jotka hyppäyttää portailta, driftaa (siis vetää semmoista kylkimyyryä), jarruttelee sivuluisulla, ajelee ilman käsiä ja välillä vissiin ilman päätäkin (tai ainakin ilman järkeä), tarvitsisivat ehdottomasti umpikumirenkaat.

Olenko nyt niuho ja nihilisti, kun sanoin, että talo tarjoaa kahdet renkaat (siis sisä- ja ulkokumit) ja sen jälkeen tarvittavat renkaat joutuu kustantamaan itse kuukausirahasta?

No, onhan siinä hyviäkin puolia. Ukko tietää aina mitä tekee illalla. Vaihtaa renkaita;D. Kysyi, että haluanko opetella sen vaihtamisen. Totesin, että enpä juurikaan. Menee samaan lootaan Pleikkarin käynnistyksen ja sen semmoisten juttujen kanssa. Kukaan ei vaadi minua auttamaan, kun nostan kädet vaan ylös: En mie ossaa!

Joskus on ihan hyvä heittäytyä vähän avuttomaksi. Pääsee pikkuisen helpommalla.

S.A.

7 kommenttia:

Patonki kirjoitti...

Muistan että minullakin on ollut umpikumiset pyörät, tosin kolmipyörässäni.

Renkaitten puhkeamista on selvästi ilmassa- lähdimme tänään Irkun kanssa pyöräilemään, etenimme noin kilometrin ja hänen kuminsa oli tyhjä. Pumppaus, käännös takaisin kotiin, 10m ja kumi tyhjä.

Kuka kumit maksaa-kysymys. Ymmärrän teitä, mutta ei kait ne tahallaankaan niitä puhkaise? Opettakaa isot pojat itse paikkaamaan...

Susikairan akka kirjoitti...

Hitsi, kun jaksaisin uskoa, että ne renkaat menee ihan normaalisti pyöräillessä... Mutta, kun esim. tänään oli todellakin rytyytetty portaita alas, niin sanoisin "käyttövirheeksi", jota kotisponsorit ei korvaa.

Ja sitten jos vieressä menee pyörätie, niin sankarit pyöräilee silti ojaa myöten;D No onhan se tietty jännempää.

Ne osaa kyllä irrottaa ja kiinnittää renkaat, mutta paikkalaatikko kavereineen saattaa mennä yhden kumin paikkaamiseen, kun ei ihan päästä selvyyteen missä kohdassa se reikä/reiät tarkalleen on:) Eli rengas päällystetään paikoilla suurinpiirtein kokonaan.

eve kirjoitti...

Mulla oli pienenä just sellainen veneläinen täyskumi polkupyörä, kesti kyllä monen monta vuotta ja monen lapsen käytössä! Siitä virkatusta hatusta voisin vinkata, et jos itse et siitä tykkää ja muuta käyttöä et keksi, niin voisi pitää vaik "v****us-hattuna". Kua alkaa ottaa päähän, niin "v****us hattu" varoitukseksi päähään :) Minunkin nuorimmaiset neidit olisivat muuten ihan onnessaan jos sellaisen hatun saisivat

Hanna kirjoitti...

Hei!

Muutama viikko sitten löysin blogisi ja minusta taisi tulla hrti vakikävijä, niin hyvin kirjoitat! =)

Ja vaikka minulla ovat vanhimmat lapset jo aikuisia, niin monta tutuntuntuista tarinaa olen täältä lukenut. ;)

Jostain kuulin(luin että Biltemaan olisi tullut jonkinlaisia uusia sisäkumeja, ovat muistaakseni geelitäytteisiä(?) ja ovat kestäviä.

Susikairan akka kirjoitti...

Eve! ;D Vi***us lakki! Se siitä tulee! Kun istun mökö naamalla ja lakki päässä, ei kenenkään ole lupa puhutella mua!

Hei Hanna ja tosi iiiiiso kiitos tuosta vinkistä! Kävinkin heti katselemassa bilteman sivuilta ja renkaat tilaukseen! :) Loistavaa!

ziriliini kirjoitti...

Hellurei!

Umpikumirenkaat olisi loistava ratkaisu moniin ongelmiin. Ja niiden retroaikaan paluuta odotellessa minä kyllä kannatan, että pojat kustantavat itse renkaansa.

Pellon pientareella kirjoitti...

Omasta rahasta vaan pojilta renkaat, ihan varmasti. Omavastuun jälkeen. Oppivathan vähän varomaan. Niin, tai itse paikkaamaan, hyvä niinkin. Ja sun ei sentään tartte sitä tehdä, vaikka taatusti osaisit!