3.4.09

Vihreä tilannekatsaus.Posted by Picasa

Tässä olisi nyt viime lauantaina istutettuja vihreitä. Yläkuvassa vasemmalla helmivillakon pelastusyritys, katkoin elinvoimaisimman näköiset latvat ja painoin purkkiin. Ylhäällä keskellä auringonkukka ja laskin sen kasvaneen 1,5 cm vuorokaudessa- eli jos saan sen siirrettyä ulos 15.6. niin sillä on pituutta silloin jo 120 cm. Mitä veikkaatte, onko se liian pienessä purkissa?
Tuota sinistä "mitä lienee"-kukkaa en ole kasvattanut itse. Ostin sen Lidlistä ja se on ollut meillä jo viikon ja on edelleen hengissä! Tuossa pakastusrasiassa on krassia-sitä mikä ei kuki- Liskonainen ehti jo valistaa minua, että myös kukkivia krasseja voi syödä:) Tuolla kasvihuoneessa on joko lisää auringonkukkia, basilikaa, tuli-unikkoa tai sitten kukkivaa krassia. Aloittelijoiden puuhaa kirjoitella lappuja missä lukee mitä siinä pitäisi kasvaa! Ja näitä purkkivirityksiä on kuvassa näkyneiden lisäksi vielä kymmenen.
S.A.

7 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

Oi miten ihanan keväisen vihreetä ^_^! Eiköhän auringonkukka pärjää pienessäkin ruukussa - ainakin pienenä. Onnea ja menestystä kasvatukseen!

Hannele kirjoitti...

Kyllä noista tulee rehevää kukkaa puutarhaan. Tuo sininen taitaa olla helmililja (?). Ja mun tutkimusten mukaan purkki ei saa ollakaan liian iso, että kasvi älyää alkaa kasvattaa muutakin kuin honteloa vartta. Terveisin Hortonomi-Hanni ilman ainuttakaan esikasvatuspurkkia tänä vuonna (viisastuneena edellisistä yrityksistä..)

liskonainen kirjoitti...

minäkin odotan kevättä paprikoineni, tomaatteineni ja kurpitsoineni. ihanaa!
kuinkas neiti d voi?

Anonyymi kirjoitti...

Olen löytäny blogisi vasta äskettäin. Olette kyllä mainion kuuloinen perhe. Kirjoitat ihanasti elämästänne. Monet naurut täällä on jo saatu. Kiitos siitä sinulle ja ihanaa kevään ja vauvan odotusta!
-Outi

Stansta kirjoitti...

Blondi, joka ei kasvata kuin tiskivuorta sekä villakoiria nurkissaan ihastelee toisten luona kasvattamisen ihmeitä, kiitos! Ihanan vihreää, on kevät! :D

Holly kirjoitti...

Minunkin piti pysyä kohtuudessa tänä vuonna, mutta nyt on yli 30 pientä kasvatuspurkkia vetämässä kelloköynnöstä ja tuoksuhernettä. Muutamat lajikkeet, kuten kesäkurpitsa, odottavat vielä siemeninä pusseissa. En tiedä, minne tungen nuo kaikki... Kellokönnöksestä tosin vasta muutama siemen on itänyt, on kuulemma hidas itämään - tai sitten olen onnistunut mädännyttämään osan siemenistä.
Minun pitää muuten muistaa listata sinut blogilistaani...

Eeva kirjoitti...

Onko sulla kasvihuonekin? Nyt oon vihreä, tooosi vihreä. Kateudesta. Sinne saat vaikka ja mitä viriteltyä, voi ihanaa!

Hienosti itää sun juttus, helmililjat voit laittaa pihalle siis kaivaa maahan kun ovat kukkineet. Kukinnot vaan kannattaa katkoa pois, lehtien avulla kerää voimaa sinne sipuliin ja ensi keväänä lykkää uutta ylös!