31.10.08

Päässä vikaa?

Minulla on lääkäriaika maanantaina. Normaalia alaosaston syynäystä, mutta kehtaako sitä pyytää gyneä katsomaan korvaan? Vaiva on ollut jo vuoden, mutta se ei varsinaisesti vaivaa vaan lähinnä on tympeä. Eli korva (vasen) tuntuu siltä kuin korvakarvat olisivat länässä. Kuulo on ehkä vähän heikentynyt, mutta tympein on se tunne, että joko koko korvakäytävä sortunut tai ne karvat on vaan liimaantuneet seiniin. Vähäpätöinen homma, enkä siksi ole saanut aikaiseksi varata aikaa oikealle lääkärille. Myöskään päivystys ei tule kyseeseen, kun vaivasta ei varsinaisesti ole vaivaa, eikä se vaadi kiireellisiä toimia. Kai gynellä on pätevyys tutkia myös muita kehon onkaloita? Kysyn minä ainakin. Olen yrittänyt apteekin sprayllä ja jolloin toisella aineella puhdistaa korvaa, mutta ei ole kummennut tilanne. Mitä jos se onkin normaali terve korva? Onko vika syvemmällä päässä? Onko gynellä pätevyys tutkia sisäisiä osia myös yläosastolta?

8 kommenttia:

liskonainen kirjoitti...

ajattelin ensin että tuohon en edes uskalla kommentoida, mutta yllytän sittenkin kokeilemaan sitä korvakysymystä. tosin olen tullut viimeisten vuosien kokemuksista vakuuttuneeksi että läärit osaavat nykypäivänä vain ne omat onkalonsa. ei tunneta enää kokonaisvaltaista terveyden- saati sitten sairaanhoitoa. tästä inspiroituneena taidankin kertoa loput omalla tontillani. huomenna. ehkä.
kiitos eilisillan kommentistasi.

Hannele kirjoitti...

Vaikean ja pohdintaa herättävän kysymyksen asettelit... olisiko viisasta aloittaa asian selvittäminen kysymyksellä: oisko sulla muuten sattumalta korvalamppua täällä gynen instrumenttien seassa. Jos vastaus olisi myöntävä, voisit pyytää katsomaan korvaa. Jos kieltävä, voisit häipyä selitystä antamatta.Joka tapauksessa gyne saisi vaihtelua päiväänsä, ja voisi kotona puolisolle kertoa, että et muuten arvaa, mitä multa tänään pyydettiin..

Ruska kirjoitti...

Kehtaa ihmeessä kysyä! Kyllä ne gynet on varmasti tottuneet ihan kaikenlaiseen. Tuskin nykyään ihmetellään, jos joku on keksinyt käyttää vaikka korvaa - silleen - hmmm, no jotenkin... ;)

Tsemii onkalotutkimuksiin! Ne on aina yhtä inhottavia sekä ala- että yläosastoissa.

Marjut kirjoitti...

No ajattelisin kyllä että reikä kun reikä;) Miksei gyne osaisi katsoa sitä korvaa kun normi yleislääkärikin voi katsoa sinne alapäähän.
Eri asia on tietenki haluaako sen tehdä kun ei kuulu toimenkuvaan:)

Susikairan akka kirjoitti...

Tähän aiheeseen palaan maanantaina, joskus klo 15.40 jälkeen:D Katsotaan kelpaako reikä kuin reikä... Tai jos kiristäisin tyyliin: Jos et katso korvaan, niin en näytä hänkkärääkään...!

Inkivääri kirjoitti...

Elä hyvä ihiminen - gynen rekkuleet on paljon isommat8]

Susikairan akka kirjoitti...

Herraiesus, tuota en aatellukaan. Tuntuskohan villiltä sorsa korvassa?;D

Susikairan akka kirjoitti...

Eiku sorsa oli se toinen juttu, oliko se ankka se gynen rautahommeli?