14.10.09

Anoppi ja muistoarkistojen pöyhintää.

Enhän minä nyt voi ollenkaan lähteä Deen hakureissulle, kun on niin letkeän leppoisaa olla täällä kotosalla. Anoppi tuli tosiaan iltapäivällä ja voin aivan vilpittömin mielin sanoa, että minulla on kyllä ihana anoppi. Taannoin kerroin niistä epäonnistuneista leipomuksista ja jo silloin anoppi onnistui pelastamaan miniänsä kasvot. Meillä ei ole koskaan ollut mitään erimielisyyksiä, eikä anoppi ole koskaan loukannut käytöksellään tai millään muullakaan tavoin minua. Ainoa asia mikä harmittaa on se, että anoppi asuu niin kaukana.

Minua ei ole koskaan häirinnyt, jos joku on touhunnut kaverina keittiössä(ni), eikä minulla iske paniikki, jos meillä ei kaikki ole ihan tiptop. Talo elää tavallaan ja vieraat kulkee ajallaan. Mieluummin istun rauhassa aloilleni ja juttelen vieraan kanssa kuin hössötän keittiössä tai selittelen sotkuja. Niitä sotkuja on aina ja niitä tulee koko ajan lisää. Jos jollain sotkut häiritsee, niin kerron kyllä mielelläni missä meillä luutuja säilytetään;D

Tästä tuli mieleen yhden ystäväni tarina, kun hän palasi vauvan kanssa synnytyslaitokselta ja appiukko oli pelmahtanut heti samalla oven avauksella kylään. Tuore äiti oli keitellyt kahvit ja appiukko oli pullaa ryhtynyt kyselemään. Ystäväni oli tulistunut siitä ja todennut, että siellä synnytyslaitoksella oli kyllä niin surkeat uunit, ettei niillä viitsinyt alkaa juuri pitkoja paistamaan.
Appiukko oli ottanut sokeripalan.

Naapurissani asui oikein herttainen nuori nainen silloin, kun Aa syntyi. Hän toi päivittäin lämpimän valmiin ruoka-annoksen minulle siihen seinän taakse. Mielettömän kauniisti tehty ja miten hyvältä toisen tekemä ruoka maistuikaan:) Vieläkin sydämessä läikähtää lämpimästi, kun tuota muistelee.

Huomenna sitten sairaalaan. Olen ihan vakuuttunut, että menee käväisyksi tuo reissu ja illalla olen taas täällä kotona. Vaan päästäänpähän Ukon kanssa kahdestaan reissuun... Onhan sitä siinäkin jännää;D

S.A.

11 kommenttia:

Ruska kirjoitti...

Minä ehdin jo hätkähtää, kun ei ollut päiväpostausta tullut ;) Mutta oikea asenne on sinulla siivousten suhteen. Ja hyvä anoppiiiii!

liskonainen kirjoitti...

ajatte sitten sievästi huomenna, tarvittaessa vaikka molempiin suuntiin. kyydissä on arvokuljetus.

eläköön anopit!
(ainakin jotkut, minulla on kokemusta kovin monenlaisista. mutta yksi sentään on ylitse muiden: anoppi ensimmäinen suuri.)

Aija kirjoitti...

Huisaa, teillä eletään jännittäviä aikoja. Hyvää ja turvallista matkaa huomiselle :-)

Hanni kirjoitti...

Et kyllä saamari soikoon synnytä ennen 24. päivää, jolloin palaan Suomen kamaralle reissusta. Pidättelet siihen saakka. Ja tämä on määräys! *menee lisäämään tämän seikan omaan postaukseensa*

Marjut kirjoitti...

Turvallista reissua sairaalalle. Ihana että sinulla on tuollainen anoppi:)

Jane kirjoitti...

Blogissani on sinulle jotain :D

http://janemyrsky.blogspot.com/

Nelmi kirjoitti...

Kuinka ihanaa olikaan pitkästä aikaa lukea blogiasi ja katsella hurjan ihanaa pömppämasukuvaa :) Teillä eletään jänniä aikoja, kuinka nopeasti aika oikein kulukaan? Meinaatkos tuota Hannia totella, istut sitten jalat tiukasti ristissä, kunnes arvon rouva antaa luvan epyktistä tultuaan;)
Taivaan Isän siunausta koko perheelle, kilttiä anoppia myöden ja turvallista huomista :)

stansta kirjoitti...

Muakin jännittää! Suosittelisin odottamaan Hannin paluuta Epyktistä -kuka sitä marmastusta muuten jaksaisi jouluun asti??? ;)

Eeva kirjoitti...

Hui, jännittää! Nyt on jo perjantai, onko jollakulla uutisia tänne kirjoitettavaksi asti???

Anne kirjoitti...

Uutisia oottelen minäkin :O ????
Kerro, kerro Akkasein...... :) !

liskonainen kirjoitti...

taisit sitten jäädä ison kaupungin sairaalaan?
milläs minä hannille selitän, jos dee sittenkin tulee etuaikaan?

kunhan nyt vaan saat kunnon hoitoa siellä ja olette molemmat turvassa.

hännänmittainen halaus täältä ja herran siunausta.