12.3.09

murmur.

Voi pyhä jysäys. Taas vaihteeksi eilen kes-kus-te-lim-me läksyjenteon tärkeydestä ja muusta kouluun liittyvästä... Tuntuu, että kaikki mitä sanoo, on viimeistään seuraavalla viikolla huuhtoutunut päästä taivaan tuuliin. Vai mitä olette mieltä vastauksesta maantiedon kirjassa?
"En kerro!"

Ja tietysti illan viimeiseen falsettiin päästiin sillä tutulla: "Ai niin, oonks mä muistanu sanoo, et perjantaina on enkun koe?" Voi halvatun pässit. Kaikki. No tänään A:lla on tiukka komento tulla äitin töihin kirjojensa kanssa välittömästi koulusta. Saa lukea viiteen asti tuolla keittokomeron nurkassa. (-Millä mä kannan ne kirjat? -No, miten olisi vaikka reppu?????)

Niin, ja kun kertoo miksi lukeminen ja hyvä ammatti on tärkeitä, niin B sanoo, että haluaa oikeasti ryhtyä torikauppiaaksi, jolla on se oma pieni pöytä ja siinä kaikkea kivaa pientä silppua myynnissä. Niin.


Muutenkin tällä viikolla ollaan oltu taisteluasemissa. Mm. tietokoneen käyttö on ollut tapetilla. Vastaan tuputtamalla päästään varmasti siihen lopputulokseen, että ensi viikolla molemmilla pojilla on yksi tunti tietokoneaikaa. Toisella tiistaina ja toisella torstaina. Siinä vaiheessa, kun nätisti sanoo, niin kannattaisi kuunnella ja totella, eikä missään tapauksessa juputtaa vastaan.


Eikä varmasti sillä ole lieventävää vaikutusta, että...

-minulla on rumat ja rasvaiset kökköhiukset.

-minua palelee.

-en pysty syömään muuta kuin hedelmiä ja tuoremehua.

-nukuttaa koko ajan.

-ärsyyntymiskynnys on äärimmäisen matala. ÄRRRRJYHHHHH!
Mukavaa torstaita.

7 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Tuota menoa kun jatkat, kirjoittaa joku jätkistä aineen mun kaverin pojan tapaan aiheesta MINUN PERHEENI: "Minulla on pikkuveli. Se on tyhmä. Minulla on pikkusisko, Sekin on tyhmä. Isä ja äiti on tympeitä." Mutta ihan vakavasti: koitapa levätä aina kun tilaisuus koittaa.

Saanel kirjoitti...

No joo, mikäli oikein muistan, minullakaan ei tuohon aikaan ollut muuta kuin laulua, liikuntaa ja vanhat läksyt : D Miksi muuten ennen ei vanhemmat kauheasti sekaantuneet mukuloiden läksyihin? Tai siis ei meillä ainakaan eikä pahemmin kyllä kavereillakaan.

Juniori on jo tehnyt ammatinvalinnan selväksi, hänestä tulee johtaja, ala on hieman hakusessa ja se, että tarviiko johtajien tehdä työtä.

Läksyjen teko kuullostaa samalta kuin meilläkin, vaikka aika säntillinen hän kyllä on, mutta usein muistuu mieleen vasta nukkumaan mennessä, että ai niin, enkusta tuli vielä jotain. Mutta kun niitä ei hemmetii merkata minnekään vaikka läksyvihko onkin olemassa. Arvaa hävettääkö kun lapseni soittaa "yöllä" jollekin kaverille ja kysyy mitä tuli läksyksi :S

Pirjo kirjoitti...

Samat murheet täälläkin, tosin ei (vielä) tuon pienemmän kanssa... Isompi neiti harrastaa melkeinpä joka viikkoa sitä, että koulusta tullessa lähdetään välittömästi sinne uudelleen hakemaan unohtunutta läksy/koekirjaa tai suksia tai ihan mitä vaan. Mä odotan sitä päivää, että se unohtaa kenkänsä kouluun...

Neljän lapsen äiti kirjoitti...

Koulussahan on pakko osata tietokoneella kirjoittaa, joskus jo eka luokassa.

Marjut kirjoitti...

Vai on teilläkin näitä murheita ! Kouluhan on tylsää ja ei ole mitään syytä sitä käydä. Näin väittää meidän kuopus 10 v. Hän kyllä tekee läksyt ok , mutta viime viikolla selvisi että hän on jättänyt jonkun aikaa korjaukset tekemättä tehtäviin ja muutaman muunkin jutun vaan siirtänyt sitten "teen joskuskunviitsin osastoon" Viikonlopulla meillä olikin sitten pojalla koulua, kotona tosin;)) Ja syy oli tähän tekemättömyyteen "kun ei ole huvittanut":O No juu, luulen että hetkeksi tajusi mikä homma on tehdä ne muutaman minuutin työt kaikki peräperään ;) no annettiin me ruokaa sentään välillä:)
Tsemppiä vaan kovasti ja lepäilehan kun vaan voit !

Sipulix kirjoitti...

Hei! Vanhemmat eivät sekaantuneet siksi laten kouluun aikaisemmin koska silloin ennen vanhaan opettajat antoivat vanhempien olla ihan rauhassa (ei tarvinnut käydä koululla muutakuin juhlissa, vanhempainillassa ja kun joku joutui PAHOIHIN ongelmiin) :D

Anuradha kirjoitti...

Onneksi tulee viikonloppu...;o) Voimia sinulle kestää tuo kaikki! Ärjy rauhassa, hieno leijona.