22.3.09

Pilikillä.

Tarpeeksi suureen ääneen haaveiltuaan pilkkiretkestä voi käydä niinkin, että saa tartutettua ystäväänkin pilkkiretki-innostuksen. Eilen aamulla ystävä soitti, että olisiko tänään hyvä päivä? No, akkaahan ei tarvitse juurikaan houkutella ja niinpä vietimme varsin tervehenkisen retkeilypäivän. Otimme ystäväni nuorimman ja B:n mukaan. A oli jo häipynyt papan luo mopoa korjaamaan ja C:n turnauskestävyys oli kysymysmerkin alla. Lisäksi vaipaton elämä on sillä mallilla, että pissa tulee noin puoli minuuttia ilmoituksen jälkeen eli jätin sitten Ukon ja C:n kotipihalle lumikakkuja leipomaan.

Päivästä muodostui varsin märkä ja hikinen. Nopeasti summattuna oli oikein hyvä, että (omia) isoja miehiä ei ollut mukana kummallakaan. Niillä usein palaa proppu jo ensimmäisessä vastoinkäymisessä.

200 metrin umpihankikävely kairan, porontaljojen, eväiden, pilkkien, varavaatteiden ja muun oheisroinan kanssa sai hien virtaamaan lupaavasti. Se on yllättävän raskasta, kun lunta on puoleen reiteen. Tulet tehtiin rantaan ja ystävän isä pyydettiin ajamaan kelkalla jäälle pari rantua, joissa olisi helpompi kävellä. Jään päällä lumen alla oli noin 40 cm vettä ja isä jäi kelkalla kiinni. Lapset lähtivät auttamaan vaaria ja kumpikin upposi sinne sohjoon eikä riittänyt kengissä varsi pitämään vesisohjoa ulkopuolella. Tunnissa saatiin siis kelkka kiinni, lapsilta vaatteet märäksi, paistettua makkarat mustiksi ja juotua Trip-mehut. Lapset kävelivät talolle lämmittelemään ja minä menin pilkkimään. Sain kaksi kalaa, kiisken ja ahvenen. Sammutimme nuotion ja kahlasimme takaisin 200 metriä kaikkine kamppeineen. Kotiin päästyäni laitoin päiväunille (3h) ja heräsin puoleksi tunniksi saunaan, jonka jälkeen pötkähdin yöunille. Jokatapauksessa varsin hauska päivä!

Tänään käytiin hakemassa moponkorjaaja kotiin- eikä se mopo lähde edelleenkään käyntiin. Hö=/

Täytyy alkaa tuotteistamaan tuo "Tiedän kaiken kukistajamehiläisistä!"-paita, minullahan on muutaman kuukauden päästä ihan todistusaineistoakin paidan alla. Se olisikin erittäin katu-uskottavaa, eikö totta? ;D Kiitos Ruska!

Nyt kaalipataa uuniin ja sen semmoista sunnuntaipuuhaa(=puuhaamattomuutta)!

S.A.

8 kommenttia:

liskonainen kirjoitti...

kerrassaan ihana päivä sinulla onkin ollut. veikkaan että joillakin on vatsalihakset pinkeinä nauramisesta. ainakin sitten jälkeenpäin. onneksi ette ottaneet miehiä matkaan.

tilaan ennakkoon ainakin kaksi kukistajamehiläispaitaa. naurettiin itsemme kyyneliin laillisesti vihityn kanssa, ensi kesän hittituote?
taitavat olla aika tuottoisiakin nuo aakkoset.

Stansta kirjoitti...

"Be careful what you wish" ja eikun pilkille! Mukavalta kuullosti vaikka varpaita vähän paleli kastumisen jälkeen. Pääsitpäs! :)

Voi, kaalilaatikkoa!!! Yksi inhottavimmista ruoista kiellettyjen listalla sappivaivaisella. Tykkäisin niin kovasti kaaliruoista. Ehkä joku päivä on pakko ottaa riski ja Litalgin-purkki viereen...

Tuo paita-idea on vallan LOISTAVA!!!

Hannele kirjoitti...

Piliki palakinto plokiisi mun plokista. Ei oo luntakaan matkan varrella.

Riepu kirjoitti...

Sielähän on ollu oikeen rentouttava ja vähän fyysistä että psyykkistä voimaa vaativa päivä.
Onneksi tuli sentään kalaa! :D

Tirlitta kirjoitti...

Sinulle on jotain blogissani :)

Sipulix kirjoitti...

Naurattaa tuo pimplaaminen. Oikein puuhakkaalta ja kuntouttavalta kuulosti, jatkaa vaan samaa rataa :) minä lähen tässä opiskelemaan lisää kukistaja-mehiläisistä, aivan mahtavaa näin Darwinin juhlavuonna, uusi laji! *väsynyttä hepulinaurua*

Nana kirjoitti...

Olen tooosi iloinen, että olen löytänyt blogiisi...siispä laitoin sinulle tunnustuksen omaan blogiini :)

Stansta kirjoitti...

Sinulle olisi jotain mukaan poimittavaa blogissani ja houkuttelen sinne vaikka sillä, että löydät sieltä samalla sen lupaamani arvonnan tämän päivän kohdalta... :)

Aurinkoista päivää!