7.8.09

Pankkivertailua.

Jos ei niin hirveästi harmittaisi olla minä, niin saattaisin jopa naurahtaa itselleni.

Vertaillaanpa sitten kahta eri (verkko)pankkia ja niiden toimintatapoja, jos onnistuu lukitsemaan avainlukulistansa. Pohjana käytetään ihan itse hankittua tietoa (tieto on tuoretta, koska se on hankittu viimeisimmän kahden tunnin sisällä, molempien pankkien osalta).

Pankki 1. Kestää kokeilla kolme kertaa mahtaisiko pankki ymmärtää 1111:n oikeasti tarkoittavan lukua 2222. Soitto pankkiin, että lukossa on koko lista. Pankintäti ystävällisesti pyytää käymään henkilökohtaisesti konttorissa ja tässä kohtaa lauletaan kiitosveisu Susikairan asemakaavalle ja lilliputtimittakaavalle. Voin kuvitella, että jossain suuressa maailmassa saattaisi nostaa tuskanhien pintaan, kun kello raksuttaa 14:45 ja pankki menee kiinni klo. 16. Vaan Susikairan kaksiin liikennevaloihin jumiminenkin tarkoittaa maksimissaan kahden minuutin ylimääräistä odottelua.

Pankki 2. Kestää kokeilla viisi kertaa, josko vanhan listan numerot kävisivät kuitenkin, ennen kuin ohjelma ilmoittaa lukinneensa tunnukset. Soitto pankin aspaan, jossa pankinsetä ystävällisesti kertoo, että totta tosiaan yritit sitten niillä vanhoilla tunnuksilla ja mutta eipä hätää, hävitä NYT se vanha lista ja kokeilepa huomenna sillä uudella listalla. Ohjelma avaa automaattisesti seuraavana päivänä ne lukitut tunnukset. Mahtavaa!

Tykkään kyllä pankki 2:n tyylistä. Siihen en ota kantaa kumpi tuntuu turvallisemmalta. Tässä tapauksessa sillä ei liene väliä, eipä niitä senttejä tungokseksi asti sinne tilille ole kertynyt. Olisi minulla tunnukset vielä pankki 3:een, mutta tämän kaksinkertaisin sähläyksen johdosta en nyt kokeile onneani vielä tuonkin kanssa. Todennäköisesti siinä pitäisi mennä ihan henkilökohtaisesti Tanskaan esittäytymään tjtn.

Jyrsisikö joutessaan ranteet auki vai millähän itseään ilahduttaisi?

S.A.

2 kommenttia:

liskonainen kirjoitti...

muista sitten tarkistaa, paljonko ystävällinen puhelinneuvonta maksoi.

kun ei niistä koskaan tiedä...

jos nyt kuitenkin jättäisit ne ranteet rauhaan, kohta niissä pitää olla jo ruistakin että jaksat kaikkien viiden sällin kanssa.

koskas muuten dee on tavattavissa seuraavan kerran?

Saanel kirjoitti...

Juu, koettu on. Yhtäkkinen totaalinen blackout eikä muista mitään. Väärin naputeltu tunnus sai aikaan kehotuksen ottamaan yhteyttä omaan pankkiin - joo, muuten ihan hyvä, mutta kun täällä päin niitä pankkeja suljettiin ja asiakkaat siirrettiin milloin minnekin, niin minulla ei sitten yhtäkkiä edes ollut tietoa minkä konttorin asiakas sillä hetkellä satuin olemaan.

Tällä hetkellä olen jo menossa kolmannessa konttorissa ja enkä edes osaa sinne....