7.8.09

Pulmasissit ja silmäpussit.

Montakohan kertaa pitää hakata päätään seinään, ennen kuin uskoo, että sattuu se. Meillä on ollut sääntö, että yökylävieraita saa tulla sitten, kun seuraava päivä on vapaapäivä. Ihan siitä samasta syystä, kuin monta muutakin meidän talon tyhmää sääntöä: se ovettomuus. Kun lastenhuone ja makuualkovi ovat käytännössä katsoen samaa tilaa, niin ei me vanhukset vaan jakseta tehdä töitä, jos yöunta on takana muutama hassu tunti. Vaikka kuinka tolkuttaa, että nukkumaan mennään sitten 22:00 tai ihan ehdottomasti viimeistään 23:00 niin -yllätys, yllätys- kikerrystä kuuluu vielä puolen yön aikaan... Ja jopa 3:12, kuten viime yönä. Uskomatonta. Ei niinkään lasten valvominen vaan tämä meidän vanhempien typeryys! Jos on sanottu noin 40 kertaa, että päät tyynyyn ja hiljaisuus, niin mitä keinoja jää jäljelle? Jeesusteippi? (Lisäys: Aan puolustukseksi sanottakoon, että hän kyllä nukkui jo ennen puolta yötä.)

Aamukahvin voimin yritin selvitellä päätäni ja se turvotus mikä on ollut iltaisin nilkoissa, näyttäisi nyt kasaantuneen silmien alle. Vaan ei meillä kyllä jäädä puoleksi päivää sänkyihin lojumaan, vaikka olisivat valvoneet läpi yön. Ihanainen Cee kaikessa suuriäänisyydessään on mitä mainion herätyskello! Vähän jälkeen seitsemän supatin Ceelle, että menehän herättämään pojat! Ceehän meni. Jos on minulla tukka pystyssä, niin on kyllä jätkilläkin (kihkihkih).

Vaan siispä nyt muistilistaksi itselle:
1. Meille ei tule yövieraita, jos seuraava päivä on koulu- tai työpäivä. Seuraava poikkeuskokeilu korkeintaan ensikesänä!!!
2. Jos voitan lotossa, rakennan äänieristetyn bunkkerin talon kylkeen tai sitten niitä väliseiniä ja -ovia.
3. Muistan ostaa 4 pakettia paahtoleipää seuraavaa yökyläilyä varten. (Jännä kulutuspiikki; jos omille riittää normaalisti 3 leipäpalaa iltapalaksi niin sitten, kun on kaveri, niin ei riitä edes yksi paketti!)
4. Lakkaan ihmettelemästä sitä, että kaikkien ei tarvitse pestä hampaita iltaisin.
5. Lakkaan ihmettelemästä sitä, että tämä maratonvalvomisilmiö näissä mittasuhteissa on vain tämän yhden kaverin kohdalla. Kaikkien muiden 5:n säännöllisen epäsäännöllisesti yökyläilevän kaverin kohdalla kyllä uskotaan viimeistään kolmannella kerralla, että nyt nukkumaan.

Mutta nyt jatkan tätä haukottelua ja olen *salaa* tyytyväinen siitä, että voin muka hyvällä omallatunnolla sanoa tänään, että: "Ei, meille ei tule täksi yöksi yövieraita, vaikka huomenna onkin vapaapäivä."

S.A.

3 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

:D Arvasin että täällä on taas mielenkiintoista luettavaa.

Herätys on ihan oikein, luulen että tuo jeesusteippikään ei kyllä auta, ainakaan meillä ;)

minttis kirjoitti...

Meillä pidetään kyllä kiinni tuosta säännöstä. Ei muuten tule mistään mitään. Vaikka meillä lastenhuoneen ja makuuhuoneen väliin saa suljettua kaksi ovea, niin en minä saa siltikään nukuttua, jos lastenhuoneessa hillutaan pitkin yötä. Nää kun eivät tunnu osaavan edes supatella vaan joka kerran saa tapella mm. siitä, että pienimmälle pitää antaa nukkumisrauha.

Ruska kirjoitti...

Oi, mikä hurmaava herätyskello :D :D :D Vaan osanottoni nuista iltakuvioista, jotka kai helpottunevat, kun koulut alkaa ja yöt pimenee.