27.9.09

Laatikkovauva.

Voi ahhahaa. Taas on Susikairassa päästy asian ytimeen. Miten se voi olla aina samaa vääntöä aiheesta: Voiko vauvan laittaa pahvilaatikkoon?! Luulisi, että tämä nyt ei enää olisi varsinainen järrrkytys Ukolle, että vauvoja voi nukuttaa pahvilaatikossa- mutta niin on taas tingattu syksyinen sunnuntai ko. aiheesta. Ukko on vakaasti sitä mieltä, että se lähentelee heitteillejättöä ja ainakin ihmisarvoa voimakkaasti alentavaa se on. Akka esittelee laatikon pohjalla olevaa sopivan kokoista patjaa- että joku vinkeä tarkoitus se tälläkin varmaan on? Ukko sanoo, että otetaan se vauva parisänkyyn. Joo-o. Otetaan otetaan, mutta voihan se nukkua päiväunia tuossa laatikossa, ettei kukaan vahingossa heittäydy parisängyn päällä nukkuvan vauvan päälle.

Tarvitseeko lisätä, että makkarin väreihin sopiva oranssinkirjava lakanakangas on vielä väännön alla?! Se on ihan tyttöjen väriä!!! OMG.

Jos tästä ei tingattaisi melko tosissaan, niin saattaisi jopa naurattaa. Voi jee. Eikö oikeasti valtaosa suomivauvoissa nuku pahvilaatikossa elämänsä ensimmäiset kuukaudet?!

S.A.

Ps. Olisittepa nähneet Ukon ilmeen, kun piruuttani sanoin, että tuossahan on tosi kätevästi tuo kansikin mukana, niin ei tarvi vauvan takia laittaa mitään pimennysverhoja makkariin. Kansi vaan päälle niin kyllä uni maittaa.

14 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Heh, ettäs osaat kyllä olla hauska ja ilkikurinenkin. Että kansikin vielä, kyllä on loppuun asti homma ajateltu... ;). Mikähän siinä on, että sama keskustelu pitää joka kerta käydä.

Neiti Kuu kirjoitti...

Aivan, hyvin suunniteltu tuo äitiyslaatikko, kantta myöten :D

Aija kirjoitti...

Juu, suomalaisvauvamme nukkui Hollannissakin pahvilaatikossa, kunnes ryhtyi parikuukautisena vääntyilemään ja viuhtomaan niin, ettei vanhemmat siinä mätkeessä voineet enää nukkua! Siis laatikkoon vaan, sanon minä. Muuten pikkuinen lähes hukkuu sinne pinnasänkyynsä, tulee ties mikä torikauhu D:lle.

liskonainen kirjoitti...

kas kun sattuikin!

sain äsken tekstiviestin:
"tiedän äidin, joka on hauska, huolehtiva, rakastava, hullu, ihana hyvä äiti.ja hän lukee tätä viestiä juuri nyt!"

.. ja sitten ne pakolliset lätinät:

"lähetä tämä äitiystäville, joita et koskaan unohda.jos et lähetä tätä kellekään, se tarkoittaa sitä että olet unohtanut kaikki
ystäväsi!
jos saat 6 takaisin, olet todella rakas>3"

kai maar tämä toimii blogistaniassakin? laita eteenpäin ja kokeile...

totta kai vauvan kuuluu olla ensimmäiset viikot laatikossa! se luo turvallisen, kohtua muistuttavan olon pienelle ihmiselle.

sanoo haltiamummi-kummi.

Holly kirjoitti...

Pikkuneiti aloitti pahvilaatikossa elonsa täällä maan päällä. Se on sopivan pieni ja turvallinen pienelle. Ja tuli mieleen ihan hurja ajatus, mutta eikös nykyään ole pahvisia ruumisarkkuja? Joten jos hänen elämänsä joskus loppuukin pahvilaatikossa, niin tavoitteena kuitenkin on, että siinä välissä ei tarvitsisi pahvilaatikossa asua.

TaiNa kirjoitti...

*reps* Sitä vartenhan se kansi just on, eikös ukko sitä tiennyt. ;D

Totuushan on se, että pinnasänky on aaaaivan liian iso pienelle vauvalle, sehän on semmoiselle puolen metrin pätykälle kuin koko maailma kun pääsee ahtaasta kohdusta yhtäkkiä ulos.

Meillä on molemmat nukkuneet laatikossa alkuun, mutta laatikko on laitettu sinne pinnikseen, joten pieni kompromissi siinä että nukkuivat kuitenkin tavallaan sängyssä... :-)

Hahaa, tiedätkös sen lastenlaulun, "laatikko-ukko, laatikko-ukko..."? Lauleskelepa sitä ohimennen Ukollesi niin saat naurut. :D

Eeva kirjoitti...

Kansi päälle vaan :D :D :D. Hui, joku oikeasti voi sen vaikka tehdä.... Toivottavasti ei!

No niin, asiaan. Meilläkin kaikki ovat nukkuneet lootassa niin kauan, kuin suinkin ovat mahtuneet olemaan siellä. Ja laatikko on ollut pinniksessä "turvassa".
Ja meillä muuten oli minun vanha kelta-oranssikirjava Marimekon kankaasta 70-luvulla tehty lootan suojus myös pojalla, niin retroa että! Niin että jo silloin nukuttiin lootassa.

Marjut kirjoitti...

Laatikossa nukkui minun vanhin poikani alkuun.

Nämä kaksi ovat nukkuneet sitten korisängyssä, pikkuruisessa kun sellainen saatiin lainaksi.

Voi olla että minun miehelläni olisi ollut vähän samoja ajatuksia laatikossa nukkumisesta:))

Sipulix kirjoitti...

:D älytön oot! Mutta meilläkin nukuttu laatikossa ja pinnasängyssä ja taisipa joku kerran nukkua jonkun viikon LAATIKOSSA PINNASÄNGYSSÄ. EI se oon niin tarkkaa :) pääasiaa että nukkuu, jossain.

Haleja sinne,
paljon!

milli kirjoitti...

Minulla on nukkunut kaikki lapsukaiset laatikossa, joka on pinnasängyssä. Oli toimiva ratkaisu ja niin, onhan siinä kantoreiät sivuilla,joista ilma kulkee. Siis JOS on kansi päällä :) :) Olet sä hauska !!! ONNEKASTA ODOTUSTA.

Myrkytär kirjoitti...

Meillä myös käytiin vastikään samantapainen keskustelu tuosta laatikosta. Miehen mielestä vauvaa ei voi laatikkoon laittaa, vaan sillä on oltava oma sänky. Eihän se lapsipolo ymmärrä, että aloittaa elämänsä laatikossa nukkuen. Yritin kovasti perustella, että se laatikko on ihan oikeasti tehty sellaiseksi että sitä voi ensisänkynä käyttää, mutta ei niin ei. Miehet.

Katja kirjoitti...

Ahem. Meillä minä kieltäydyin laittamasta lasta pahvilaatikkoon. Herraisä sentään. Laitetaan saman tien kaappiinkin niin ei kuulu pienet mölinät. ;) Ja niin sitten kolme viikkoa kiduttuani unetonna lapsi parisängyssä, sijoitimme sen pinnikseen omaan huoneeseensa ja siellä on tykännyt olla.

Ps, kiitos kommenteista, löysin blogiisi. ;)

Napaulina kirjoitti...

Oli pakko laittaa kommentti, kun eksyin blogiisi. Ihan nauratti minuakin tuo kansi. Minä sain esikoisena nukkua kehdossa, mutta pikkuveljeni pistettiin pahvilaatikkoon ja keittokomeroon että sai muu perhe nukkua ja ihan hyvä siitä (kai) tuli. Nyt lähenee mies kolmeakymmentä.

refanut kirjoitti...

Tuota, jos ei se mies kehtoa, kätkyttä aikaiseksi saa, kai kaikki vaihtoehdot ovat mahdollisia.
Muistan erään 12-vuotiaan, ainoan lapsen kommentin: "Miksi minun pitää nukkua yksin, kun te nukutte yhdessä?"