1.9.09

Pöpilä.

Olipa taas illalla myrskyvaroitus. Aa ja Bee aloittivat puhelinterrorismin jo heti kolmen jälkeen.
- Voidaanko mennä uimaan?
- No ei tänään, kun illalla on karate.
- Me ollaan tehty läksyt, syöty ja siivottu. Ni miksei?
- No siksi, että illalla on ka-ra-te.
- Jaa. *läps luuri korvaan* (Luurin korvaan lyöminen on muuten erityisen ärsyttävää!)

Mietin ajankäytön yhtälöä hetken. Koulu loppuu kahdelta ja 15:10 on muka tehty läksyt, siivottu ja syöty. Täsmääkö yhtälö teidän mielestä?

- Voitko viedä mut Jannelle?
- Odota nyt hetki. Haen Ceen ja tulen kotiin.
- Siellä sataa.
- Joo, jutellaan kun tulen kotiin. Menee 5-10 minuuttia.
- NO ET SÄ VIE KUITENKAAN! *läps luuri korvaan*

Mietin, että haen Ceen ja lähden ruokakauppaan luuhaamaan pariksi tunniksi ihan vaan kiusallani. Menin kotiin, jossa ei ollut Aata eikä Beetä.
Sen sijaan keittiön verhot olivat rytyssä ruokapöydällä. Margariinipaketti pöydällä. Tiskit altaassa. Reput keskellä lattiaa. Pyyhekumin töhkämurua pöydällä, lattialla ja tuoleilla. Meillä ei taida ihan kohdata tuo näkemys siivoamisesta.

Jätin verhot siihen. Margariinin nostin jääkaappiin. Pojat kotiutuivat reilun tunnin päästä. Kysyin, että miten ihmeessä ne verhot olivat päätyneet pöydälle. "No ne vaan tuli sieltä!"
Onpa hemmetin erikoiset verhot. Että ihan itsekseen hyppäävät verhotangolta pahaa-aavistamattomien lasten niskaan. Neuvoin silitysraudan ja -laudan paikan ja jätkät silitti verhot. Ripustamisessa autoin. Seuraavaksi läksyjen tarkistus. Aan englannin läksyjen kanssa oli taas pään puistelua. Sanoin, että jos tehtävässä on 10 tyhjää viivaa____________, niin luultavasti on tarkoitus keksiä JOKAISELLE viivalle jotain kirjoitettavaa, eikä jättää yhdeksää tyhjäksi ja yhteen kirjoittaa jotain mistä ei saa edes selvää.

Ukko tuli töistä kahdeksan hujakoilla ja minä painelin saunaan yksin. Jos olisin ollut kiva, olisin kertonut pojille käyneeni ostamassa uimahallille sarjalippuja. En ollut kiva.

S.A.

Ps. Voiko Kelalle laittaa reklamaation? Äitiysavustuspakkaus tuli ja Ceen kanssa sitä tutkailtiin. Cee seuhtoi vauvanvaatteet ja peitot pitkin lattioita ja parahti lopulta: "Ei te ove täävvä! Ei ove vauvaa vaatikotta!" (Ei se ole täällä! Ei ole vauvaa laatikossa!)

14 kommenttia:

Neonilla kirjoitti...

Sun lapset on kerta kaikkiaan ihania. Siis täältä näytöltä käsin, reaalielämästä en tiedä. Mutta sen tiedän ettei siellä aina naurata. :)

TaiNa kirjoitti...

Onpas teillä taas tapahtunu. :)

Hihii, mitäpä ne sanois Kelalla jos reklamoisit sinne ettei siellä laatikossa mitään vauvaa ollut! xD

Elisa kirjoitti...

Kuulostaa ihan todelliselta maanantailta, vähän kuin Karvisen tyyliin..
Lasten siivouskäsitys tosiaan poikkeaa hieman (***) äitien käsityksestä.

Aija kirjoitti...

Jestas, teillä ei elämä käy tylsäksi. Toivottavasti ripustit nyt ne tappajaverhot kunnolla kiinni, etteivät enää syöksy pahaa aavistamattomien pilttien päälle
:-)

Voi pientä C:tä. Mahtoi olla kovasti pettynyt, kun jo NIIIIIN kauan odotettu vauva ei ollutkaan laatikossa.

Iloista loppuodotusta!

Äiti-puffa kirjoitti...

Hih, toi teidän lasten siivouskäsitys on näköjään vähän samankaltainen kuin minun siippani... (Eli naurattaa näytön edessä, muttei IRL.)

Ihan eh-dot-to-mas-ti reklamaation paikka! xD "Muuten hyvä lähetys, mutta vauva puuttui."

Pelagia kirjoitti...

Tiedän, että ei saisi vahingonilo naurattaa, mutta kun ei sille mitään voi... *reps*

Inkivääri kirjoitti...

Hehheeh - tuttua tohinaa, talossa asuu joku, jota kukaan ei koskaan näe kuule haista eikä maista, mutta se tekee kaikenlaista, yleensä outoa tai vielä oudompaa, mutta ei vahingossakaan siivoa:D Voi ei, vauvako sieltä puuttui?:D

Pellon pientareella kirjoitti...

On kyllä niin hauskaa lukea näitä juttuja, vaikka välillä tulee tosiaan mieleen, että miten sitä vanhemmat AINA jaksavat kaiken tohinan ja kiireen ja tarpeiden ja kotitöiden ym. keskellä. Itsellä kun ei (valitettavasti...?;) ole lapsia, niin tämä blogi kertoo ihanasti arjesta lapsiperheessä. Myös rakkaudesta, luottamuksesta ja kasvamisesta (kaikkien, joka tavalla).

Hehkuvainen kirjoitti...

Varsin puutteellinen äitiyspakkaus, hih :).

stansta kirjoitti...

Musta tuntuu, etten voisi huonompaa kommenttia laittaa, mutku tuli mieleen yks juttu...Elämä kymmenen vuoden päästä!? Laatikosta odotetaan silloin varmaan muuta kuin uutta poikaa..? Sitä kuudetta tai seitsemättä...
Anteeksi! Oikeasti on ihanaa kun osaat kiteyttää noin ihanasti sitä teidän arkea, arvostan!
Koitahan jaksaa! Haleja!!! ♥

Ruska kirjoitti...

Ei käy äidin elämä tylsäksi, ei. Voe Elämä :D Ja miten äärimmäisen suloinen ajatus pienimmällä, että vauva olisi voinut olla vaatikotta =) Tulee tässä melkein tippa linssiin.

Marjut kirjoitti...

No höh ! Kelakin se vaan vähentää pakkauksen antia vuosi vuodelta ;) Ihana poika<3

:D Teiltäkin siis löytyy tavaroita jotka kiusaa lapsia ja ittellään hyppivät sinne tänne.

Joko kerroit uimalalipuista:)

Meillä oli eilen viidesluokkalaisen kanssa vääntöä läksyistä, en tiedä miten jaksan ensi kevääseen tuollaista homellusta mitä täällä on!

Susikairan akka kirjoitti...

En vielä kertonut uimalipuista:) Yllätetään pojat sitten jos joskus ovat käyttäytyneet ihmismäisesti;D

Anonyymi kirjoitti...

Minua myös ärsyttää yli kaiken se luurin "korvaan lyöminen", joten noin vuosi sitten aloin uhkailla että otan puhelimen pois jos ei tavat parane. Soitin siis heti perään takaisin ettei ehdi "unohtua" mistä on kyse. Tavat parani!

t. N